Asta e o reteta de la prietena mea Anca din Spania
Ingrediente:
o ceapa mijlocie
2 linguri de unt
400 g paste
300 g de sunca presata
300-400 g smantana
50 g de lapte
(pentru a subtia smantana daca nu aveti smantana lichida)
2 linguri de unt
400 g paste
300 g de sunca presata
300-400 g smantana
50 g de lapte
(pentru a subtia smantana daca nu aveti smantana lichida)
Mod de preparare:
Se pune la fiert ceapa tocata marunt
si 2 linguri de unt.
si 2 linguri de unt.
Dupa 10-15 minute de fiert
(cand ceapa este aproape fiarta)
se adauga pastele.
(cand ceapa este aproape fiarta)
se adauga pastele.
Cand pastele sunt fierte se scurge apa.
Spaghetele se pun intr-o alta cratita si se pune smantana putin diluata cu lapte (daca nu aveti smantana lichida) si se mai pun 1 minut pe foc impreuna cu sunca presata taiata suvite si se amesteca incontinuu.
F. F. bune. Si acum pofta buna 🙂
scuze…paste spaniole?¿?¿…sunt in spañia de muuult timp dar aci nu se mananca asa ceva….poate paste,,a la carbonara,,sunt italienesti suta la suta…perdona
Scuze, dar carbonara cu smântână de orice fel? Nu, nu, nu. Doamna Edith știe ce spune, o urmărim de ani și zile și am realizat multe dintre rețetele ei și nu doar că se pricepe la mâncare, ci și la etimologia culinară. Toate cele bune!
PS: Doamna Edith, sunteți o minune!
Asta este o reteta pe care o face prietena mea care locuieste in Andaluzia de mai bine de 15 ani. Daca se mai face si in alte zone din Spania, nu stiu, daca sunt traditionale, iar nu stiu.
Ce stiu, e ca mi-au placut mult si asta e cel mai important pentru mine. 🙂
Multumesc, Alex, te mai astept sa te inspiri!
Este o reteta de la o prietena din regiunea Andaluzia si nu au nicio legatura cu pastele carbonara pe care le poti vedea aici: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/06/spaghetti-carbonara.html
cred ca merge bine si putina mazare langa ele…:P nu?
ceapa fiarta ramane impreuna cu spaghetele?
da, ceapa ramane cu pastele. Este tocata marunt 🙂
Scuze de intarziere.