salata de conopida

Salata de conopida este un apertiv delicios si rapid ce poate face parte din orice meniu de masa festiva.

Fie ca alegeti sa o puneti intr-un bol, fie pe felii de paine prajita sau covrigei/biscuiti sarati, este la fel de buna.

Sau pur si simplu poate fi o garnitura la o friptura.

Eu am facut o varianta mai light, in care am pus si iaurt si o maioneza mai light.. dar puteti opta sa puneti doar maioneza.

Ne trebuie:

1/2 capatana conopida medie

4-5 linguri de iaurt

1 lg mustar

1 galbenus crud + 8-10 lg ulei

2 catei de usturoi

sare, piper

Cum se face:

Fierbem conopida desfacuta buchetele si spalata (eu o fierb la aburi sa isi mai pastreze din nutrienti).

Taiem conopida cu cutitul,  mai marunt sau nu, dupa preferinte.

conopida

Intr-un bol mic amestecam galbenusul cu cele 8-10 lg de ulei, apoi adaugam iaurtul, mustarul, sare, piper si usturoiul pisat.

Omogenizam bine si turnam amestecul obtinut peste conopida. Omogenizam bine si dam la rece pentru 1-2 ore (de preferat,

ca sa se imbine gusturile).

Are avantajul ca poate fi facuta cu 1-2 zile inainte si tinuta la frigider intr-un recipient acoperit.

Buna-buna.

Enjoy!

salata de conopida 1