Reteta este aceeasi de la painea rapida.
Cand am vazut cat de pufoasa iese, m-am gandit sa o fac si in varianta dulce
(cum eu nu “le am” cu framantaturile… am zis ca e solutia ideala pt un “cozonacel” pufos).
Asa a si fost.
 
Ne trebuie:
250 gr. iaurt
1 ou
280 gr. faina
1 praf de copt
Am adaugat in plus:
6 linguri de zahar
2 plicuri de zahar valinat
coaja de la o lamaie
stafide (se poate face si cu nuca sau rahat)
colorant galben
(ca nu avea decat un ou si sa ii dea culoare frumoasa)
Cum am facut:
Am amestecat toate ingredientele, am pus in tavita,
am dat la cuptor (cca 50-60 de minte – ceva mai mult decat la paine…)
Asa arata cand l-am scos de la cuptor:

Nu l-am uns cu ou, nici nu am pus zahar (cum stiu ca face mama) ca nu stiam cum iese zi zic:
de ce sa ma mai complic ca poate nu iese comestibil… Photobucket

Mergeau mai multe stafide.. dar poate data viitoare.

Nu este la fel de bun ca si cozonacul mamei, dar e f simplu, fara framantat si asteptat sa creasca…

Si mai de aproape, sa vedeti ce pufoshel este…