Christmas treat
O bautura suava, de dama, dar care poate placea si domnilor…
Reteta o am de la mama, ea o savura cu ani buni in urma si m-am hotarat sa o incerc si eu.
Reteta originala nu avea colorant si frisca lichida, acestea fiind modificarile mele…
Ne trebuie:
5 galbenusuri
250 g zahar pudra
500 ml lapte
150 ml alcool
7-8 linguri frisca lichida
1 fiola vanilie (eu am pus butter vanilla)
3-4 picaturi de colorant galben (daca nu aveti oua de la tara)
(daca nu puneti frisca lichida, puneti cca 130 ml alcool sa nu iasa foarte tare)
Cum se face:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face ca o crema:

Apoi se adauga laptele, in fir subtire si mixam in continuare pana punem tot laptele.
In aceasi mod adaugam si frisca lichida (nebatuta!) alcoolul apoi esenta de vanilie (daca aveti butter vanilla de la Dr Oetker,
va sfatuiesc sa folositi din aceea petru ca ii da o aroma deosebita).
Neavand oua de casa, eu am pus si 3-4 picaturi de colorant alimentar galben pentru culoare.

Se lasa la frigider pentru cateva ore si apoi se serveste.
Eu l-am pus proaspat in pahare pentru poza,
insa daca il lasati la frigider cateva ore, spuma care se vede deasupra, va disparea.

Se poate pastra pana la 8 saptamani in frigider in sticle cu capac.