Ne trebuie:
2 vinete subtiri
3 catei de usturoi
1 cutie de rosii cojite (400 g)
300 g paste (la alegere)
250 g telemea,
80 g cascaval ras
sare, piper
busuioc
ulei pentru prajit
(eu am pus si 2 cepe)
chilli sos (optional)

Cum se face:
Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se
taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Apoi se prajesc in ulei incins timp de 10-15 minute. Se scot din tigaie si se lasa acoperite.

Se caleste ceapa tocata marunt apoi se pun cca 50 ml de apa si se lasa sa fiarba cca 5 minute, apoi se pun si rosiile (data viitoare o sa pun 2 cutii de rosii de 400 g pentru ca ar fi fost mai bune cu mai mult sos), si se mai lasa la fiert cca 10 minute. Se pune usturoiul pisat, se sareaza, se pipereaza, adauga busuiocul, sosul chilli.

Se fierb macaroanele, se strecoara. Se rade telemeaua pe razatoarea mare, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite.

Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras.

Se baga la cuptor 30 de minute.
Scos de la cuptor:

Sunt fff bune cu parmezan ras desupra. Eu nu am mai apucat sa pun in poza…