Din ciclul “hai sa mai eliberam congelatorul” astazi va propun o minunata reteta asian style cu ceva carnita afumata care se ratacise prin congelator,
niste ghebe congelate (de la mama) si ceva legume cu garnitura de taitei (din cartof dulce am avut eu).
Ne trebuie:
cca 300 g carne de porc afumata
o mana de ghebe (sau ciuperci)
2 cepe (+ceva ceapa verde tot de prin congi)
1 ardei gras
1 morcov
3 catei de usturoi
3-4 lg sos soia
3-4 lg sos sweet&sour (sau alt gen de sos asiatic)
1 lgt sos chilli
taitei (din orez/cartof dulce)
Cum se face:
Calim carnea taiata suvite 4-5 min (a mea a fost impanata cu grasime si nu am mai pus ulei), apoi adaugam peste ea ghebele si mai lasam vreo 5 minute, amestecand din cand in cand.
Punem ceapa taiata solzisori, calim 2-3 minute, apoi punem ardeiul si morcovul taiate suvite si calim inca 3-4 minute. Spre sfarsit punem si ceapa verde.
Separat facem un sos din sosul de soia, sosul sweet&sour, sosul chilli, uturoiul stors si 3-4 lg de apa si il turnam in tigaie.
Mai lasam pe foc 2-3 minute, amestecand din cand in cand.
La sfarsit amestecam cu taiteii preparati conform instructiunilor de pe ambalaj.
Bun si arrrrromat.
Enjoy!
O idee excelenta pt cina,unde pui ca arata ff apetisant! Te pup
chiar ca arata apetisant!
Asta am avut la cine aseara. Cu taitei de orez (ca d-astia n-am vazut pe la noi). Am pus o bucata de ciolan afumat. Miam!
Delicioooos! Multzam mult pt reteta. Iar m-ai scos din impas!
o combinatie perfecta as zice eu 😉 , ce bine e cand mai ramane cate ceva prin frigider sau congelator si trebuie sa ne punem imaginatia la treaba !!! …si de cele mai multe ori ies minunatii !!!!
Fetele, ma bucur ca va place 🙂
Costina, ma bucur mult ca ai incercat reteta si v-a placut 🙂
Te mai astept cu drag 😉
Tocmai am incercat si eu o reteta similara. Am 36 de ani si sunt novice la bucatarie. Am inceput sa gatesc dupa ce m-am intors din Corea de Sud, unde am fost impresionat de bacataria coreana.
Am si postat pozele cu mancarea facuta si seamana f bine cu reteta ta.
http://making-koreanfood.blogspot.com/
Alin, bafta cu blogul.
O sa te urmaresc pt ca imi place mult mancarea coreana. Am doar cateva retete coreene pe blog deocamdata.
Te mai astept! 🙂
buna. ce fel de taitei trebuie folositi?
Cris, am scris in reteta: taitei (din orez/cartof dulce). II gasesti la raionul de produse asiatice din hypermarketuri si supermarketurile mari.
scuze, nu am citit inseamna cu foarte multa atentie daca nu am vazut asta.. 🙂 ms de raspuns