cheesecake-cu-ciocolata-2

Mana sus, cui ii place cheesecake-ul? 🙂 Mie imi place mult, iar daca este cheesecake cu ciocolata si fara coacere,

este cu atat mai bine. Se face repede si este delicios!

Click pentru alte retete de cheesecake.

Ne trebuie:

Pentru blat:

150 g biscuiti (cu sau fara cacao)

80 g unt

2 lingurite de cacao (daca folosim biscuiti fara cacao)

Pentru compozitia de branza:

400 g crema de branza

4-5-6 linguri de zahar

120 g biscuiti

1 lingurita de cacao

vanilie

un praf de sare (daca crema de branza nu este usor sarata)

– cantitati pentru o forma de 18-20 cm –

Cum se face:

Eu am folosit o crema de branza light (cea din foto) si pentru indulcit, am folosit xylitol.

crema-de-branza-esquisa

Insa, varianta cu crema de branza full fat, de calitate, va fi mult mai buna!

Blatul:

Sfaramam biscutii in robotul de bucatarie impreuna cu cacaoa (nu mai adaugati cacao daca

folositi biscuiti cu cacao), peste care adaugam untul topit. Omogenizam bine.

Punem inelul unei forme de tort pe un platou, punem in interior compozitia de biscuiti si o presam bine, uniform,

pe toata suprafata. Dam la rece pana pregatim compozitia de branza.

Crema:

Punem crema de branza (aflata la temp. camerei) in bolul mixerului impreuna cu zaharul, vanilia si cacaoa (si sare, daca nu este sarata crema de branza).

crema-de-branza-in-mixer

Mixam pana se uniformizeaza frumos. Gustati si indulciti crema de branza dupa preferinte.

Turnam peste crema de branza biscuitii sfaramati in robotul de bucatarie si omogenizam bine.

compozitie-cheesecake

Punem compozitia peste blatul de biscuiti si lasam la frigider minim 4 ore (sau peste noapte).

Indepartam cu grija inelul din jurul cheesecake-ului (ne folosim de lama unui cutit) si ornam

cheesecake-ul cu ciocolata topita (si biscuiti sfaramati – optional).

Puteti adauga dupa preferinte, scortisoara, esenta de rom sau coaja de portocala.

Delicios de bun!

cheesecake-cu-ciocolata

Enjoy!

cheesecake-cu-ciocolata-1