Ghiveciul de legume este o mancarica rapida, gustoasa si sanatoasa.
Cand gasim mai toate legumele crude, este chiar indicat sa facem ca iese si mai gustos.
Ne trebuie:
4 cartofi
200 g mazare
3 morcovi
4 cepe
o mana de fasole verde
1 ardei mare
2-3 lg ulei
sare, piper
2-3 lg de bulion/sos de rosii
Cum se face:
Calim putin ceapa taiata marunt cu delikat, apoi adaugam legumele taiate cuburi/rondele.
Acoperim cu apa (incalzita – fierbinte)
si dam la cuptorul preincalzit pt cca 1 ora sau mai mult, cu focul mic.
Dupa cca 40 min, punem bulionul, amestecam usor si mai dam la cuptor ina 10-15 minute.
Se poate fierbe si pe ochiul aragazului, insa mie mi se pare ca mancarea gatita in cuptor e mai savuroasa.
La sfarsit punem verdeata daca vrem (eu nu am pus).
Ce bine arata ! Tare imi plac mancarurile colorate š
E foarte apetisant!
Ala, Diana, multumesc frumos! š
Ce bine arata, imi place mult ghiveciul!
merci! š
Asa tare mi-a placut cum arata caci acum am acest ghiveci pe foc. Merci de reteta, Edith! O sa revin cu impresii;)
Pupici!
Iulia, sper sa iti placa! Din cate am vazut ne cam potrivim la gusturi.. š
Pup!
Da,Edith, ai dreptate:)!
A fost foarte, foarte bun ghiveciul. Azi l-am postat si eu pe bloguletul meu:)
Si oricum aveam nevoie de o mancarica numai din legume:) .
Merci de reteta inca odata!
Pupici!
Ma bucur ca ti-a plactu,Iulia! Pupici! š
minunat site! tot ce am vazut mi s-a parut de foarte buna calitate. ma bucur ca v-am descoperit.
Iti multumesc frumos, Florica! Ma bucur ca-ti place, te mai astept! š