Astazi avem o noua reteta de paine dukan, fara iaurt si fara galbenusuri.
La fel de buna ca si painea pe care am postat-o acum ceva vreme.
Cum cel mai mult in dieta asta imi lipsesc produsele de panificatie,
va dati seama cam cat de des fac paine 🙂
Vor urma si niste retete de biscuiti dukan, dar acum revenim la painica noastra.
Ne trebuie:
3 albusuri
1/2 lgt sare, 1/2 lgt xyliltol
4 lg tarate de ovaz
2 lg tarate grau
2 lg tarate de psyllium
1 lgt cu varf de drojdie granule
8 lg de lapte
– cantitati pentru o forma de 6 x 18 cm –
Cum se face:
Batem albusurile spuma, cu sarea si xylitolul. (o sa vina in curand o reteta in care puteti folosi
galbenusurile ramase de la paine..)
Amestecam albusurile cu restul ingredientelor, apoi adaugam laptele, omogenizam
si turnam in recipientul in care vom coace, pe hartie de copt
si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 40-50 minute.
Eu am folosit din nou o forma de carton pe fundul caruia am pus hartie de copt,
peretii dezlipindu-se destul de usor dupa coacere.
Interiorul, ca si la cealalalta, va ramane usor umed, insa gustul este foarte bun.
Daca asta va deranjeaza, taiati-o felii dupa ce se raceste si puneti feliile in tava de la aragaz,
pe hartie de copt si mai coaceti la 180C cca 10 minute.
Enjoy!
Foarte buna!
Si eu am facut-o,chiar daca a fost mai moale la mijloc nu m-a deranjat.
Spor in toate iti doresc!
Viorica P
Viorica, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Ti-a iesit moale, sau umeda? Daca era moale, poate ar fi trebuit sa o mai lasi la cuptor..
Multumesc si te mai astept!
Buna, Edith!Vreau sa te felicit pentru site-ul tau!Este minunat!Iti multumim ca existi in viata noastra!
Buna Mireille! Iti multumesc frummos!
Ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
Arata bine!Si mie mi-a lipsit la inceput painea,dar acum chiar fiind in consolidare nu mananc zilnic paine,desi as avea voie 2 felii zilnic.M-am obisnuit sa mananc mai Dukan,si imi place.Edith tu in ce faza esti acum cu dieta?
E bine ca tie-ai obisnuit sa mananci dukan. Eu ma gandesc cam cu groaza la consolidare 😀
Eu deocamdata sunt in croazeira, am una luuunga.. 🙁
Edith de care drojdie ai folosit? proaspata sau granule?
granule, am completat acum si in reteta. Dar sunt sigura ca merge si cu proaspata..
Foarte bine arata si tare sanatoasa e!
Ma bucur ca iti place 🙂
buna. tin dieta dukan de aproape 3 saptamani, painea imi lipseste ff mult.si mi se pare interesanta reteta ta!!!vroiam sa te intreb daca taratele nu trebuie macinate sau lasate sa se umfle? doar amestecam toate ingredientele si gata? :))
clumsy, in principiu nu trebuie. La mine, uneori stau vreo 5-10 minute, neintentionat, ba uit sa aduc forma in care le fac, ba uit sa da drumul la cuptor.. ba mai verific ceva la calculator.. 😛 Insa nu este obligatoriu sa le lasi la inmuiat 🙂
mltumesc frumos pt raspuns. o sa incerc sa fac! 🙂
Buna Edith, am incercat si eu painica in seara asta, acum o ora am sco-o de la cuptor si acum am taiat-o. Este usor umeda intr-adevar, insa foarte buna la gust. Am pus feliutele putin la cuptor din nou cum ne-ai sfatuit. Sper sa am niste felii de paine prajita delicioase :)) Multumesc!
Iuliana, ma bucur mult ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!
You are very good photographer and all recipes are unique. Glad to be visitor here.
Thanks a lot! And thanks for visiting 🙂
am facut-o, am si mancat-o:))) superba:X
Oana
Ma bucur ca ti-a placut, Oana! Sa iti fie de bine 🙂
Sarut mana pentru masa!:P
Acum fac alta, de data asta dubla:D
Oana
Sa va fie de bine, Oana! 🙂
Ma bucur ca va place 🙂
O fac si eu azi …e a doua zi de cand tin dieta …ai niste retete super ….iti vine sa mananci pozeleee….multumim pt retete 🙂 ..o sa va spun cum mi a iesit.
Hera, multumesc frumos! Ma bucur ca iti plac retetele mele 🙂
Sper sa iti placa si painea si te mai astept! 🙂
tot in Grecia?
Arata super,dar cu este tarata psyllium ?
multumesc, Geany
Geany, taratele de psyllium le gasesti in orice plafar, sau le poti inlocui cu tarate de ovaz sau grau. Aceeasi cantitate.
Nu stiu ce vrei sa spui cu Grecia…
arata foarte bine! as vrea sa tin si eu aceasta dieta, dar sunt curioasa, edith, cu dieta dukan cam cat ai slabit si in cat timp?
Nu este relevant cat am slabit eu, pentru ca eu nu respect dieta 100%. Am ales sa consum si fructe desi sunt interzise.. Insa se slabeste f bine.
Mai multe poti citi si vedea (poze – pe forum) pe dietadukan.ro
Multumesc 🙂 Dar, te-as mai intreba unde pot gasi tarate de ovaz, pentru ca am incercat sa caut si nu am gasit…
Taratele de ovaz se gasesc in orice plafar.
Fructele sunt permise din etapa a 3-a a dietei..
da, stiu 🙂 Eu inca sunt in et a 2a..
Buna Edith draga mea draga,
dupa 5 luni de dukan am facut si eu piine ieri. Doamne bunuta mai fu!! Am facut 2 si bine am facut ca ai mei copii mi-au halit jumate din una. Si sotul ar fi atentat (de fapt a si ciupit din ea), dar isi lua seama mai ales cind a vazut copiii ca dau navala.
Esti o maestra sa stii. Iti multumesc pt retetele bunute si aratoase!
Te felicit si pt blogul de foto si iti doresc mult succes!
te pup mult
Alice
Alice, ma bucur tare ca v-a placut! Dar de ce ai asteptat 5 luni?? 🙂
Iti multumesc mult pt cuvintele frumoase!
Bafta cu dieta si te mai astept sa te inspiri 😉
Draga mea Edith,
am asteptat 5 luni pt ca am foarte putin timp pt mine in general. Numai ca am vazut ce usor se face si cit de buna este, asa ca o sa fac des de acum.
Edith,te rog sa-mi spui daca pot folosi si altfel de indulcitor..ex. sucrazit pastilute la retetele tale?
poti folosi orice indulcitor, insa eu nu ii recomand pe cei artificiali pt ca sunt f daunatori. Eu folosesc xylitol care este natural. Gasesti info pe net despre el.
buna Edith
multumesc mult de reteta! a iesit perfect si nici nu cred ca o sa-mi lipseasca (prea tare) painea clasica..un pont ca sa nu iasa uda: puneti-o intr-o forma mai mare (mai lunga sau mai lata)..e adevarat ca e plata si nu prea arata a paine, dar se coace foarte bine pana in mijloc!
si uite asa a trecut jumatate din prima zi de atac. wish me luck!!!
pa pa
good luck! 🙂
Si eu fac asa, o intind in strat subtire pe hartie de copt. Si iese mai ok 🙂
Te mai astept!
Iti doresc un an nou plin de realizari si de multe idei cu retete Dukan. De cand te-am “descoperit” imi este mai usor. Sunt fascinata de ideile tale, iar pozele sunt de un rafinament fantastic. Felicitari sincere!
Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase! 🙂
Un an nou plin de bucurii si sanatate.
Bafta cu dieta si te mai astept!
nu trebuie lasat la dospit?
nu, nu tebuie.
Buna Edith,
Imi poti spune, te rog, un de gasesc forme din carton?
merci si merci merci merci:)
Simona, eu le-am luat din Daiso (daca eti din Bucuresti…) Insa poate fi facuta in forma de silicon, in forme de briose individuale din silicon sau in tava normala de chec (ceva mai mica decat cea clasica) in care ai pus hartie de copt. 🙂
Mie nu mi-a crescut deloc 🙁
Nu creste foarte mult, poate 1/2 cm..
Nu am reusit sa descopar la ce reteta as putea folosi galbenusurile ramase. Ma ajuti, te rog?
Le poti pune in:
https://www.edithskitchen.ro/2012/10/crema-de-cacao-si-vanilie-la-pahar.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/06/chiftelute-in-sos-alb.html
Chiar si in: https://www.edithskitchen.ro/2012/10/crema-de-branza-cu-lamaie.html (chiar daca in reteta nu scrie, il poti amesteca cu branza pentru mai multi nutrienti)
Edith que es 2 lg tarate de psyllium ? gracias un bico
Roski, 2 lg = 2 tablespoons
And psyllium is: http://en.wikipedia.org/wiki/Psyllium
You can replace Psyllium with wheat bran. Hope it helped 🙂
Gracias Edith………….un bico
Tocmai am facut-o, e calduta inca dar nu m-am putut abtine sa nu gust. E geniala!!! Imi vine sa o mananc pe toata si sa mai fac una 😛 Multumesc mult de reteta :*
Ma bucur ca ti-a placut:)
Buna! Pot consuma paine in faza de croaziera in zilele de PP?
Buna. Da.
Edith, in ce tavite coci tu paine asta de iti ies asa felii? Eu cand am vazut ce putina compozitie iese, le-am copt in forme de briose, dar tare mult mi-ar fi placut sa am FELII de paine…
Ozana,am copt exact in tavita pe care o vezi in prima poza. Tavite din carton mici, 6 x 18 cm luate din Daiso.
Buna,
poti te rog sa imi transmiti si mie toate retetele tale Ducan. As vrea sa le am pe toate printate sa le pot gati.
Daca le ai si cu indicatiile privind faza in care pot fi consumate ar fi super. Adresa mea de mail este corina_gheorghe@yahoo.com
Multumesc
Corina, imi pare rau, dar nu am timp sa stau sa iti copiez toate retetle dukan. Mi-ar lua cateva ore. Asta o poti face tu daca vrei..
Este posibil ca peste ceva timp sa scot o brosura cu diete dukan, care va putea fi cumparata de pe blog.
Buna Edith,
arata super bine painica ta. O incerc si eu cu siguranta.
Cred ca se poate portiona astfel incat sa fie consumat in croaziera echivalentul a 2 L tarate ovaz. Ce parere ai ?
Multumesc,
Buna, sigur, o tai felii si imparti nr de tarate continul la nr de felii. Asfel vezi cam cate tarate ar contine o felie 🙂
Buna. Am si eu o intrebare, am facut o alta reteta de paine, care a iesit ft buna, dar contine gluten…mult gluten, adica la 3 lg tarate de ovaz, 5 linguri de gluten… Ce parere ai despre asta? Poate dauna glutenul asta mereu pus in paine?
Paine cu gluten intotdeauna va iesi mai buna si nu va iesi umeda.
Personal, nu l-am folosit si nu prea sunt de acord cu introducerea lui in dieta.. Nici nu stiu exact daca Dr Dukan l-a permis sau au raspandit practica alte persoane.. Este posibil sa incetineasca slabirea.
Buna , Edith! spune-mi ,te rog cu ce pot inlocui psyllium ?Felicitari pentru site si pentru retetele gustoase!
Luiza
Buna Luiza. Poti pune tarate de grau sau de ovaz in locul ce lor de psyllium. Insa daca le gasesti, ti le recomand, sunt f sanatoase.
Buna ziua
Laptele este lichid nu praf?
Multumesc
buna, lapte lichid, da. Sau poti pune apa in loc de lapte 🙂
Daca nu am tarate de psyllium cu ce le pot inlocui?
Le poti inlocui cu tarate de ovaz sau de grau.
Buna.
Te felicit Edith, pentru blog! Am incercat multe retete de aici si toate m-au incantat, esti o permanenta sursa de inspiratie. Iar pozele sunt minunate.
Spune-mi, te rog de unde ai cumparat aceste forme de hartie pentru paine?
Multumesc.
Buna Roxana, iti multumesc!
Formele de hartie le-am luat din magazinul Daiso, insa magazinul din Auchan Militari s-a desfiintat.. Nu stiu daca celelalte mai sunt deschise, iar pe site vad ca nu le au.
buna.
Foarte buna la gust dar mie mi-a iesit foarte subtire
Brindusa, ai respectat intocmai cantitatile? Ai pus si taratele de psillium? Ele ingroasa compozita pt ca absorb lichidul.
De obicei, lingurile cu tarate in retetele dukan se pun mai cu varf nu rase. Poate asta sa fie cauza. Ar fi trebuit sa mai adaugi ceva tarate in plus pana se ingrosa 🙂
A iesit delicioasa si chiar dulce, chiar daca nu am pus xyliltol. In loc de lapte am pus apa. E cea mai buna reteta de pana acum. Multumesc.
Claudia, ma bucur tare ca ti-a placut! te mai astept! 🙂
Salut,
Pentru ca nu am gasit tava asa mica, am luat puțin mai mărișoară si am dublat Ingredientele.
Am facut, la jumătatea timpului era grăsuță si crescută bine. Am deschis usa cuptorului si ulterior a început sa se lase ca si un balon spart:(. O fi asta motivul?
Posibil… Nu se recomanda sa deschizi usa cuptorului cand coci prajituri sau prod. de panificatie. Dar a fost buna?