paste cu ardei

Inca o reteta de paste simpla si rapida. Putem renunta la parmezan si este o reteta delicioasa de post.

Foarte buna si aromata, iar daca o facem cu paste din faina integrala mai scapam de sentimentul de vinovatie ca am papat paste 🙂

Ne trebuie:

5 buc ardei gras (am pus divers colorati)
3-4 catei de usturoi
2-3 lg de parmezan ras (sau telemea rasa)
cca 250 g paste
sare, piper
(ies cca 4 portii)
Cum se fac:
Taiem ardeii suvite lungi (julienne) si ii punem la calit in 3-4 lg de ulei (eu i-am pus in 2 transe sa se faca mai repede).
Ii lasam pe foc cca 5 minute, acoperiti (pana incep sa se inmoaie usor). Daca ardeii nu lasa apa puneti 1-2 lg de apa peste ei sa le ajutati calirea.
IMG_8478_1
Stoarcem usturoiul si amestecam cu ardeii, mai lasam pe foc cca 1 minut.
Punem parmezanul si amestecam cu pastele.
Eu am folosit niste tagliatele integrale bio foarte gustoase. Pun poza aici, le-am luat de la un magazin cu produse bio de pe Calea Floreasca.
IMG_8487_1
si despre ele:
IMG_8554
Desi cu putine ingrediente au fost foarte bune si aromate, ca sa nu mai spun colorate, in ton cu vara care pare ca s-a mai intors putin…
Enjoy!
paste cu ardei 1