ghiveci
Ghiveciul de legume este o mancarica rapida, gustoasa si sanatoasa.
Cand gasim mai toate legumele crude, este chiar indicat sa facem ca iese si mai gustos.
Ne trebuie:
4 cartofi
200 g mazare
3 morcovi
4 cepe
o mana de fasole verde
1 ardei mare
2-3 lg ulei
sare, piper
2-3 lg de bulion/sos de rosii
Cum se face:
Calim putin ceapa taiata marunt cu delikat, apoi adaugam legumele taiate cuburi/rondele.
Acoperim cu apa (incalzita – fierbinte)
si dam la cuptorul preincalzit pt cca 1 ora sau mai mult, cu focul mic.
Dupa cca 40 min, punem bulionul, amestecam usor si mai dam la cuptor ina 10-15 minute.
Se poate fierbe si pe ochiul aragazului, insa mie mi se pare ca mancarea gatita in cuptor e mai savuroasa.
La sfarsit punem verdeata daca vrem (eu nu am pus).