milkshake2 thumb3 1 - Milkshake de caju cu merisor

De ceva vreme am descoperit combinatia caju crud + merisor confiat si imi place mult de tot.

Le consum ca atare in loc de desert. Asa ca intr-o dimineata am zis sa incerc minunata combinatie

sub forma unui milkshake gustos si hranitor si pe deasupra si de post 🙂

Se face rapid si imi place mult.

Ne trebuie:

3 lg cu varf de caju crud

4-5 lg de merisoare confiate (sau deshidratate de preferat)

cca 400 ml apa plata la temp camerei (sau rece, vara)

un varf de lingurita de guma xantan (optional)

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Simplu de tot. Daca aveti timp, lasati la inmuiat caju-ul in apa cca 30 min.

Daca nu, il puneti direct in blender, impreuna cu merisoarele si apa.

Punem blenderul in functiune pt cateva zeci de secunde pentru a obtine o compozitie fina.

In functie de cat de dulce va place, mai adaugati merisor in plus.

La sfarsit adaugam si guma xantan, in timp ce blenderul functioneaza la viteza medie

(altfel se ingroasa brusc). Am folosit guma xantan ca agent de ingrosare,

ii creeaza milkshake-ului o textura moale, cremoasa.

Este un extract natural, insa puteti face milkshake-ul si fara, dar va iesi mai putin dens.

Vara puteti pune apa usor inghetata in blender si obrtineti ceva delicios si semi inghetat.

Optional puteti pune putina vanilie.

Enjoy!