limba cu masline

Imi aduc aminte ca atunci cand eram mai mica nici nu voiam sa aud de limba gatita in niciun fel. Nici macar nu voiam sa gust.

Insa, cand am gustat odata, nestiind ce este, mi-a placut foarte mult.

Probabil ca sunt inca multe persoane care nu au incercat pe care le sfatuiesc sa incerce, pentru ca mie nu imi pare rau ca din greseala, am gustat. Imi place foarte mult.

Ne trebuie:

cca 800 g limba (de porc am avut eu)

1 cutie rosii in bulion

cca 400 ml rosii pasate

150 g masline

1 lgt de zahar

sare, piper

Am folosit rosii in bulion si rosii pasate BIO de la Biomania. Yum!

rosii biomania

Cum se face:

Taiem limba in bucati de cca 1,5-2 degete grosime si o punem la fiert. Cand da un clocot, aruncam apa si o punem din nou la fiert cu apa nu foarte multa, cat sa o acopere 2-3 degete.

Punem si putina sare si o lasam sa fiarba.

Cand carnea este fiarta, o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca putin si curatam pielita alba de pe ea (daca nu se desprinde usor, o taiem cu cutitul).

Nu aruncam inca apa in care a fiert si care a scazut intre timp.

Punem din nou carnea curatata la fiert cu rosiile in bulion, rosiile pasate si o parte din zeama ramasa de la fiert (sau toata, in functie de cata v-a ramas)

si mai lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand.

Punem si maslinele dupa cca 10 min si mai lasam inca cca 10 minute pe foc. Potrivim de sare, piper, atentie ca maslinele sunt si ele sarate.

Eu pun si o lgt de zahar la sosurile cu rosii.

Si… pofta buna! Am mancat si gustos si sanatos 🙂

limba cu masline 1

O alta varianta a acestui sos este fara masline si cu usturoi. O nebunie si asa!

Enjoy!