Suntem inca in post si ce este mai simplu decat o mancare de cartofi cu foaarte putine ingrediente?
Este rapida si este preferata mea (dintre tocanitele de cartofi).
Cand n-ai foarte mult timp la dispozitie, e ideala.
Ne trebuie:
4-5 cartofi
4-5 linguri de ulei
1-2 lg de bulion
5-6 catei de usturoi
sare, piper
Cum se face:
Siiimplu de tot.
Taiem cartofii cuburi mai mari si ii punem la calit in ulei intr-o cratita, amestecand des ca se lipesc.
Dupa ce ii calim cca 3-4 minute, ii acoperim cu apa fierbinte si ii lasam sa fiarba.
Cand carofii sunt fierti, punem 1-2 lg de bulion, usuroiul taiat sau pisat,
mai lasam sa fiarba inca 5 minute si gata.
Merge de minune cu muraturi.
Totul este foarte apetisant , felicitări.
Am văzut o mulţime de schimbări de când nu am mai intrat .
Happy easter !
Multumesc frumos, Nicolina!
In afara de poza-antet nu am schimbat altceva…
Merci de vizita! Paste Fericit si tie!
Uuu ce simpla este! Nici nu m-am gandit ca se poate face o tocanita de cartofi asa de simplu. Sigur o sa-mi iasa si mie 😛
E numai buna reteta pt incepatoare ca mine, merci!
Sarbatori fericite!
Corina, sa stii ca e simpla, rapida si bunutza. Ma bucur ca ti-am fost de folos cu reteta asta!
Te mai astept!
Sarbatori fericite si tie!
E grozavă rețeta, pe lângă ingredientele menționate de tine am mai adăugat și 2 cepe.
Mada, ma bucur ca ti-a placut.
Mie tocmai pentru ca nu are ceapa mi-a placut mult, doar cu usturoi, dar e firesc, depinde de gusturi 🙂
Te mai astept!
foarte buna! am incercat-o si eu ( care sunt o novice in ale gatitului) si a iesit grozav! la fel am folosit doar usturoi si foarte buna. acum daca vreau sa adaug si niste pulpite cum ar trebui sa fac?
Ma bucur ca ti-a placut.
Daca vrei sa faci cu pulpe de pui, pui carnea in cratita in care vrei sa faci mancarea (sa fie mai incapatoare sa aiba loc ulterior si cartofii), pui putin ulei, sare, piper peste carne si dai la cuptor pt 20-30 minute.
Apoi scoti cratita de la cuptor, scoti carnea pe o farfurie, daca nu este suficient ulei in cratita, mai pui putin, calesti cartofii cum spune in reteta, apoi adaugi pulpele si apa fierbinte sa le acopere putin.
Si continui reteta cum este scrisa pe blog 🙂
Spor!
Te mai astetp!
o sa incerc sa fak si eu kiar dak nu am fakut niciodata asa ceva sunt siguraca o sa iasaok
Edith daca nu calesc cartofii se schimba gustul? eu sunt la regim fara prajeli sau caliri toata viata(m-am operat de fiere) si ma gandeam sa i pun direct la fiert…oare va fi la fel? ast rsp pupici
Nico, nu iese la fel de gustoasa, insa poti face si fara sa prajesti cartofii 🙂
multumesc de raspuns, azi incerc reteta!! am facut clatitele cu banane de 3 ori pana acum!! sunt minunate, am incercat la cereri suplimentare din dorinta sotului si cu pere in loc de banane, nu au fost la fel, dar s-au mancat 😉
Ma bucur tare ca iti plac clatitele 🙂 Cu pere nu le-am incercat..
Merge şi o mână de pătrunjel tăiat mărunt-mărunt.
Sigur, poti adauga, daca asa iti place. Eu nu as schimba nimic la ea, gustul mi se pare perfect 🙂