Un fel de paste rapid si aromat.
Mai aromat decat clasica salata caprese, iar spre deosebire de aceasta, o parte din ingrediente sunt preparate termic.
Ne trebuie:
cca 15 rosii cherry (puteti folosi si rosii normale, taitate cuburi)
2 bile de mozzerella
1 catel de usturoi
3-4 lg ulei de masline
2 lg otet balsamic (puteti pune si otet de mere)
cate va frunze de busuioc/busuioc uscat
zahar, sare, piper
200 g paste (am folosit de secara)
(pentru 2-3 portii)
Cum se fac:
Taiem rosiile in jumatati (daca folositi rosii normale, taiati-le cuburi). Le punem intr-un vas ce merge la cuptor, presaram cu putin zahar, ulei,
sare, piper si dam la cuptor pt cca 20-25 de min.
Intre timp, intr-un bol marinam mozzarella taiata cuburi potrivite, cu uleiul, otet, putin ulei, usturoiul presat, sare, piper.
Scoatem rosiile de la cuptor, le lasam cca 15 min sa se racoreasca si le amestecam cu mozzarella
si cateva frunze de busuioc (eu am folosit busuioc doar pentru ornat pt ca nu sunt mare fan..)
Lasam la marinat totul inca 20-30 min.
Fierbeti pastele si puneti amestecul de rosii si mozzarella peste ele.
Eu am facut cuiburi de paste si am pus amestec peste ele, ca sa arate mai dragut.
Oricum le-ati servi sunt bune, aromate si usoare, de vara..
Enjoy!
PS. Fiti pe faza ca maine vin cu un concurs 🙂
minunat! parca si simt mirosul de rosii cu busuioc! 🙂
my God ! cum pot arata pastele astea!! cat sunt de simple, dar ce fitzoase si chochete sunt la tine-n farfurie!! dementiale imagini !! o saptamana minunata Edith! pupici
ce faine sunt pastele Edith! si cred ca sunt sanatoase si gustoase tare!
Magnificent!
M-am zapacit:) de aceste paste voiam sa intreb de unde le-ai cumparat
superba prezentare!
Fetele, va multumesc mult!! 🙂
Maya, exact nu mai stiu, posibil dintr-un magazin cu produse bio sau dintr-un plafar. Incearca, sigur gasesti.