Inca o reteta rapida, de tip “one pot pasta”, adica paste ultra-rapide – pui toate ingredientele in cratita, pui apa
(sos de rosii, smantana lichida, dupa preferinte) si fierbi pana cand pastele sunt fierte.
Au avantajul ca se fac rapid, ideale pentru cina si se pot face “n” combinatii cu ce avem prin frigider.
Astazi o reteta de paste de post: paste cu ciuperci si masline. Insa desigur ca ii puteti adauga putin bacon pentru plus de savoare.
La one pot pasta puteti folosi carne gatita, de la felul de mancare din zilele trecute, mezelul preferat sau fara carne, asa cum am facut eu.
Ne trebuie:
2 cepe mari
3-4 linguri de ulei
150 g masline
1 conseva de rosii decojite Sun Food
300 g ciuperci (eu am folosit ciuperci brune)
4 catei de usturoi
200 g paste (eu am folosit integrale)
400 ml apa fierbinte
cca 100 ml sos de rosii (optional)
1 ardei iute sau 2 lingurite sos chilli (optional)
1 lingurita de zahar
sare, piper
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se fac:
Calim ceapa tocata solzi in ulei si sare, cu capacul acoperit cca 5-8 minute, amestecand din cand in cand
(atentie, folositi pentru calirea cepei o cratita incapatoare, sa incapa ulterior si restul ingredientelor)
Puteti pune ceapa cruda, insa mie imi place aroma de ceapa calita.
Adaugam si restul ingredientelor peste ceapa: ciupercile taiate felii, pastele (nefierte!), usturoiul taiat felii, rosiile decojite, sosul de rosii
(eu am avut un rest de sos de rosii in frigider, dar daca vreti paste mai bogate in sos puteti adauga 1 lingura de pasta de tomate si inca 100 ml apa
sau puteti folosi 2 conserve de rosii decojite), maslinele, sarea, zaharul, piperul.
Peste ele adaugam apa fierbinte si punem acoperit pe foc.
Le puteti aromatiza dupa preferinte: cu busuioc, oregano, patrunjel, etc. Eu am pus marar uscat. Mi-a placut aroma.
Daca sunt uscate, le puneti de la inceput. Daca sunt verzi, le adaugati la sfarsit.
Cand incepe sa fiarba, inlaturam capacul si amestecam. Lasam sa fiarba cca 12-14 minute, amestecand din cand in cand,
pana cand pastele sunt fierte (atentie, sa ramana al dente, sa nu se inmoaie prea tare).
Savuram cu multa pofta cu sau fara parmezan ras din belsug deasupra.
Enjoy!
Astazi am incercat pentru a doua oara acest tip de paste! Yamiii. Usor de facut si gustoase. Nu mi-am mai batut capul cu atatea oale si timp pierdut…cat de curand vreau sa incerc si lahmacun 😀
Oana, ma bucur tare ca iti plac.
Musai sa incerci lahmacunul, si sa faci si topping extra pe care sa-l congelezi. 🙂 Este o idee tare la indemana.
Minunata reteta ! Mulțumesc mult pentru tot ce impartasesti , foarte rapida si gustoasa !
Carmen, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!