Am gasit acum ceva vreme o frumusete de rosii cherry cu 6 lei/kg si nu m-am putut abtine sa nu iau. Asa ca sa va asteptati la cateva retete cu rosii cherry. 🙂
Desigur, in toate puteti folosi si rosii normale.
Retetea de fata este buna si rapida, desi nu este cea mai aspectuoasa mancare…
Iar daca renuntati la parmezan este chiar de post (ca tot a inceput postul..).
Ne trebuie:
2 maini de rosii cherry (puteti folosi si rosii normale, taiate cuburi)
2 lg de patrunjel tocat (puteti pune busuioc sau ce altceva va place)
2 catei de usturoi
2 maini de migdale (crude sau prajite, sau caju…)
sare, piper
cca 50 ml ulei de masline
3-4 lg de parmezan ras
cca 300-400 g paste (am folosit paste de secara)
(cantitati pt cca 3-4 portii)
Cum se face:
In robotul de bucatarie punem rosiile, usturoiul pisat, 2 lg de ulei de masline, migdalele, patrunjelul, sare si piper.
Pulsam pana obtinem un amestec omogen nu foarte lichid nici foarte fin.
Rasturnam pesto-ul intr-un bol si adaugam treptat restul de ulei amestecand continuu.
Daca il vreti mai light, puteti pune doar cele 2 linguri de ulei.
Adaugati si parmezanul (daca nu faceti reteta de post), potriviti de sare si piper si dati la frigider sa se combine aromele pana fierb pastele.
Fierbem pastele si le amestecam cu pesto-ul.
Bune bune si rapide. Merg de minune cu un vin alb.
Enjoy!
Minunat arata…sigur si foarte gustoase!
nu sunt fff aspectuoase cum zici tu 🙂 , dar sigur fff delicioase , ador pastele !!!
M-am dus aseara acasa si cum mai aveam vreo 2 rosii de la mama am incercat reteta. Minunate au iesit. Asa fresh si racoroase au fost..
M-a incantat ca nu se fierbe sosul.
Super,merci mult. O sa o fac des de-acum 🙂
Draga Edith,
Saptamana aceasta am gatit o multime din retetele tale minunate: batoanele cu smochine, batoanele de cereale, tarta cu ardei si in aceasta seara minunatia asta de paste. Sunt deliciooooase! Felicitari inca o data pentru tot ceea ce faci! Nota 10!
Violette, catkitchen, ma bucur ca va place! 🙂
Ioana, ma bucur tare ca le-ai incercat si ti-au placut!
Te mai astept! 🙂
@ioanasorescu: wow, ma bucur mult ca ai incercat atatea retete. Si ma bucur si mai mult ca ti-au placut 🙂
Iti multumesc mult si te mai astept cu drag sa incerci si alte retete!