Iarna se pare ca nu vrea inca sa plece, din contra, ne chinuie cu ger, zapada si viscol…
asa ca o ciocolata calda este binevenita.
Ciocolata calda de fata, este dupa o reteta de origine italiana, de care va veti indragosti la prima degustare, va gatantez.
Este incredibil de buna!
Ne trebuie:
200 ml frisca lichida
150 ml lapte
1 si 1/2 lgt de amidon
4 lg de zahar
85 g ciocolata amaruie tocata marunt
– pt 2 portii –
Cum se face:
Intr-un mic bol amestecam 3 lg de frisca lichida cu amidonul, pana se omogenizeaza.
Punem frisca lichida si laptele pe foc, cand incepe sa faca bule pe margini, adaugam zaharul si amestecam cu un tel.
Adaugam amidonul amestecat anterior cu frisca, amestecam cu telul si mai lasam pe foc cca 1 minut.
Inlaturam de pe foc si punem ciocolata tocata (nu va chinutii sa o tocati foarte marunt..).
Turnati in cani si serviti.
Nu am cuvinte sa o descriu cat este de buna!! Musai trebuie sa o incercati ca sa intelegeti despre ce vorbesc 🙂
Enjoy!
superba si mega extra delicioasa ♥
off, ce pofta mi-ai facut :)) abia astept sa ajung acasa :)) Pupicei
Emliy, pup! Sa stii ca si mie imi este o poftaaaa… nici eu nu am de unde sa iau la ora asta 🙂
Fii sigura ca am so-ncerc,stiu ca e grozava!Pupici!
O ciocolata calda, in Italia, eventual la Carnavalul de le Venetia… Pana atunci o savuram pe a ta! Pup
Vai Edith…arata divin! Precis am sa o probez…pupici si sa mai faci ca faci bine!
dar daca nu am amidon? pot sa inlocuiesc cu bicarbonat?
Fetele, sa o incercati, ca-i minunata!! 🙂
Ruxy, mai vine una curand 🙂
draga anonim, NU poti pune bicarbonat!! Amodonul se pune pentru a ingrosa cicolata calda. Daca chiar nu ai amidon, poti incerca sa faci cu faina..
Iti multumesc pt reteta. Am de toate in casa.Stiu ce bem la cina 🙂
Brandusa, sigur o sa va placa! 🙂
Nu beau cafea, si sunt mare consumatoare de ciocolata calda si cappuccino! 🙂 am sa probez cu siguranta! Multumim draga mea! Pup!
Cred ca piticii mei vor fi foarte incantati! Multumesc de idee!
Grozav , grozav !Azi cu siguranta o voi pune-n aplicare .Ms frumos !
Aoleu, pe frigul asta ai lovit in moalele gustului si-al poftei 🙂
Foarte delicioasa…trebuie sa o incerc si eu :). O reteta de cappuccino de casa ai?
Mhhmmm Delicious ! Thany you for sharing.
asa ca daca tot nu pot gusta din negrele boabe de cafea, macar cu putina ciocolata ca imi incalzesc dimineata ! vladimir cred ca o sa fie bucuros cand o sa o “simta” la masa de 10 ! asa… la propriu !
am uitat sa-ti multumesc pentru chec. am facut ceva combinatii de briose si chec ! f bunnn
Ne-am indragostit de ea geja de la prima degustare….!!!!!Superba:X
Foarte buna ciocolata! Multumim! 🙂 Insa, aveti grija ca ciocolata amariue si frisca lichia pot contine zahar. In acest caz nu mai trebuie adaugat suplimentar zahar. Eu am facut greseala sa nu verific pe ambalaj, si ciocolata calda mi-a iesit foarte foarte foarte dulce.
Ma bucur mult ca va place, sper sa o incercati ca-i tare buna 🙂
Timea, nu am o reteta pt cappucino de casa, din pacate..
Diomeda, ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine. Sper sa iti placa si ciocolata asta cremoasa 🙂
Maria, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Ale, mie nu mi s-a parut dulce deloc. (ce-i drept frisca mea nu a fost indulcita si eu beau cafeaua oricum mai dulce de obicei..).
Insa da, pt persoanele care prefera cafeaua amara, pot renunta de tot la zahar.
Felcitari pt retete, sunt delicioase! ma poti ajuta, te rog, cu o idee pentru o ciocolata calda alba cat mai cremoasa? habar n’am ce ar trebui pus in ea 🙁
multumesc!
Ady, nu am incercat, insa o poti face la fel ca asta, insa sa pui ciocolata alba. Si poti pune diverse arome: vanilie, rom, portocale.. 🙂
Suna excelent reteta 🙂
Pentru frisca lichida merge naturala sau vegetala?
Multumesc!
Luana
Luana, poti pune de care vrei, numai sa nu fie smantana fermentata. 🙂