Salata de conopida este un apertiv delicios si rapid ce poate face parte din orice meniu de masa festiva.
Fie ca alegeti sa o puneti intr-un bol, fie pe felii de paine prajita sau covrigei/biscuiti sarati, este la fel de buna.
Sau pur si simplu poate fi o garnitura la o friptura.
Eu am facut o varianta mai light, in care am pus si iaurt si o maioneza mai light.. dar puteti opta sa puneti doar maioneza.
Ne trebuie:
1/2 capatana conopida medie
4-5 linguri de iaurt
1 lg mustar
1 galbenus crud + 8-10 lg ulei
2 catei de usturoi
sare, piper
Cum se face:
Fierbem conopida desfacuta buchetele si spalata (eu o fierb la aburi sa isi mai pastreze din nutrienti).
Taiem conopida cu cutitul, mai marunt sau nu, dupa preferinte.
Intr-un bol mic amestecam galbenusul cu cele 8-10 lg de ulei, apoi adaugam iaurtul, mustarul, sare, piper si usturoiul pisat.
Omogenizam bine si turnam amestecul obtinut peste conopida. Omogenizam bine si dam la rece pentru 1-2 ore (de preferat,
ca sa se imbine gusturile).
Are avantajul ca poate fi facuta cu 1-2 zile inainte si tinuta la frigider intr-un recipient acoperit.
Buna-buna.
Enjoy!
Ce frumoase-s pozele!! Iar salata cred ca este delicioasa si foarte simplu de facut.
imi plac mult fulgiiiii :)))
Multumesc, Ema! 🙂 E tare buna.
Si mie mi-au placut fulgii 🙂
chiar o fac zilele astea, am pus ca haplea conopida la congelat si nu stiam decat mancarica clasica si conopida la cuptor cu cascaval, asa ca ….
Vezi daca nu arunci un ochi si pe la mine? Mai am cateva retete cu conopida in afara de asta, dintre care supa crema si piureul de conopida sunt preferatele mele. Si salata asta 🙂
Nu e buna! Este EXTREM de buna!!! Eu ii pun zeama de lamaie in loc de mustar si e divina. Pe paine prajita, n-o sa va mai saturati de ea. E una dintre salatele mele favorite. Se face extrem de repede si a super gustoasa.
Cum fierbi conopida la aburi? Scuze de intrebare, sunt incepator la bucatarie…
Exista cratita speciala pentru fiert la aburi (daca nu ai aparatul electric destinat pentru asa ceva) format din cratita in care pui putina apa, o sita deasupra care nu atinge apa si capac.
Poti face improvizatia asta si acasa, insa cele 3 recipiente (cratita cu apa, sita si capacul) trebuie sa fie de aceeasi marime pentru ca legumele sa se abureasca bine. Se lasa pe foc cca 20 min (le incerci cu frucuilita, in functie de cum iti plac, mai moi sau mai al dente).
Sper ca te-am lamurit 🙂
Super!!!