paine dukan 1

De cand sunt la dieta, cel mai mult imi lipseste painea si produsele de patiserie&cofetarie.

Mi-e dor de aroma painii bune, de casa, proaspat facuta.

Insa trebuie sa ma multumesc cu paine Dukan, care desi nu este la fel de buna ca painea

normala facuta in casa, mi-a placut, iar in zilele de PP este binevenita, ca sa

intre carnea mai usor :)))

Mai multe persoane care tin dieta Dukan, m-au intrebat de reteta de paine, asa ca iat-o! 🙂

Promit pe viitor una si mai buna 🙂

Desigur, poate fi consumata si de cei care nu tin dieta dukan, insa vor o paine mai dietetica…

Ne trebuie:

1 ou mare

5 lg de tarate de ovaz

2 lg de tarate de psyllium

3 lg de tarate de grau

1 lgt cu varf de drojdie

6 lg de iaurt

1/2 lgt indulcitor (xylitol)

1/2 lgt rasa de sare

– cantitati pt o forma de 6 cm x 12 cm –

Atentie! Desi puteti fi tentati sa folosit faina de ovaz sau integrala, in dieta dukan

(faza de atac si croaziera) faina de orice fel este interzisa!

Nu va temeti ca sunt 3 tipuri de tarate in reteta. Asta inseamna fibre, iar de fibre

avem nevoie ca de aer pentru o digestie corecta.

Cum se face:

Mixam oul cu indulcitorul si sarea cca 1-2 minute.

Amestecam intr-un bol separat taratele cu drojdia si le punem peste oua.

Adaugam si iaurtul si omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o forma mica (eu am folosit o forma de carton de 6cmx12 cm)

si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pt cca 40-50 de minute.

Daca folositi tava normala de chec, tapetati-o cu hartie de copt.

Pentru formele de silicon,  nu este nevoie.

La forma mea, am pus doar pe fund hartie de copt, iar peretii i-am dezlipit usor prin rupere.

paine dukan 3

Painea va ramane usor umeda, daca o vreti mai uscata, o puteti taia felii dupa ce se raceste

si o mai dati la cuptorul preincalzit, in tava de la aragaz, pe hartie de copt

pentru cca 15 minute.

paine dukan

Gustul este bun, din cauza drojdiei se apropie destul de mult de gustul painii integrale/graham.

Pe viitor o sa revin cu o alta reteta de paine. 🙂

Enjoy!

paine dukan 2