paste cu dovlecel
Acum vara, cand e cald, nu prea am chef de gatit (la fel si voi, banuiesc).
Asa ca incerc sa folosesc aragazul cat mai putin, deci fac mancaruri rapide,
de preferat cu legume de sezon, si care se papa si mai repede decat se fac.
Ne trebuie:
2-3 dovlecei micuti
cca 300 g paste
3-4 catei de usturoi
2-3 lg ulei
sare, piper
susan (optional)
putin ardei iute (optional)
Cum se fac:
Curatam dovleceii de coaja (daca vrem) sii itaiem fasii subtiri pe lung cu cutitul pentru curatat cartofi. Daca vi se par prea lungi injumatatiti lungimea fasiilor.
Punem si pastele a fiert si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
A fost pentru prima data cand am mancat paste cu spelta, au un gust bun, usor de nuca.
IMG_4410_1
Din ce am citit pe internet este o cereala si foarte sanatoasa. Mai multe amanunte despre graul spelta, le gasiti pe armonianaturii.ro
IMG_4680_mic
Revenim la reteta noastra.
Punem 1-2 lg de ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem jumatate din fasiile de dovlecel la calit, acoperite, pt cca 2-3 minute,
amestecand din cand in cand. (eu am impartit cant de dovlecel in doua, ca sa se faca mai repede).
C
and se face prima serie,o scoatem intr-un castron si acoperim.
Procedam la fel si cu cealalta jumatate din cant, de dovlecel, apoi punem totul in tigaie si punem peste usturoiul stors amestecat cu 3-4 lg de apa.
Mai amestecam de doua ori pe foc, punem si fasiile de ardei iute si turnam totul peste pastele fierte.
Presaram deasupra susan (daca vrem – eu am vrut).
Si gata!
Bun rapid si aromat!
Enjoy!
paste cu dovlecel 1