porc afumat cu legume

Din ciclul “hai sa mai eliberam congelatorul” astazi va propun o minunata reteta asian style cu ceva carnita afumata care se ratacise prin congelator,

niste ghebe congelate (de la mama) si ceva legume cu garnitura de taitei (din cartof dulce am avut eu).

Ne trebuie:

cca 300 g carne de porc afumata

o mana de ghebe (sau ciuperci)

2 cepe (+ceva ceapa verde tot de prin congi)

1 ardei gras

1 morcov

3 catei de usturoi

3-4 lg sos soia

3-4 lg sos sweet&sour (sau alt gen de sos asiatic)

1 lgt sos chilli

taitei (din orez/cartof dulce)

Cum se face:

Calim carnea taiata suvite 4-5 min (a mea a fost impanata cu grasime si nu am mai pus ulei), apoi adaugam peste ea ghebele si mai lasam vreo 5 minute, amestecand din cand in cand.

Punem ceapa taiata solzisori, calim 2-3 minute, apoi punem ardeiul si morcovul taiate suvite si calim inca 3-4 minute. Spre sfarsit punem si ceapa verde.

Untitled-1

Separat facem un sos din sosul de soia, sosul sweet&sour, sosul chilli, uturoiul stors si 3-4 lg de apa si il turnam in tigaie.

Mai lasam pe foc 2-3 minute, amestecand din cand in cand.

La sfarsit amestecam cu taiteii preparati conform instructiunilor de pe ambalaj.

Bun si arrrrromat.

Enjoy!

porc afumat cu legume 1