Zilele astea, cu atata caldura parca nu ne mai arde nici de mancat, nu-i asa?
Asa ca m-am gandit ca daca de mancat nu ne arde, atunci sa bem, sa ne racorim.
Astazi avem o baza pentru limonada, ce poate fi pastrata la frigider timo de 2-3 zile,
la care adaugam doar apa rece si servim.
Putem face o cantitate mai mare, sa ne ajunga pentru 3 zile.
Ne trebuie:
1 litru de apa
4 lamai cu coaja netratata
200 g zahar (sau indulcitor xylitol)
o mana de menta
Cum se face:
Spalam bine (cu buretele de vase si detergent de vase) lamaile.
Curatam coaja cu un cutit bine ascutit (pe cat posibil doar partea galbena)
si o punem pe foc intr-o craticioara impreuna cu apa si zaharul.
Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana zaharul se dizolva complet.
Scoatem coaja de lamaie si lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu zeama celor 4 lamai
si cu menta, pe care o strivim cu o lingura de lemn in amestec.
Dam la frigider cca 10 minute, dupa care scoatem menta.
Pastram la frigider, in sticle acoperite, pentru 2-3 zile.
Cand servim, adaugam apa in proportie de 1/1 sau dupa preferinte, in functie de cat de dulce/aromata
va place.
Este foaarte buna, merita incercata, chiar in cantitati de 2-3 litri, iar daca vom folosi xylitol sau alt indulcitor
natural, va fi si sanatoasa, nu numai gustoasa.
Enjoy si sa aveti un weekend cat mai putin canicular.
Ce bine arata , nu ma mai satur sa-ti privesc pozele , sunt perfecte !!! Si eu am facut limo , dar cu sirop de menta !! 😉
omg, Edith! in ce hal poate sa arate!!! (pot sa zic asa, nu? ca-i maximal de bine). Superbe imagini! Cat despre limonada, acu vara nu-i zi sa nu ma dreg cu ceva de gen. Pupici !!
Adevarat graiesti! Desigur, mai exista si teoria potrivit careia pe canicula este bine sa bei ceai cald, dar si noi preferam tot limonada.
Pe perioada verii este preferata mea 😀
Ideala pt canicula…eu i-am pus si ghimbir!
Buna de tot! Am facut si eu, dar cu coaja de lamaie si zahar in gheata 😉