250 gr. iaurt
1 ou
280 gr. faina
1 praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
o mana de masline taiate
2 linguri parmezan ras
busuioc
Cum se face:
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele cu lingura de lemn sau cu mixerul:
Aluatul obtinut il punem intr-o tava mai mare tapetata cu hartie de copt si se intinde bine
(am vrut sa o fac dreptunghuilara si plata ca cea a Cristinei).
Am ornat-o deasupra cu felii de masline (nu e obligatoriu, pe mine m-a chinuit talentul )
Se lasa la cuptorul incins cca 40-50 de minute.
Inainte de cuptor si dupa:
Scoasa din tava:
Am taiat-o fasii subtiri.
Si tabloul final…
Vezi Edith, spuneai ca nu te pricepi la decorat. Ia uita ce frumos arata painea ta!
Merci, Mirela! Esti dragutza! 🙂
Sa stii ca atunci cand e vorba de frisca… o cam zbarcesc, niciodata nu sunt multumita de rezultat 🙁
gata, am trecut-o pe lista..imi place mult , si mai ales se face si repede..nici nu framanti aluatul..ce mai, este super !!
bravo !!..pupice 🙂
Daa e tare buna si rapida. Eu m-am indragostit de painica asta, am facut-o in multe variante (si cu faina integrala si cu faina de secara..)
Edith, am reusit si eu sa fac painea asta, dar varianta fara masline. Cat de curand sper sa o fac si pe cea cu masline. Oricum este delicioasa. Sotului meu i-a placut foarte mult.
Asa-i ca-i buna, Mirela! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
woowwww, e bestiala painea asta !!!!!
da, e o idee tare faina.
Excelenta pîinica!Nimic contra decoratiei,care este super!Eu as fi pus mai multe masline 😀
Ador maslinele.Toata familia mea,chiar si motanii ne dam în vînt dupa ele.E adevarat ca motanii “le joaca” doar 😀
Da, traiasca Poca! 🙂 (si CristinaK pe langa ea :)) )
Maya, am avut un pisoi care manca masline. Era innebunit dupa ele (asa il “dresasem”, il chemam cu maslina si venea glontz cand auza de “maslinutza” – ca altfel venea doar cand voia el :D)
painea se poate face si la masina de facut paine?
Nu se poate face la masina de paine, pentru ca nu se lasa la dospit. Este cea mai simpla reteta de paine, de ce vrei sa te complici cu masina de paine cand tot ce trebuie sa faci e sa amesteci ingredientele si o pui la copt?
Poti face o reteta clasica de paine in care sa pui masline, daca chiar vrei sa folosesti masina de paine 🙂
excelenta idee! neaprat trebuie sa o incerc si eu 🙂
ffff buna reteta si bucatareasa care a propus-o. in afara de zilele de post o fac aproape tot timpul. este gustoasa si usor de facut.
Oana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
te mai astept!
Edith am facut aceasta painica,este foarte gustoasa,pufoasa,si are un gust extraordinar.Te intreb ar merge si cu kefir in locul iautului? Gatesc retetele tale,bune.
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Kefirul e mai lichid decat iaurtul de obicei. Poti incerca si vezi cum iese. Eventual pui doar 230 g 🙂
Edith uite am incercat painea cu masline dar nu mi-a iesit ca in poza ta …compozita cand am facut-o a iesit cam uscata ca de abia am putut sa o intind in tava nu avea o consistenta si la cuptorul incins eu am pus la 250 grade…si din aceasta cauza s-a facut foar la suprafata..ce inseamna cuptorul incins…imi plac foarte mut retetele tale insa am nevoie de sfat ..iti multumesc…melinda
Compozitia iese ff lipicioasa din cauza iaurtului. Ai respectat itocmai cantitatile? Iaurtul a fost cumva f gros? Nu stiu de ce nu ti-a iesit, imi pare rau. Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa o refaci, cu atentie, sa nu fi omis vreun ingredient, sau sa nu fi cantarit bine…
Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit daca o mai incerci 🙂
O coci la 180 grade.