paste cu pesto de rosii

Am gasit acum ceva vreme o frumusete de rosii cherry cu 6 lei/kg si nu m-am putut abtine sa nu iau. Asa ca sa va asteptati la cateva retete cu rosii cherry. 🙂

Desigur, in toate puteti folosi si rosii normale.

Retetea de fata este buna si rapida, desi nu este cea mai aspectuoasa mancare…

Iar daca renuntati la parmezan este chiar de post (ca tot a inceput postul..).

Ne trebuie:

2 maini de rosii cherry (puteti folosi si rosii normale, taiate cuburi)

2 lg de patrunjel tocat (puteti pune busuioc sau ce altceva va place)

2 catei de usturoi

2 maini de migdale (crude sau prajite, sau caju…)

sare, piper

cca 50 ml ulei de masline

3-4 lg de parmezan ras

cca 300-400 g paste (am folosit paste de secara)

(cantitati pt cca 3-4 portii)

Cum se face:

In robotul de bucatarie punem rosiile, usturoiul pisat, 2 lg de ulei de masline, migdalele, patrunjelul, sare si piper.

Pulsam pana obtinem un amestec omogen nu foarte lichid nici foarte fin.

Untitled-1

Rasturnam pesto-ul intr-un bol si adaugam treptat restul de ulei amestecand continuu.

Daca il vreti mai light, puteti pune doar cele 2 linguri de ulei.

Adaugati si parmezanul (daca nu faceti reteta de post), potriviti de sare si piper si dati la frigider sa se combine aromele pana fierb pastele.

Fierbem pastele si le amestecam cu pesto-ul.

Bune bune si rapide. Merg de minune cu un vin alb.

Enjoy!

paste cu pesto de rosii 1