Au aparut in sfarsit capsunile romanesti, bune si aromate.
Trebuie sa le savuram cat mai sunt, ca nu se stie cat timp le mai gasim.
Eu o sa pun si la congelator ca in fiecare an, ca sa pot savura si la iarna ceva bun cu capsuni 🙂
In weekend va fi cald, asa ca limonada asta va fi mai mult decat binevenita.
Daca puneti capsuni la congelator, o veti putea savura si peste 1-2 luni, cand caldura va fi si mai mare..
Ne trebuie:
cca 300 g capsuni
zeama de la o lamaie
2-3 linguri zahar – dupa gust (eu am pus indulcitor Xylitol)
cca 250-300 ml apa rece
– cantitati pt 2-3 portii –
Cum se face:
Simpluu de tot!
Spalam bine si curatam capsunile (de preferat sa fie reci, de la frigider).
Le punem in blender cu zaharul/indlcitorul si “blenduim” pana se omogenizeaza amestecul.
Adaugam apoi zeama de lamaie si apa rece si mai “blenduim” putin.
Se serveste imediat.
Optional puteti adauga cateva frunze de menta rupte si 1-2 cuburi de gheata.
Sa va spun ca am baut un pahar maaaare? Desi nu am voie fructe.. Nu va mai spun 😀
L-am savurat langa un Cupcake cu capsuni – Dukan , ceea ce va doresc si voua 😉
Enjoy!
deliciosss de minunata (sau minunat de delicioasa cum vrei tu :)) O incerc siguuuuur!
Anca
Anca, ma bucur ca iti place 🙂 Sa o incerci musai ca-i tare buna 😉
eu am mai adaugat o banana, e tare delicios rezultatul!
la croaziera Dukan nu ai voie capsuni!
Da, Cris, stiu! Asta am si spus in finalul retetei.. dar porbabil ca nu ai ajuns pana acolo 😉
minunata , tot savurez de vre-o 2 saptamani 🙂
Minunata bautura mai ales acum ca s-a incalzit si vremea. pup
lovely!!!esty cea mai buna bucatareasa!!!cred ca tu esty demna de masterchef!
Eu inca nu am gasit capsuni romanesti nici la ora actuala.
Si as face si eu bauturica din asta buna si mai ales, as pune la congelator.
Un inceput de saptamana minunat!
Ce bautura grozava si delicioasa!