Mancam, mancam dar mai si bem!
Nu sunt o mare bautoare de alcool, dar am cateva bauturi pe care le beau cu placere.
Niciodata nu ma feresc sa incerc gusturi si cobinatii noi, unele chiar imi plac.
Am ales unele din cele mai vestite cocktaluri pentru cei care au acasa ingredientele si ar vrea sa si le prepare.
Enjoy your drinks!
COSMOPOLITAN
A fost facut celebru in randul femeilor prin intermediul serialului “Sex and the city”.
Ingrediente:
30 ml vodca
20 ml triplu sec (sau lichior de portocale)
30 ml suc de coacaze
20 ml suc de lime
Se amesteca vodca, triplu sec, sucul de lamaie si concentratul de afine intr-un shaker cu gheata.
Se toarna apoi continutul shakerului intr-un pahar de martini; se orneaza cu felie sau coaja de lime.
——————————————————————————————–
BLOODY MARY
Un cocktail foarte bun atat ca aperitiv, cat si ca o completare la un pranz usor si luat in graba sau, la englezi si la americani,
ca un revigorant de dimineata dupa un chef prelungit in ajun.
Ingrediente:
100 ml suc de rosii
50 ml vodka
20 ml suc de lamaie
un strop de Worcester sos
sare, piper, sos chilli
Intr-un pahar cu cuburi de gheata se amesteca toate ingredientele.
Se orneaza cu felii de lamie si/sau o tulpina de telina verde.
——————————————————————————————–
CUBA LIBRE
A fost cocktailul preferat al anilor ’70-’80 si este unul din lucrurile care s-au pastrat in traditia cubaneza.
Ingrediente:
60 ml rom
120 ml Coca Cola
1/2 lime
Se stoarce sucul de lime intr-un pahar cu cuburi de gheata.
Se toarna apoi romul, Coca-Cola si se amesteca bine.
Se orneaza cu felii de lime.
——————————————————————————————–
BRANDY ALEXANDER
Ingrediente:
30 ml frisca lichida
30 ml lichior crema de cacao
30 ml brandy (sau coniac)
nucsoara
Se toarna intr-un shaker frisca lichida, crema de cacao si brandy-ul.
Se adauga cuburi de gheata si se agita bine.
Se toarna intr-un pahar rece si se presara deasupra nucsoara.
——————————————————————————————–
MOJITO
Este unul din cele mai cool cocktailuri de vara.
Clasamentele situeaza acest cocktail pe locul trei in lume ca popularitate intre cocktailuri.
Ingrediente:
50 ml rom Havana
20 ml sirop zahar brun (sau zahar)
20 ml suc de lime
apa minerala sau sifon
gheata
frunze de menta
Se zdrobesc in pahar cateva frunze de menta, se toarna sucul de lime si se amesteca;
Se adauga siropul, romul, gheata pisata si se amesteca.
Se completeaza cu sifon sau apa minerala si se serveste cu frunze de menta.
——————————————————————————————–
BELLINI
Ingrediente:
60 ml nectar de piersici
120 ml sampanie
Intr-un pahar de sampanie se pune nectarul de piersici,
peste care se toarna usor sampania.
——————————————————————————————–
MARGARITA
Ingrediente:
1/2 tequila
1/6 triplu sec (lichior de portocale)
2/6 suc lamaie sau lime
2-3 linguri gheata pisata
1 felie lime pentru decor
Ingredientele trebuie sa fie racite in prealabil.
Se infige buza paharului 2 mm in zeama de lamaie, se rasuceste astfel incat sa se umezeasca uniform.
Se scufunda apoi cu grija in sare astfel incat aceasta sa formeze o crusta pe marginea paharului.
Se amesteca in shaker gheata pisata, tequila, triple sec si sucul de lamaie (sau de lime). Se agita energic, 10 sec.
Se toarna cocktail-ul cu atentie in pahar, sa nu spele sarea de pe margine acestuia.
Se decoreaza cu o felie de lime sau lamaie.
——————————————————————————————–
LONG ISLAND ICE TEA
Unii afirma ca bautura, precum majoritatea cockteilurilor, a fost inventata in timpul Prohibitiei, pentru a masca aspectul bauturii alcoolice.
O felie de lamaie este deseori adaugata pentru a creste asemanarea.
10 ml vodka
10 ml gin
10 ml tequilla
10 ml rom alb
10 ml Cointreau (lichior de portocale)
80 ml suc de lamaie
Coca-Cola
Intr-un pahar cu gheata se adauga ingredientele
apoi se toarna Coca-Cola pana se coloreaza.
——————————————————————————————–
PINA COLADA
O combinatie de gusturi exotice foarte apreciata de multe persoane.
Ingrediente:
60 ml suc de ananas
60 ml rom alb
50 ml crema de cocos (sau lapte de cocos)
Intr-un shaker cu gheata se pun ingredientele
si se agita bine.
Se orneaza cu o felie de ananas si o cireasa confiata.
——————————————————————————————–
SANGRIA
Sangria este o bautura originara din Spania, plina de vitamine, care se cere sa fie consumata rece.
Ingrediente:
1 portocala
1/2 lamaie
50 ml vin rosu
2 lgt zahar
10 ml brandy (sau cognac)
10 ml Cointreau (lichior de portocale)
apa minerala
Se taie portocala in doua, o jumatate se stoarce
cealalta se taie felii. Lamaia se taie felii.
Se pun feliile de fructe in pahar, se adauga gheata si celelalte ingrediente si se amesteca incet.
Se orneaza cu felie de portocala (optional).
Se pot pune si felii de alte fructe: piersici, caise..
——————————————————————————————–
TEQUILLA SUNRISE
Aceasta bautura a aparut in anii ’50, contribuind intr-o mare masura la raspandirea in intreaga lume a celebrei tequila.
Daca nu se amesteca siropul de rodii cu restul lichidului, efectul coloristic produs seamana cu lumina unui rasarit de soare.
Ingrediente:
60 ml tequilla
120 ml suc de portocale
20 ml sirop de rodii
Intr-un pahar inalt cu cuburi de gheatase toarna tequilla si sucul de portocale si se amesteca usor.
Apoi se toarna incet siropul de rodii astfel incat
sa se prelinga pe interior pe peretii paharului.
Toate celelalte ingrediente se vor ridica deasupra.
Se orneaza cu felii de portocala si/sau ananas si cirese confiate.
——————————————————————————————–
KIR CARDINAL
Ingrediente:
1/3 lichior de coacaze negre
2/3 vin rosu
Intr-un pahar de vin se pune lichirul de coacaze apoi se toarna usor vinul.
——————————————————————————————–
SCREWDRIVER
… mai e numit si.. “screw around”
Ingrediente:
60 ml vodka
150 ml suc de portocale
Intr-un pahar cu gheata pisata se toarna ingredientele
si se amesteca.
Se orneaza cu felii de lamie/lime/portocala.
——————————————————————————————–
TIA MARIA
Tia Maria este un lichior de cafea care isi are originile in exotica Jamaica.
Ingrediente:
250 ml apa
1 lgt zahar brun
4 lgt de cafea
250 ml rom brun
4 lgt extract de vanilie
Se fierb timp de 10 minute apa cu zaharul si cafeaua.
Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu romul si extractul de vanilie.
Se toarna in sticle si se lasa la macerat 1 saptamana.
——————————————————————————————–
TOM COLLINS
Ingrediente:
50 ml gin
30 ml suc de lamaie
15 ml sirop de zahar (sau zahar pudra)
apa minerala
Intr-un pahar cu cuburi de gheata se toarna ginul,
sucul de lamaie si siropul de zahar.
Se amesteca usor apoi se toarna apa minerala.
Se orneaza cu felie de lamie si o cireasca confiata.
——————————————————————————————–
Nota: pozele nu-mi apartin, sunt luate de pe net.
De cand nu am mai intrat pe net vad ca te-ai reprofilat pe cocktailuri 😛
Te pup am trecut sa iti urez un weekend frumos
Oahahhhaaaaa, ma speriasem ca le-ai facut pe toate, fara sa ma inviti si pe mine 😉
Iti vine sa crezi ca nu am baut niciodata un cocktail? 🙁 nici facut in casa, nici la restaurant, mai mare rusinea…sper sa nu citeasca multa lume pe aici. Acum ar fi momentul sa incep 🙂 Te pup !!!
imi cer scuze ca te corectez, dar cosopolitan se afce cu suc de merisoare nu de coacaze
Noroc ca n-am avut toate ingredientele in casa ca, d’altfel, asa cum le-ai prezentat, le-si fi incercat pe toate. Hic, parerea mea!
KIR CARDINAL! m-ai dat gata. O sa salivez pina miine! HM! Coacaze cu vin rosu, probabil un Cabernet Sauvignon, asortat cu mango(???), ceva gheata si doua bucati de nuca?
Asta-i deja erotism! De unde se pune 18 in cerc?
Deea, nu m-am reprofilat, e doar o variatiune. Si tu sa ai un we frumos!
Ginuca, nuu le-am facut (dar le-as incerca pe toate =)) )
Sa stii ca nici eu nu am baut decat vreo 2 feluri de cocktailuri, dar mai avem timp, nu? 😛 Pup!
Anonim, merci de corectie. Eu asa am gasit reteta. Dar.. se gaseste la noi suc de merisoare? (nici macar nu stiu cum arata fructele astea…).
@Iatcu: Nu esti singurul care le-ai fi incercat pe toate :)) Norocul (?) meu e ca imi lipseste cam cate un ingredient la fiecare 😛
Da’ sirop de coacaze gasesti? Daca da, zi-mi si mie unde, pliz.
Edith,interesante bauturile astea.Sper sa incerc si eu unul vreodata:)
Sa ai o primavara frumoasa asa ca tine!Te pupicesc!!!
Iulia, si eu sper la fel, sa ajung sa fac macar cateva dintre ele 🙂
O primavara frumoasaa sa ai si tu!
Pupic!
Edith sa ai o primavara insorita si calduroasa, te pupp!
Minunate retetele!! Am trecut pe la tine sa iti urez o primavara frumoasa, plina de dragoste, noroc si fericire!! Puppp!! 🙂
Martie cel calator,
iti trimite-un martisor…
o primavara insorita si plina de bucurii!
@Isabela: merci frumos, si tu la fel!
@Iulia: Mutumesc frumos, Iulia! Si tu sa ai o primavara frumoasa-frumoasa!
@Nicoleta: mutumesc frumos pt martisor 🙂
O primavara frumoasa si tie!
“BRANDY ALEXANDER” si “PINA COLADA”: doua “cremoase”… pe gustul meu 😉
O primavara minunata, Edith!
Da, Cristina, cremoasele astea trebuie sa fie o nebunie 🙂 Pina colada, cu cocos.. preferatul nostru 🙂
O primavara frumoasa si tie! Te pup!
edith, am luat blogul la puricat si m-a innebunit ce am gasit pe el :))))
one small comment though (si sa nu fie cu bai mare :))… Long island se face (si) cu whisky. Tocmai de acolo vine si treaba cu prohibitia… Si dupa mojito e cel mai bun cocktail :)parerea mea 🙂
Bogdana, sper ca ai gasit ceva pe gustul tau pe aici:)
Merci de precizare. Nu e cu suparare. Am cules si eu retetele de pe net, insa de baut nu l-am baut pe “nenea long island” 😛
Merci de vizita si, de ti-a placut, te mai astept!
am gasit muuuulte… timp sa am sa le si pun in practica :)))
si cum, nu ai incercat? phiiii… o bunatate… a se consuma insa cu moderatie :)))
hi hi, ma bucur, atunci te astept cu impresii cand incerci ceva.
Nu am baut, culmea, cam la fiecare imi lipseste cate un ingredient-doua.. Si cum nu-s o asa mare bautoare slabe sperante sa ma apuc sa cumpar tequilla sau rom alb si alte minuni d-astea.
Tot pe la vreun bar imi ramane nadejdea, dar acum ca mi l-ai laudat asa tareee, o sa il incerc 😛
sirop de coacaze – la plafar.
e o buna incurajare in bucatarie blogul tau. felicitari!
Alina, multumesc frumos pt informatie 🙂
Merci de vizita, sper sa te incurajeze si pe tine sa incerci ceva 😉
Am facut deja bilutele de cocos, si eu sunt innebunita dupa cocos (asa am descoperit blogul), am dus la ai mei de Paste. Toata lumea a fost foarte incantata, chiar azi o sa fac din nou (am pus deja stafidele in whiskey, sa se umfle putin; e experiment, sper sa fie bine. am facut asa la inghetata si sunt taaare bune).
Si vreau sa mai incerc, mai ales tortul mousse cu capsuni/pepene galben. Insa nu stiu de unde sa iau inel metalic care sa tina tortul. Am cautat chiar aseara in Cora si nu am gasit. Ma poti indruma, te rog, catre un loc unde pot gasi?
Alina, inelul pe care l-am folosit la cele doua torturi este de fapt inelul unei tavi de tort cu peretii rabatabili (stii, din aceea cu clema, o sa o gasesti in poza la toate torturile mele).
Si in mod sigur gasesti si in Cora, se gaseste peste tot la raionul cu tavi.
Ma bucur ca ti-au placut bilutele rafaello. Sper sa-ti placa ce mai incerci.
Bafta cu tava! 🙂
Multumesc de raspuns 🙂 O sa urmaresc in Cora, aseara nu erau decat tavi obisnuite si forme pentru tort fara pereti rabatabili. Ce-i drept, rafturile erau mai mult goale.
revin cand mai incerc cate ceva de pe blog
succes in continuare!
Alina, cred ca a fost o intamplare. Uite, in Kaufland (unde merg eu mai des) are intotdeauna 🙂
Te mai astept!