Daca va place conopida, daca va plac mancarurile picante (sau chiar daca nu), daca sunteti in pana
de idei de mancaruri de post, incercati reteta asta. Buna si rapida.
Poate fi consumata si in dieta Low Carb, cu inlocuirea fainii cu 1 lingurita de faina de cocos
sau cu 1 lingurita faina de arrowroot.
Ne trebuie:
400-500 g conopida
1 cutie rosii in bulion (sau 300 ml passata de rosii)
(eu am folosit un borcan de pasta alla arrabbiata bio)
2 morcovi
1/2 ardei
3 catei de usturoi
1 lg faina
2 lg ulei
ardei iute (daca vreti mai iute, eu nu am mai pus, sosul folosit fiind foarte iute)
patrunjel verde
Cum se face:
Rapid de tot.
Punem conopida desfacuta buchetele la fiert (eu am fiert-o la aburi).
Radem morcovul taiem ardeiul suvite scurte si subtiri si le punem la calit 2-3 minute in 2 lg de ulei.
Punem peste ele rosiile (le pasam cu o furculita daca folosim rosii in bulion) si ardeiul iute si lasam sa fiarba cca 5 minute.
Punem 1 lg de faina diluata cu putina apa peste rosii si mai lasam 2-3 minute sa fiarba. La sfarsit adaugam putin patrunjel tocat..
Punem conopida fiarta intr-un vas care merge la cuptor si turnam peste ea sosul de rosii.
Dam la cuptorul incins pt cca 20 minute.
Puteti rade si ceva branza/cascaval deasupra daca nu tineti post.
Servim cu patrunjel verde deasupra.
Enjoy!
Uuuu, yummy! Salivez la poza asta!
Ce bine arata!Mmmmmm!
What a fantastic way to eat cauliflower!
ador conopida! minunata reteta ta!
Ma inspir dupa reteta postat de tine. Imi place mult ca ai fiert conopida la aburi si ca timpul de calire al legumelor este de numai 2-3 minute- metoda mult mai sanatoasa decat traditionala lunga prajire in ulei. Eu am sa elimin faina- consider aceasta metoda de a ingrosa un sos invechita, inutila si nesanatoasa. Apoi am sa scurtez foarte mult timpul de coacere, de rumenire pentru ca imi doresc ca legumele sa iasa al dente si astfel sa isi pastreze din nutrienti. Multumesc pentru inspiratie si spor in toate bunataturile!
Ma bucur ca iti place, Mady!
Desigur, poti adapta reteta dupa preferinte.
Te mai astept! 🙂
put
eti ingrosa sosul cu putina pulbere de amidon