cheesecakecugemdecapsuni - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI

Imi plac cheescake-urile, imi place gemul de capsuni si m-am gandit
sa fac o combinatie intre cele doua…
Bine am facut, a iesit o nebunie!
Ne trebuie:
Pt blat:
300 g biscuiti
120 g unt
2-3 linguri de lapte
Pt umplutura:
cca 800 g branza dulce (mai cremoasa)
200 g smantana
4 oua
200 g zahar (sau dupa gust)
o fiola de esenta de vanilie butter vanilla
Topping:
1 borcan mic de gem de capsuni
2 plicuri de tort gelle rosu
IMGP7281 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
Cum se face:
Maruntim bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu laptele.
IMGP7286 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili (24 cm diametru) si pream bine cu o lingura.
IMGP7290 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
Dam la frigider si ne ocupam de umplutura.
Amestecam branza, smantana, ouale, zaharul, esenta, mixam la viteza mica pana se
omogenizeaza amestecul. Eu am pus 3 feluri de branza.
IMGP7292 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti
IMGP7295 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
si dam la cuptorul preincalzit la 150-160 C pt cca 60-70 de minute.
IMGP7301 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
Punem tava pe gratarul din cuptor pe care am pus in prealabil o folie de aluminiu
(ca sa nu picure unt din tava), varianta mai buna decat sa punem foaia de aluminiu in tava
pentru ca se spune ca este toxica.
IMGP7303 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
Cand o scoatem din cuptor este inca moale, daca miscati tava, umplutura se clatina.
Nu va speriati. Este normal.
IMGP7306 1 - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI
O lasam sa se raceasca cca 1 ora. Prajitura o sa se lase putin si o sa se crape pe alocuri deasupra.
Se zice ca daca o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, evitam craparea.
Eu nu am stiut atunci.
Indepartam inelul tavii si cu ajutorul a doua palete late, transferam prajitura pe un platou
(operatiune ce sa face cu maaare grija).
Apoi, amestecam gemul de capsuni cu plicurile de tort gelee
(preparate conform instructiunilor de pe plic – cu ceva mai putina apa decat este indicat acolo).
Daca gemul are si bucati de fruct, le zdrobim putin cu blenderul stick.
In poza sunt doua plicuri, dar pana la urma am pus doar unul si gemul nu s-a intarit prea bine.
Daca vreti sa curga (artistic) pe felie cand o taiati, ca la mine, puneti un singur plic.
Daca nu, puneti doua.
Dam la frigider pentru minim o ora-doua.
Si apoi se degustaaaa indeluuuung, 1-2 felii sau cate putem, pt ca va spun, nu va mai puteti opri!
cheesecakefelie - CHEESECAKE CU GEM DE CAPSUNI