paineafricana 1 - PAINE AFRICANA
Dupa cum se vede, am mai prins curaj cu aluaturile.
Mi-a placut cum arata painica asta, am vazut ca nu trebuie framantata, asa ca am trecut la treaba.
Bine am facut, ca este simpla si delicioasa! O reteta de paine usoara si la indemana chiar si pentru cei care
nu au cuptor.
                                                                                                                                                                                                                                           Reteta Shumalia
Ne trebuie:
25 g drojdie proaspata
500 ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml ulei de masline
60 g faina de porumb (nu malai)
600 g faina (aprox.)
 
Cum se face:
Se dizolva drojdia in apa.
Se adauga sarea, zaharul, uleiul si malaiul.
Se amesteca si se lasa la odihna 15 minute.
Dupa 15 minute incepe sa faca bule mici.
Incepem sa framantam adaugand faina (mie mi-a rezultat un aluat lipicios).
Eu nu am avut faiana de porumb, am pus gris la prima portie, iar la cea de-a doua portie am pus malai grisat.
IMGP8267 1 - PAINE AFRICANA
Lasam sa-si dubleze volumul.
IMGP8274 1 - PAINE AFRICANA
Punem pe masa de lucru pe care am presarat faina de porumb.
Rupem bucati cat de mari vrem sa facem painicile.
IMGP8278 1 - PAINE AFRICANA
Exista 2 metode de coacere. Una la cuptor, la 200 grade timp de 15 minute.
Ungeti cu ou si presarati susan deasupra.
Au mai stat vreo 10 min in tava pana le-am dat la cuptor si au mai crescut putin.
IMGP8290 1 - PAINE AFRICANA
Cealalta varianta de coacere este in tigaie fara grasime.
IMGP8282 1 - PAINE AFRICANA
Intindem bucatile cat tigaia. Se coc pe amblele parti la foc mediu.
 
IMGP8284 1 - PAINE AFRICANA
Asa arata gata cele la tigaie:
paineafricana tigaie - PAINE AFRICANA
Si asa cele in cuptor.
paineafricana1 - PAINE AFRICANA
Sectiune am numai la cea din cuptor:
paineafricana sectiune - PAINE AFRICANA
Cand sunt gata, sa le acoperiti cu un prosop de bucatarie sa nu se intareasca.
Acum concluziile.
Ambele variante mi-au placut, insa cea in tigaie are o savoare aparte.
Cele la cuptor ies mai crescute si putin mai pufoase.
Una peste alta, f buna painica.
Am facut portie dubla si am tinut-o vreo 2-3 zile in punga de plastic.