Desi nu ma omor dupa dovlecei, am avut surpriza ca reteta asta
sa-mi placa taaaare mult.Ne trebuie:

paste (de orez am folosit eu)
2 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
1 ceapa medie taiata marunt
4-5 rosii taiate cuburi mari
1 dovlecel taiat fasii late de cca 2 cm si f subtiri
6 rosii uscate (sau in ulei) – optional…
sare, piper
busuioc
100 ml vin alb
parmezan rasCum se face:
Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt.
Taiem dovlecelul in jumatate pe lung, apoi in jumatate pe latime si apoi
taiem lamele subtiri de cca 2 mm si late de cca 2 cm.
Lasati sa se prajeasca impreuna totul cca 5-6 minute.

Taiem rosiile proaspete (eu am pus 1 rosie mare proaspata si 1 cutie mica de rosii in bulion).

Calim putin si apoi adaugam si rosiile din conserva taiate cuburi mai mari.
Condimentam cu sare, piper, busuioc, punem si vinul si mai lasam sa fiarba cateva minute.
Nu fierbem foarte mult, ideea e ca dovlecelul sa ramana putin crocant si apos, sa nu se inmoaie.

Intre timp pregatim pastele
(ale mele au fost instant – le-am lasat timp de 5 minute in apa fierbinte)

si cand sunt gata le adaugam peste amestecul de legume din tigaie.

Adaugam si usturoiul pisat, amestecam de 2-3 ori si gata.
Se servesc cu parmezan ras deasupra.
Simplu si foaaarte delicios.
Mi-au placut foarte mult.

Simple-simple si au avantajul ca sunt bune si reci iar acum vara, e tot ce poate fi mai bun.