Reteta de la Maya
Ne trebuie:
aluat foetaj (pachet de 450 g am avut eu)
6-7 linguri suc de rosii (mai grosut)
2 catei de usturoi
busuioc, oregano
1 lingurita ulei de masline
sunca si salam (am folosit eu)
masline
mozzarela (sau cascaval)
1/2 ardei gras
ardei iute
sare, piper
1/2 lingurita de zaharCum se face:
Punem aluatul dezghetat in tava de aragaz pe hartie de copt.
Facem un sos din sosul de rosii, sare, piper, zahar, ulei de masline, usturoi, busuioc,
oregano (si ce mai vreti voi sa puneti) pe care il intindem cu o lingura peste foetaj.

Apoi incepem sa punem restul ingredientelor dupa gust,
deasupra fiind mozzarela sau cascavalul.
Eu am impartit aluatul in 2 si am facut o parte cu salam si o parte cu sunca.
Am mai pus masline, ardei gras si iute.


Dam la cuptorul incins pt cca 25 minute (sau in functie de aragaz).
Poza cu tava scoasa de la cuptor nu am ca aveam musafiri si m-am grabit…
Feliile: (neaparat doua ca una nu-ti ajunge…)

Buuna, buna, si foarte rapida.
Am facut-o deja de vreo trei ori…

Merci Maya pt idee!