Astazi avem o reteta dedicata in special carnivorilor: pizza cu blat de carne. Pe cei care prefera mai mult
legumele ii invit sa incerce pizza la tigaie (daca nu ati facut-o inca…).
Pizza de astazi, este o varianta mai deoebita pe care italienii o numesc “mizza” si care are blat din carne tocata
si nu din aluat cu faina. Merge de minune pe o vreme ploioasa ca cea de astazi, langa un bol de salata 🙂
Dupa preferinte, puteti adauga ca topping ciuperci, porumb, bucati de ardei gras, ceapa, masline…
Poate fi consumata si in Dieta Dukan.
Ne trebuie:
Pentru blatul de carne:
500 g carne tocata (eu am folosit de vita)
2 catei de usturoi
1/3 legatura patrunjel
5 oua de prepelita (sau 1 ou gaina)
2 linguri tarate de ovaz
1 lingura tarate grau
sare, piper
Pentru sos:
o conserva rosii in bulion
1 lingurita xylitol (optional)
1/2 lingurita oregano uscat
sare, piper
Pentru topping:
200 g branza dulce 0,2 % grasime + 1/4 lingurita sare
sau telemea dukan
Pentru sosul de rosii am folosit conserva de rosii de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se face:
Sosul:
Punem continutul conservei intr-o sita si presam cu lingura pentru a indeparta mare parte din lichid.
Intr-un bol punem rosiile, adaugam oregano (sau orice alt condiment preferati), usturoi, sare, piper
si xylitol (optional – eu pun zahar in toate sosurile de rosii).
Blatul:
Amestecam canea tocata, ouale de prepelita, usturoiul pisat, patrunjel, taratele, sare, piper.
Punem amestecul de carne intr-un cerc de cca 29 cm si inaltime de grosime de cca 1-1,3 cm ,
pe hartie de copt, pusa in tava de la aragaz.
Punem sosul peste blatul de carne si branza dulce amestecata cu sare din loc in loc.
Presaram deasupra fulgi de chiili (optional)
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 35-40 minute.
Dupa coacere, pizza se va strange, a mea a ramas la 24 cm.
Se feliaza de preferat cand se mai raceste.
O puteti pregati din carne de pui sau amestec vita+porc.
Enjoy!
MMm, ce idee buna! Fix pentru carnivora din mine! Arata mi-nu-nat! 🙂
Mihaela, ma bucur ca iti place. Te astept cu impresii 🙂
M-ai nimerit la fix. Edith, dacă scot xylitolul, să-l înlocuiesc cu ceva? Sau nu?
Daca nu tii dukan, poti pune zahar. Dar daca nu pui de obicei in sosuri zahar, poti sa nu pui 🙂
Am înțeles. Nu pun. Mai văzusem la câteva rețete scris, însă eu evit zahărul în sosuri. De ex, când facctagine de vită pun câteva stafide sau caise uscate – își lasă zahăr suficient și iese o nebunie. Mulțam fain de răspuns. 🙂
Cu placere! Sper sa fie pe gustul tau 🙂
Ce super este reteta. Bravo!
Edith, te citesc de mult timp si admir ceea ce faci dar nu pricep tzicneala asta cu dukan
merita deturnarea asta a blogului ?
Draga mea, pe mine dieta asta m-a ajutat sa slabesc 18 kg. Insa m-am lasat de ea si le-am cam pus la loc.
Public retete dukan pe blog pentru ca sunt multe persoane care tin dieta, insa am intalnit si multe care nu tin dieta dukan, dar vor sa manance sanatos (fara grasimi, prajeli, etc) si le incearca bucuroase. Daca nu exagerezi cu carnea, dieta asta nu mi se pare deloc o problema 🙂
Dar sa stii ca am publicat si retete nedietetice, o gramada 🙂
Draga mea Edith, eu tin sa-ti multumesc si pentru retetele dukan si pentru cele ne-dukan 🙂
Eu nu tin diete dukan, insa ma straduiesc (macar din cand in cand) sa mananc sanatos. Si uite asa, cu ajutorul tau si al retetelor dukan, am aflat ca pot manca saratele sanatoase, grisine sanatoase, tarte sau pizza fara remuscari si chiar gogosi. Asa ca nu-ti pot decat multumi si astept cu interes tot ce vei mai posta.
O zi frumoasa sa ai!
Mihaela my thoughts exactly! 🙂
Ma bucur tare ca ti-au fost de folos! Nu esti singura persoana care imi spune asta, si asta nu poate decat sa ma bucure 😉
Te astept cu impresii cand incerci ceva!
Ce interesant! Nu m-am gandit ca plate if pizza cu blat de carne! Super! Marfa si pozele!
Multumesc 🙂
Reteta este super ,sunt la Dukan si m-a uns la casa sufletului ! FOARTE GUSTOASA!
Oana, ma bucur ca ti-a placut! Te mai astept! 🙂