Astazi avem o pizza care nu te face sa te simti asa vinovata ca o mananci.
O pizza low carb (ma rog, eu am folosi rosii uscate, ca-mi plac tare, asa ca nr de carbohidrati a crescut,
dar puteti folosi pentru topping orice doriti si aveti prin frigider), pizza fara gluten, un blat de pizza fara faina,
din faina de migdale, tarate de psyllium, ou si parmezan. Pentru amatorii de blat subtire.
Pe blog gasiti mai multe retete low carb.
Ne trebuie:
Pentru blat:
3 linguri faina de migdale
3 linguri de parmezan
1 lingura de tarate de psyllium
1 ou
5-6 linguri de apa
sare (daca folositi branza mai nesarata)
Pentru topping:
cca 50 g mozzarella
2-3 jumatati de rosie uscata in ulei
1 lingura gorgonzola maruntita
– ingrediente pentru o pizza de cca 22 cm diamentru –
Cum se face:
Foarte usor, desi am scris mai mult, am oferit cateva explicatii in plus.
Incingem cuptorul la 180 C. Pregatim tava cu hartie de copt (eu am desenat cu creionul, un cerc
pe hartia de copt, cu ajutorul unui bol, pentru a face pizza cat mai rotunda).
Ne ocupam in primul rand de blat. Amestecam faina de migdale, parmezanul, taratele de psyllium si sarea
(daca folosim, eu folosind gorgonzola care este sarata, la fel si rosiile, nu am mai pus sare).
In alt bol batem oul cu 3-4 linguri de apa (mai adaugam adaugam ulterior apa daca compozitia este prea uscata).
Omogenizam bine si punem compozitia repede pe hartia de copt si o intindem cu dosul unei linguri.
Cu cat lasam compozitia, cu atat ea se va ingrosa si va mai trebui sa adaugam apa si va fi greu de intins.
Taratele de psyllium absorb lichidul.
Coacem la cuptorul care s-a incalzit intre timp la 180 C, pentru 10 minute.
Ne ocupam de topping, feliem, taiem, radem ce avem de adaugat.
Dupa 10 minute punem mozzarella felii sau rasa, rosiile taiate fasii si gorgonzola faramitata.
Puteti adauga si ierburi aromate daca va plac: busuioc, oregano, etc.
Coacem inca 10 minute.
Savuram cu pofta. Eu am mancat cu ruccola. Daca nu urmati o dieta low carb, puteti adauga si putin ketchup.
Pizza poate ajunge pentru 2 persoane (daca nu sunt infometate), daca nu, doar pentru una 😛
Enjoy!
Arata savuros!
O intrebare:ar merge si cu faina de ovaz?n am gasit de migdale.t pup Edith!
Amalia, scuze pt intarziere. Nu am incercat, dar posibil sa mearga… Faina de migdale la pret ff convenabil gasesti in Kaufland, la raionul cu nuca de cocos 🙂
Am facut acum, e super gustoasa!! Si foarte rapida! Mersi!
Antonia, ma bucur ca ti-a placut. 🙂
Te mai astept!
Sunt migdale măcinate la Kaufland. Din acelea putem folosi? Parmezanul poate fi inlocuit? Multumesc!
Sigur, eu numai midgale din acelea de la Kaufland folosesc 🙂
Parmezanul din blat nu se simte, poti sa nu-l pui daca nu vrei. Poti pune in loc 1 lingura rasa de mozzarella. 🙂
Daca nu al tarate psylius pot folosi tarate normales sau CE sa pun un loc de tarate?
Banuiesc ca nu tii dieta low carb.. Daca nu tii, poti folosi tarate de grau, daca tii, poti pune faina de cocos…
Taratele de psyllium nu dau un gust rau blatului?
Eu incerc sa le beau cu fresh de portocale, dar imi vine greata mereu.
Mie nu mi se par ca au gust deloc. Consistenta lor iti poate da senzatia de greata.. Oricum, nu se simt. 🙂