Inca putin si se termina seria preparatelor facute de revelion si/sau Sf Ioan…
Salatica asta noua ne place mult si o fac si cu alte ocazii.. mai putin festive,
dar foarte bine se poate afla pe orice masa festiva.
Salatica asta noua ne place mult si o fac si cu alte ocazii.. mai putin festive,
dar foarte bine se poate afla pe orice masa festiva.
Ne trebuie:
500 g ciuperci
(sau o conserva de ciuperci intregi de 400 g)
5-6 catei de usturoi
maioneza
1 cutie mica de iaurt cremoso
sare, piper
500 g ciuperci
(sau o conserva de ciuperci intregi de 400 g)
5-6 catei de usturoi
maioneza
1 cutie mica de iaurt cremoso
sare, piper
Cum se face:
Se fierb ciupercile cu putina sare (intregi daca sunt mici-mici sau taiate in jumatati/sferturi).
Se lasa sa se scurga bine (eu le-am lasat intr-o sita vreo 2 ore, timp in care am facut altceva),
apoi se amesteca cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Se adauga maioneza si iaurtul (eu nu folosesc numai maioneza pentru a nu fi prea
gretoase si calorioase…).Se da la rece timp cca o ora inainte de servire, sa se intrepatrunda aromele.
Se decoreaza cu patrunjel si/sau cateva ciupercute intregi pe care le-am pus deoparte
sau dupa preferinte.
Se fierb ciupercile cu putina sare (intregi daca sunt mici-mici sau taiate in jumatati/sferturi).
Se lasa sa se scurga bine (eu le-am lasat intr-o sita vreo 2 ore, timp in care am facut altceva),
apoi se amesteca cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Se adauga maioneza si iaurtul (eu nu folosesc numai maioneza pentru a nu fi prea
gretoase si calorioase…).Se da la rece timp cca o ora inainte de servire, sa se intrepatrunda aromele.
Se decoreaza cu patrunjel si/sau cateva ciupercute intregi pe care le-am pus deoparte
sau dupa preferinte.
Are un gust excelent!Foarte usor de facut!Multumesc Edith!De cand te-am descoperit gatitul nu mai e o corvoada pentru mine.
Madax, ma bucur ca ti-au placut.
Ma bucur ca iti sunt de folos, asta a fost si scopul blogului.
Roxana, imi pare rau, din greseala am respins comentariul tau. 🙁
Multumesc pt idee a cu carnita de pui, sigur e si mai buna!
Te mai astept! 🙂
Imi place salata facuta de tine. Si eu o prepar cand imi este pofta. De adaugat, la reteta postata de tine, ar fi ca, in apa in care fierbi ciupercile, sa adaugi si o lingura de otet. In felul acesta, ciupercile isi pastreaza culoarea.
Toate cele bune!
Multumesc frumos pentru sfat. Foarte util, nu stiam!
Te mai astept! 🙂
Eu am incercat-o cu ciuperci de padure, mixate bine pentru ca fetita mea nu vrea bucati mari. A iesit exceptionala!
Multumim Edith pentru ca imparti cu noi atatea retete minunate! Delia
Delia, ma bucur ca v-a placut! 🙂
Absolut delicioase. Pentru ca au iesit asa de bune a doua oara am facut portie dubla.
Manuela, ma bucur ca ti-au placut. Asa e, sunt tare bune.
Te mai astept! 🙂
Eu le fac cu smantana in loc de iaurt si cu putin marar. Mararul da preparatului un gust foarte bun. Felicitari pentru blog!
O idee buna sa incerc cu marar 🙂 Cu smantana.. mm posibil sa fie bun bun, insa iaurtu’-i mai light 🙂
Multumesc frumos si te mai astept! 🙂
Foarte bune, eu le mai adaug si porumb din conserva 🙂 Felicitari pentru blog ! :*
mmm suna bine 🙂
Multumesc! 🙂
Foarte bune.
Foarte buna! Eu de obicei adaug marar sau patrunjel tocate.