E tare cald afara, asa ca aprindem cupotorul (sau chiar aragazul) cat mai putin.
Astazi avem un cheesecake fara coacere – cheesecake cu piersici. Pentru cheesecake-ul asta, nu trebuie sa aprindem nici macar aragazul.
Se face foarte repede. Nu are blat, nu contine gelatina, vom folosi biscuiti pentru intarirea compozitiei.
Acelasi gen de cheesecake, dar cu blat de biscuiti, este si cheesecake cu ciocolata
Folositi o crema de branza de calitate si biscuiti gustosi. Asa veti obtine un cheesecake bun-bun.
Am adaugat esenta de piersici pentru mai multa aroma. O puteti cumpara online.
Puteti folosi orice fructe moi, care se paseaza bine, proaspete sau din compot.
Eu am folosit piersici din compot, in sirop slab indulcit de la Sun Food.
Ne trebuie:
800 g crema de branza
400 g piersici din compot Sun Food
450 g biscuiti
esenta de piersici
– cantitati pentru o tava de 20-21 cm diametru –
Cum se face:
Simplu de tot! Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie. Pasam bine piersicile bine scurse.
In bolul mixerului punem crema de branza aflata la temperatura camerei, mixam cca 1 minut,
apoi adaugam piersicile pasate si esenta de piersici. Mixam compozitia pana la omogenzare.
Adaugam biscuitii sfaramati si amestecam cu o spatula.
Eu nu am mai adaugat zahar, gustati compozitia, daca o vreti mai dulce, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra.
Punem inelul unei tavi cu peretii detasabili pe un platou si punem compozitia in interiorul lui. Presam bine si nivelam.
Dam la frigider pentru minim 3-4 ore. Inainte de a indeparta inelul trecem cutitul de jur imprejurul cheesecake-ului.
Decoram cu felii de piersici. Eu am adaugat si fructe de padure, pentru un aspect mai colorat si fresh.
Si acum avem liber la devorat cheesecake cu piersici si biscuiti.
Enjoy!