Astazi avem o variatiune a celebrelor paste aglio olio imbogatita cu doua ingrediente sanatoase: naut si patrunjel
(asta, asa… ca sa nu ne simtim prea vinovati ca mancam paste): paste cu naut si usturoi. Daca nu ati incercat pana acum pastele aglio olio,
si va place usturoiul, va spun cu mana pe inima ca nu stiti ce pierdeti. Sunt cele mai bune si mai rapide paste ever
si mai sunt si de post, asa ca le putem consuma in aceasta perioada.
Ne trebuie:
cca 200 g paste (eu am folosit integrale)
3-4 catei de usturoi
o conserva de naut
2 linguri patrunjel tocat marunt
peperoncino (chilli) – optional
4 linguri ulei de masline
sare
– cantitati pentru 2-3 portii –
Am folosit conserva de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, conservele pe care le prefer si pe
care le am mereu la indemana.
Cum se fac:
Punem pastele la fiert si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj (atentie, sa fie al dente!)
Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta (cratita), adaugam usturoiul pisat si prajim
cca 1 minut, amestecand des. Atentie, ca se arde foarte repede.
Inlaturam de pe foc, adaugam nautul, patrunjelul
si pastele scurse (punem si 1-2 linguri din apa in care au fiert) sare si amestecam totul.
Peperoncino il putem adauga acum, sau la sfarsit in farfurie.
Daca nu tinem post, putem adauga parmezan ras deasupra.
Servim cu pofta ca sunt delicioase!
Enjoy!
Ce idee buna! Voi pune muuult patrunjel pentru ca il ador. Merci de idee! 🙂
Ileana, ma bucur ca iti place ideea! Eu nu sunt mare fan patrunjel.. 😛
edith, retetele tale ma inspira de fiecare data. spune-mi te rog cum reusesti sa faci fotografiile atat de perfecte? ca de revista?
poate un tutorial? sau ceva nu stiu? multumesc
Jasmine, in primul rand iti multumesc. In al doilea rand, este vorba de multa practica, un aparat foto bunicel, un obiectiv bun, putina rabdare si musai lumina naturala. Si multa practica 🙂
Te mai astept!