paste-cu-sos-de-rosii-si-spanac

Suntem in plin post al Craciunului si va aduc astazi o reteta de post: paste cu sos de rosii si spanac.

Pastele sunt mereu la indemana, indiferent in orice combinatie pentru ca sunt rapide si delicioase.

Sosul cu care le-am combinat astazi este tare bun, aromat cu ceapa calita, foaie de dafin si usturoi

la care am adaugat cateava frunze de baby spanac pentru un plus de prospetime si vitamine.

Puteti gasi pe blog multe alte retete de post.

Ne trebuie:

cca 200 g paste

1 ceapa mare

2-3 linguri ulei

o conserva de rosii Sun Food

1/2 lingurita zahar

1 foaie de dafin

2-3 catei de usturoi

2 pumni frunze de baby spanac

sare, piper

sos chilli (optional)

– cantitati pentru cca 2 portii –

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Tocam ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei, cu sare, acoperit, timp de 5-6 minute,

amestecand din cand in cand. Adaugam cca 50 ml apa si lasam sa fiarba acoperit inca 5 minute,

dupa care adaugam rosiile din conserva (pasate sau taiate daca sunt intregi), zaharul, foaia de dafin

si lasam sa fiarba inca 5-10 minute, ca sa se imbine gusturile.

Adaugam usturoiul pisat, piper (eu am adaugat si putin sos chilli) si frunzele de spanac.

Amestecam si mai lasam pe foc 2-3 minute.

sos-de-rosii-cu-spanac

Inlaturam sosul de pe foc si in punem peste pastele fierte in prealabil conform indicatiilor de pe ambalaj

(al dente – sunt mult mai usor digerabile). Daca nu tinem post, putem pune 1-2 linguri de parmezan ras deasupra.

Si cu si fara parmezan, sunt delicioase!

paste-cu-sos-de-rosii-si-spanac-3

Enjoy!

paste-cu-sos-de-rosii-si-spanac-1