Cosuletele astea au facut parte din meniul de anul trecut de revelion si nu am apucat sa vi le arat,
dar mai bine mai tarziu decat niciodata! 🙂 Sunt tare aspectuoase si pot face parte cu succes din meniul
de la orice masa festiva. Nu sunt o mare amatoare de fructe de mare, dar cocktailul asta de creveti m-a cucerit!
Ne trebuie:
3 bucati foi de placinta
1 -2 linguri ulei
Pentru cocktailul de creveti:
cca 200 g creveti (eu am avut prefierti, congelati)
2 linguri (cu varf) de ketchup
2 linguri chilli sos
1 lingura otet de mere
1 lingura mustar (cu maioneza am avut eu)
200 g crema de branza
1 lingura capere
1/2 legatura marar tocat
sare, piper
– cantitati pt 12 bucati –
Cum se fac:
Ne ocupam intai de cosulete. Este o idee ingenioasa ce poate fi folosita pentru orice fel de umplutura: de la salata de
boeuf, la salata de vinete, salata de ciuperci cu maioneza, salata de conopida sau orice altceva va trece prin cap.
Singura conditie, este sa puneti salata in cosulete doar cu cateva minunte inainte de a fi servite.
Daca stau umplute mai mult timp, cosuletele se inmoaie.
Deci, cum facem cosuletele. Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei cu ajutorul unei pensule si suprapunem toate cele 3 foi.
Taiem patrate cam ca in imagine. Pentru marimea lor va orientati dupa marimea formelor de muffins.
Si apoi le punem in forme de muffins, ca in imagini.
Trebuie sa lucrati repede cu ele pentru ca se intaresc si devin casante. Cand le puneti in forme se vor sparge, ca unele dintre ale mele.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cateva minute (5-10). Le urmarim pentru ca se ard repede.
Intre timp preparam cocktailul de creveti.
Fierbem crevetii timp de 5-7 minute in apa clocotita cu sare, ii scurgem intr-o sita si ii lasam sa se raceasca.
Amestecam ketchup-ul, mustarul, otetul de mere, sosul chilli, crema de branza,
mararul tocat marunt, caperele sare si piper. Apoi adaugam si crevetii taiati cubulete.
Acestea sunt ingredientele folosite de mine:
Pastram cocktailul la frigider pana in momentul servirii, cand il punem in cosulete.
Daca amestecul va lasa putina apa, aveti grija sa o scurgeti.
Cocktailul este tare bun si servit ca atare, pe bucati de paine prajita, sau pus in boluri la masa.
Ornam cu fire de marar sau cu capere.
Tare bune si aspectuoase.
Enjoy!
Am avut aniversare si am preparat toate aperitivele sj tortul dupa retetele dvs. Au fost un succes,explicati f bine. Faptul ca oferiti de multe ori alternative la imgrediente si nu numai e de mare ajutor. De asemenea,atunci cand ingredientele sunt mai greu de procurat, este bine sa sugerati magazinul unde pot fi gasite (am vazut ca de multe ori faceyi si asta). Multumesc!
P.s. si tortul amandina iese super!
Ana, ma bucur tare sa aud asta! 🙂
Eu incerc sa ofer explicatii si informatii cat mai complete. Insa cand ai vreo nelamurire, aici sunt. Ma poti intreba daca nu gasesti o anumita informatie in reteta si iti raspund cu drag 🙂
Te mai astept!
PS: te rog nu-mi mai vb cu dvs 😉