cosulete cu cocktail de creveti 1 - Cosulete cu cocktail de creveti

Cosuletele astea au facut parte din meniul de anul trecut de revelion si nu am apucat sa vi le arat,

dar mai bine mai tarziu decat niciodata! 🙂 Sunt tare aspectuoase si pot face parte cu succes din meniul

de la orice masa festiva. Nu sunt o mare amatoare de fructe de mare, dar cocktailul asta de creveti m-a cucerit!

Ne trebuie:

3 bucati foi de placinta

1 -2 linguri ulei

Pentru cocktailul de creveti:

cca 200 g creveti (eu am avut prefierti, congelati)

2 linguri (cu varf) de ketchup

2 linguri chilli sos

1 lingura otet de mere

1 lingura mustar (cu maioneza am avut eu)

200 g crema de branza

1 lingura capere

1/2 legatura marar tocat

sare, piper

– cantitati pt 12 bucati –

Cum se fac:

Ne ocupam intai de cosulete. Este o idee ingenioasa ce poate fi folosita pentru orice fel de umplutura: de la salata de

boeuf, la salata de vinete, salata de ciuperci cu maioneza, salata de conopida  sau orice altceva va trece prin cap.

Singura conditie, este sa puneti salata in cosulete doar cu cateva minunte inainte de a fi servite.

Daca stau umplute mai mult timp, cosuletele se inmoaie.

Deci, cum facem cosuletele. Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei cu ajutorul unei pensule si suprapunem toate cele 3 foi.

Taiem patrate cam ca in imagine. Pentru marimea lor va orientati dupa marimea formelor de muffins.

cosulete - Cosulete cu cocktail de creveti

Si apoi le punem in forme de muffins, ca in imagini.

Trebuie sa lucrati repede cu ele pentru ca se intaresc si devin casante. Cand le puneti in forme se vor sparge, ca unele dintre ale mele.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cateva minute (5-10). Le urmarim pentru ca se ard repede.

Intre timp preparam cocktailul de creveti.

Fierbem crevetii timp de 5-7 minute in apa clocotita cu sare, ii scurgem intr-o sita si ii lasam sa se raceasca.

Amestecam ketchup-ul, mustarul, otetul de mere, sosul chilli, crema de branza,

mararul tocat marunt, caperele sare si piper. Apoi adaugam si crevetii taiati cubulete.

Acestea sunt ingredientele folosite de mine:

ingrediente - Cosulete cu cocktail de creveti

Pastram cocktailul la frigider pana in momentul servirii, cand il punem in cosulete.

Daca amestecul va lasa putina apa, aveti grija sa o scurgeti.

Cocktailul este tare bun si servit ca atare, pe bucati de paine prajita, sau pus in boluri la masa.

Ornam cu fire de marar sau cu capere.

Tare bune si aspectuoase.

cosulete cu cocktail de creveti 2 - Cosulete cu cocktail de creveti

Enjoy!


cosulete cu cocktail de creveti - Cosulete cu cocktail de creveti