Pastele reprezinta un preparat la indemana, rapid, preferat de multi dintre noi.
Varianta cu bacon, ceapa si rosii, este una din preferatele mele.
Ne trebuie:
250 g paste (proaspete am avut eu)
200 g bacon (sau kaizer)
2-3 cepe
1 cutie de rosi in bulion (sau 3 rosii proaspete)
chilli sos (sau boia iute)
sare, piper
parmezan

Cum se fac:
Se fierb pastele. Eu am folosit paste proaspete cu ou. Sunt mai gustoase.
Punem in tigaie si prajim putin baconul taiat suvite subtiri.

Cand se rumeneste putin, il scoatem si calim ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si baconul

si punem peste o cutie mica de rosii in bulion sau 3-4 rosii proaspete decojite si taiate cubulete.

Potrivim de sare, piper, punem si sosul de chilli (daca va place mai iute) si
lasam pe foc sa fiarba pt cca 10 min, amestecand din cand in cand.
Punem pastele fierte peste, amestecam cu grjija si gata.
Se servesc cu muuult parmezan ras deasupra (sau branza telemea) sau simple, dupa preferinta.