Cui nu ii plac pastele? Sunt rapide, satioase si se pot face in nenumarate feluri.
The sky is the limit!
Ne trebuie:
200-300 g carne de pui
2 cepe
1/2 ardei rosu
ulei
100 ml vin alb
cca 300 g paste
parmezan (in lipsa, puteti inlocui cu cascaval)
1 catel de usturoi
200ml smantana
sare, piper
Cum se fac:
Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor, se scurg si se trec prin jet de apa rece.
Carnea de pui se taie in cubulete si se prajeste in f. putin ulei.

Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei, adaugam si ardeiul taiat cubulete.
Turnam vinul si lasam sa fiarba pana mai scade linchidul.

Turnam smantana (eu am folosit smantana dulce pt gatit), mai amestecam putin pe foc

Apoi stingem focul si adaugam usturoiul, parmezanul, carnea, sare, piper.

Omogenizam sosul si turnam pastele in el.

Edith,e super ,super ,super reteta!
deja stiu ce am sa pregatesc pe maine la cina ;))
Multumesc
Cristina, ma bucur ca ti-am dat idei. Sper ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Absolut delicioasă. Multumesc pt. rețetă.
Roxana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Super reteta, smantana da o savoare foarte placuta in conbinatie cu pastele, foarte buna reteta.
Te astept cu un premiu de creativitate la mine, pupici.
Specialistii in paste spun ca niciodata sa nu le clatesti dupa ce le fierbi. Indepartezi tot amidonul care ajuta sosul sa se lipeasca de ele.
Merci, Vicky, acum vin!
Merci Monica de info!
Eu cred ca amidonul ala le ajuta si pe paste sa se lipeasca intre ele… Sosul se lipeste oricum.
Edith, tare mult imi place cum aranjezi farfuriile si decorul ca sa iasa fotografia frumoasa.
harnicutzo, te asteapta un “sac” de premii la mine. te pup!
Irina, merci frumos, nu arata atat de bine pe cat mi-as dori.. dar venind din partea ta ma bucura cu atat mai mult 🙂
Flori, acum vin dupa sac :)) Merciik!
Nu este nici pe departe o reteta reusita. Pastele au un gust mult prea pregnant de ceapa. Daca ar fi dupa mine as scoate de tot ceapa si ardeiul din aceasta reteta. Nu merg deloc.
Lore
Asta seara am facut aceasta reteta si vreau sa spun ca e foarte gustoasa! Cu ajutorul tau am reusit sa imi diversific meniul!Felicitari pentru blog!
buna. Ce tip de vin ai folosit?
Nu cred ca e cel mai important.
Am folosit un vin alb pe care il amveam in casa. De obicei am dulce sau demidulce.
imi place reteta asta si altele de pe blogul tau. Pare atat de simpla si de gustoasa. Dupa cum m-am uitat asa pe blog parca toate retetele tale sunt simple si excelente, sau asa mi se pare mie ca ar fi simple. Stii eu sunt genul de femeie hai sa nu-i zicem moderna ci foarte ocupata de aceea caut retetele cele mai simple, rapizi si geniale. Ma bucur ca pot sa ma inspir din retetele tale.
Ma bucur ca iti dau idei, asa e, majoritatea sunt simple si rapide.
Sper sa iti si placa 🙂
Te astept sa-mi spui cand incerci ceva!
Multumesc mult pentru retete. Ti-am incercat unele retete si toate mi-au iesit. Pe asta o incerc maine, dar sigur trebuie sa fie tare gustoasa.
Daga anonima, ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine.
Te mai astept si pe viitor si spor la treaba! 🙂
Foarte rapid si usor de facut reteta. Eu am avut mai mult pui si am decis sa folosesc mai multe paste si deci si mai multa ceapa. Ardei nu am mai pus ca am ramas fara cu o zi inainte 🙂 mi-a placut foarte mult cum a iesit, mai ales gustul puternic de ceapa s-a simtit tare. Iti multumesc mult :*!
Andra, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Buna…aseara am facut reteta…super buna..sotul care nu prea papa paste aseara nu se mai oprea…multumesc ptr atatea retete minunate!!!!!
Mada
Buna Mada!
Ma bucur ca v-au placut pastele 🙂
Iti mai recomand doua dintre preferatele mele, foarte simple:
http://edithfrincu.blogspot.com/2008/05/spaghetti-con-aglio-olio-e-peperoncino.html
http://edithfrincu.blogspot.com/2008/01/paste-cu-smantana-si-cu-sunca.html
Te mai astept! 🙂
Am mai facut reteta si e ffff gustoasa.Maine o voi face din nou.Multumim ptr retete!
Ionela, ma bucur ca v-a placut. te mai astept! 🙂
draga edith, as vrea sa incerc si eu aceasta reteta. Eu locuiesc in Austria, aici se gaseste doar smantana obisnuita, deci acra, sau smantana dulce, care se poate face si frisca pentru prajuturi. Pe care sa o folosesc la aceasta reteta?
Draga mea, sigur gasesti si smantana neindulcita, pentru gatit. Posibil acolo sa fie sub numele de Crème Fraîche, dar trebuie sa scrie pe ea, mai cauta.
Sau daca gasesti din cea pt prajituri care nu are zahar (sau nu este ff dulce), poti folosi din aia.
Daca nu si nu, foloseste din cea acra, insa se va “branzi” odata pusa pe foc..
iti multumesc pentru raspuns Edith. Pastele au iesti atat de deliciose incat si sotul meu le-a laudat. Am amestecat smantana dulce cu cea acra si am folosit in loc de ceapa uscata, ceapa verde.
PS: daca ai avea o carte de bucate cu toate retetele tale, as cumpara-o intro secunda!!!
Ma bucur ca v-a placut 🙂
Carte de bucate nu am avut, insa am avut o cutiuta cu retete, pe cartoane individuale, plastifiate, scoasa la vanzare (de fapt si acum mai este bannerul pe blog – cel verde de sub fiecare reteta..) dar cred ca nu l-ai vazut. Oricum nu mai am, s-au dat toate.. 🙁
Reteta e super. Sotul mei isi dorea un meniu cu paste. M-ai salvat de la clasicele Bolognese si Carbonara. Am vizualizat si alte retete si care-mi trag cu ochiul. O sa incerc retele mai light fiind la cura.
Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept! 🙂
foarta gustoasa reteta 🙂 felicitari pentru blog 🙂 va urmaresc
o zi buna
http://www.theothersideofwonderland.com/
Ma bucur ca ti-a placut. Multumesc 🙂
Buna! Dr abia astept sa le incerc! Imi poti spune te rog ce marca de smantana dulce ai folosit? Am folosit smantana dulce de gatit la cheesecake…dar nu cred ca e aceeasi. Multumesc!
Adela,se vede si in poze ce marca de smantana am folosit 🙂 Marca Gran Cucina. Si da, se foloseste smantana pt gatit.
Smantana pt gatit nu se foloseste la cheesecake, ci, asa cum ii spune numele, la gatit! 🙂
Foarte gustoase le-am facut si eu.Incercati nu veti regreta! Multumim pt reteta gustoasa si rapida!!!
Tanya, ma bucur ca ti-au placut 🙂
sunt o împătimită a pastelor (mereu am zis că într-o viață anterioară sigur am fost italiancă) și abia aștept să fac rețeta! să nu te oprești vreodată din ceea ce faci. este extraordinar de frumos, util și de bun gust site-ul tau! îl recomand de cate ori am ocazia. felicitări! 😀
Nicoleta, sper sa-ti placa pastele astea.
Mai am o sumedenie de retete de paste delicioase, in caz ca nu le-ai vazut, iti las aici un link. https://www.edithskitchen.ro/category/paste-pizza/
Te mai astept cu impresii cand incerci ceva si iti multumesc frumos pentru recomandari 🙂
Eu am folosit smâtâna pentru gătit Dorna 33% și nu se îngroașă deloc, nu știu ce să ii fac. Am fiert o grămadă la ea, tot consistență apoasă are. Aveți ceva idei?
Aida, sosul este unul destul de lichid, care va “imbraca” pastele. Daca ai lasat sa fiarba e ok, adauga apoi pastele peste sos.
Era in termen smantana ta? Nu mai stiu ce consistenta are smantana de gatit Dorna, ca nu am mai folosit de ceva vreme. Cea folosita aici in reteta – Gran Cucina – vad ca era mai densa putin.