Tomatoes stew
Ador mancarea de rosii. Vara o mananc rece, dar imi place la fel de mult si iarna.
Ne trebuie:
cca 1,5 kg de rosii
2 cepe mari
1 ardei gras
ardei iute (daca va place putin picanta)
patrunjel
ulei
sare, piper
(pentru 4 portii)
Cum se face:
Taiem marunt ceapa
si o calim in putin ulei.
(eu cum sunt la dieta si nu am folosit ulei, am fiert-o, a iesit foarte buna si asa).
Punem si ardeiul taiat cubulete la calit apoi punem peste ele apa (de preferat calda/fierbinte) si sare si lasam sa fiarba.
Intre timp spalam bine rosiile, le crestam cca 1 mm adancime
si le oparim in apa clocotita pt cca 2-3 minute.
Procedam asa pentru a curata foarte repede coaja rosiilor.
Le scoatem cu o spumiera si le lasam sa se raceasca putin. Le curatam de coaja si cotor.
Le taiem in 4 (ale mele au fost micute) sau mai multe si le punem la fiert intr-o craticioara separat.
Le lasam sa fiarba cca 15-20 min apoi le punem peste ceapa cand este aproape fiarta.
Lasam sa fiarba pana cand rosiile sunt complet fierte. Piperam spre sfarsit.
Stingem focul si punem patrunjelul.