Imi plac cheescake-urile, imi place gemul de capsuni si m-am gandit
sa fac o combinatie intre cele doua…
Bine am facut, a iesit o nebunie!
Ne trebuie:
Pt blat:
300 g biscuiti
120 g unt
2-3 linguri de lapte
Pt umplutura:
cca 800 g branza dulce (mai cremoasa)
200 g smantana
4 oua
200 g zahar (sau dupa gust)
o fiola de esenta de vanilie butter vanilla
Topping:
1 borcan mic de gem de capsuni
2 plicuri de tort gelle rosu
Cum se face:
Maruntim bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu laptele.
Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili (24 cm diametru) si pream bine cu o lingura.
Dam la frigider si ne ocupam de umplutura.
Amestecam branza, smantana, ouale, zaharul, esenta, mixam la viteza mica pana se
omogenizeaza amestecul. Eu am pus 3 feluri de branza.
Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti
si dam la cuptorul preincalzit la 150-160 C pt cca 60-70 de minute.
Punem tava pe gratarul din cuptor pe care am pus in prealabil o folie de aluminiu
(ca sa nu picure unt din tava), varianta mai buna decat sa punem foaia de aluminiu in tava
pentru ca se spune ca este toxica.
Cand o scoatem din cuptor este inca moale, daca miscati tava, umplutura se clatina.
Nu va speriati. Este normal.
O lasam sa se raceasca cca 1 ora. Prajitura o sa se lase putin si o sa se crape pe alocuri deasupra.
Se zice ca daca o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, evitam craparea.
Eu nu am stiut atunci.
Indepartam inelul tavii si cu ajutorul a doua palete late, transferam prajitura pe un platou
(operatiune ce sa face cu maaare grija).
Apoi, amestecam gemul de capsuni cu plicurile de tort gelee
(preparate conform instructiunilor de pe plic – cu ceva mai putina apa decat este indicat acolo).
Daca gemul are si bucati de fruct, le zdrobim putin cu blenderul stick.
In poza sunt doua plicuri, dar pana la urma am pus doar unul si gemul nu s-a intarit prea bine.
Daca vreti sa curga (artistic) pe felie cand o taiati, ca la mine, puneti un singur plic.
Daca nu, puneti doua.
Dam la frigider pentru minim o ora-doua.
Si apoi se degustaaaa indeluuuung, 1-2 felii sau cate putem, pt ca va spun, nu va mai puteti opri!
Arata foarte bine! Cred ca a iesit o nebunie!Yammy!!!
Arata tare bine,Edith!Foarte apetisant!
Ai o leapsa la mine pe blog daca ai placerea sa o ridici,te astept.Pooop:*!!!
arata minunat 🙂
OH,DRAGA EDITH,SI EU CARE MA CHINUI DE DOUA SAPTAMANI SA SLABESC,ACUM M-AI DAT GATA,TREBUIE SA O FAC SI EU(AH,DACA TOT SUNT AICI,IERI AM MANCAT VREO 10 COLTUNASI CU BRANZA,CA SA VEZI SI TU CE DIETA FAC,VAI DE MINE).
TE PUP SI ITI MARTUTURISESC CA SUNT FANA TA.
O PRIMAVARA MINUNATA!!!!!!!!
@Lavinia: multumesc. Sa stii ca a fost o nebunie. 🙂
@Iulia: multumesc. Cand am timp ma duc sa vad si dc imi place de ea o iau 😛 Merci ca te-ai gandit la mine!
@Ama: merci! 🙂
@Dana: draga mea fana, in primul rand te felicit pentru ambitia de a tine cura de slabire. Si mie mi-ar trebui.
In al doilea rand, sa incerci cheesecake-ul ca e buun rau.
Si nu in ultimul rand merci ca esti fana mea si te mai astept! 🙂
Si tu sa ai o primavara si o vara si o toamna si o iarna :)) faine!
Spune-mi, te rog, blatul acela de biscuiti nu iese tare? Eu l-am facut o singura data, dar la rece, cu o crema de mascarpone pe deasupra si rezultatul a fost ca nici nu intra cutitul in el, ceea ce m-a determinat sa nu-l mai fac niciodata, chiar daca ma atrage, fiind f simplu de facut. Mersi frumos!
Si mie imi place cheescake-ul! Mi-ai facut o pofta…..Arata minunat!
@Mada: Nu iese tare, doar putin sfaramicios. Si la cel facut la rece poti incerca sa pui in el mai multe linguri de lapte/compot (4-5-6) daca faci prajtura cu fructe din compot. Asa se va mai inmuia.
@Flor: multumesc frumos! 🙂
Ce bine arata! Trebuie sa fie buuuun de tot! Weekend placut.Pup.
Mai,m-as baga la asta…..da’ n-am cuptor bun, fir-ar sa fie!!
Vre-o sugestie?:))
Arata delicios Edith!! Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust are in combinatie cu gemul de capsuni pe care eu il ador pur si simplu. Felicitari!!
@Marcela: Merci frumos, a fost buuuna rau. We frumos si tie! Pup!
@Dan Barlea: In cazul asta iti propun un cheesecake la rece. Nu am reteta pe blog inca din pacate. Poti face blatul la fel. Amesteci branza dulce cu ceva smantana sau frisca batuta si cu gelatina, iar deasupra pui la fel, gemul.
Alte idei.. sa te dai bine pe langa cumnata, poate-ti face ea? 😛
@Laura Adamache: merci frumos. A fost incedibil de bun. Nu ma asteptam sa imi placa asa mult combinatia asta.
Te pup!
Edith, arata nemaipomenit tortul… yammiii… iar cu ultima poza m-ai dat gata… sunt lipita de monitor!!!
Draga Edith,cred ca faza cu cumnata iese mai bine.Multam,o sa-i spui!
@CristinaK: multumesc frumos. Hi hi, da feliuta era mortala 🙂
@Dan Barlea: Ma gandeam eu ca asta ar fi solutia ideala.. Acum vezi sa nu-i spui ca a fost ideea mea :))
Arata fantastic!!!
Sabina, multumesc frumos! 🙂
Buna Edith..cheesecakeul asta e tare bun l-am facut. Am si eu o reteta cu un cheesecake care se face jumate normal si jumate cu nutella si coco powder. E foarte bun .Din nou cakeul asta este f bun. Merci
Laura, ma bucur ca ti-a placut.
Interesanta reteta cu nutella. M-o dai si mie? 🙂 Ai amestecam pur si simplu nutela si cacao in jumatate de compozitie?
Merci anticipat!
eh, dupa ce am incercat pestele pane la cuptor si te-am laudat….trebuie sa te laud iar!!! :)) draga si talentata edith, din nou o gospodina incepatoare a primit laude datorita tie 🙂 am incercat cheesecake-ul acesta si pestele glazurat si au fost extraordinare. Nu credeam ca poate sa iasa asa ceva din mainile mele de studenta blonda :)) urmatoarele pe lista: peste cu alune si ori baclavaua, ori tortul amandina, nu ma hotarasc :)) iti multumesc din suflet pt retete si sa stii ca sunt fana edith declarata :)) pupici!
Ma bucur ca ai primit din nou laude 🙂 Adevarul este ca cheesecake-ul asta e o nebunie! 🙂
Studenta blonda?? Vezi ca te subestimezi! 😛
Te mai astept sa-mi spui ce alte minunatii ai facut – btw, eu zic sa faci intai tortul, apoi baclavaua. Mie in ordinea asta mi-au placut – poate si pt ca sunt mai.. ciocolatoasa 😛
uf, am povestit ca unei prietene, uitand ca nu ma cunosti personal. sunt blonda si sunt la drept, deci de la foarte cunoscutul film…studenta blonda :)) ok, atunci tortul amandina. si eu prefer (a se citi “sunt nebuna dupa”) ciocolata :)) o sa-ti spun de fiecare data cand incerc ceva, ca multe imi fac cu ochiul in casuta ta virtuala plina de bunatati 😀
Ok, atunci te astept de cate ori incerci cate ceva, chiar si sa-mi spui ca nu ti-a placut :D.
Ooof, Edith, tare bine mai arata cheesecake-ul asta al tau, iar ideea cu topping-ul de gem e super, am s-o pun si eu in practica data viitoare. Pana acum mi-au iesit numai niste cratere de cheesecake, asadar exclus de aratat la lume 🙁 Chiar nu stiu ce sa mai fac sa nu se crape pe mijloc, desi am citit o multime de articole despre asta (cred ca mai mult decat pt. licenta :P). Am incercat chiar si cu topping de smantana, poate ai vazut si tu asta pe site-urile americane, dar sa stii ca nu prea tine, tot se crapa, si in plus nici nu e asa de buna.
Si thanks ca ne-ai spus de branza Fricheso, eu prima oara am dat o groaza de bani pe Philadephia, si sincer nu vad mare diferenta intre ele. Fricheso mi se pare chiar foarte buna.
Felicitari pentru cheesecake si pt. tot ceea ce faci tu aici! Pup!
Ralu, si mie mi s-a crapat mai mult decat in poza, am pozat-o strategic, imediat cum am scos-o din cuptor 😀
O sa incerc data viitoare sfatul cu lasatul la racit in cuptor.
Oricum cu gemul deasupra ne-am scos ca nu se mai vede 😛
Merci de vizita si spor la treaba!
Arata excelent! as vrea sa fac si eu acest cheesecake. care este diametru tavii? multumesc
24 cm diametru a avut forma, scrie si in reteta 😉
O reteta super!
Pacat ca am avut o experienta traumatizanta cu chestia asta de-i zice tort-gelee. Nu s-a inchegat nici dupa o noapte intreaga de stat la rece. Aveam o delicioasa tarta cu afine si deasupra, in loc de jeleu lucios si neted, mi-au iesit niste guguloaie semi-inchegate, aratau a ceva meduze lesinate !
Daca amestec gemul cu ceva nuca sau fulgi de cocos pana capata consistenta potrivita…merge?
Mitica, sa stii ca este foarte buna, neaparat sa o incerci.
In ceea ce priveste tort-gelle, nu am folosit foarte des, dar nu am avut probleme cu el. Ai respectat intocmai instructiunile de pe ambalaj? Era in termen?
Poti folosi un gem mai tare sau il mai pui pe foc si il fierbi putin cu 1 lgt de amidon (asta daca folosesti un gem.. “curgator”).
Sau poti folosi 1 lgt de gelatina dizolvata in 3-4 lg de apa.. si preparata ca pe ambalaj.
Poti pune si cocos sau nuca insa ii va schimba gustul (nu in rau sunt sigura). Ramane sa alegi tu o varianta.
Te mai astept!
Buna, Edith! Cheesul meu e in cuptor. ma tot gindesc cum l-ai scos pe platou…cu o paleta? de una singura sau te-a mai ajutat cineva? 🙂
am emotii mai ales la partea asta!
sper sa iasa ca al tau. 🙂
Draga mea, l-am scos singura (din cate imi amintesc…) cu ajutorul a doua palete plasate diametral opus sub cheesecake. Le bagi pe rand sub cheesecake, si apoi cu grija il transferi pe platou. Sa il lasi sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa 🙂
Te astept sa imi spui cum ti-a placut 🙂
Am reusit sa o asez frumos pe platou, dar altfel: paletele erau prea mici, asa ca sotul meu a avut ideea de a pune un platou deasupra si rapid a intors cheeseul, a jonglat si cu al doilea platou si gata! 😀 bun un barbat la casa omului! :-)))
acum sa prepar si ceva de pus deasupra si-l pun la frigider. cred ca a iesit buna. am tinut-o in cuptorul inchis vreo 2 ore. a iesit intacta 🙂
Multumesc pentru retetela tale speciale! am mai incercat multe de pe siteul tau cu succes!
Super, ma bucur ca ai reusit 🙂
Daca ai gem de capsuni sa pui, mie mi-a placut mult combinatia…
Ma bucur ai mai incercat si alte retete, sper ca ti-au placut.
Te mai astept! 🙂
Buna Edith!
De ziua mea am pregatit dupa reteta ta! A fost minunat, unanim apreciat, pe loc mincat! Am folosit dulceata de coacaze de la mine din curte(:D ).Desi s-a crapat -lasat in cuptor, la racit…- nici nu s-a cunoscut la final! Oare cu glazura de ciocolata topita merge? Parca si simt mirosul si gustul! Multam’ , Adriana
Adriana, ma bucur tare ca ai avut succes cu cheesecake-ul 🙂
Sigur merge si cu glazura de ciocolata 🙂
Sa il incerci si cu gem de capsuni daca iti place, mie mi-a placut mult combinatia.
Te mai astept!
Buna Edith!
Am facut cheesecake pentru Paste, dar fara glazura, ca sa fie mai Pascal si am dat lumea pe spate 🙂
De ziua mea planific sa fac mai multe cheesecakeuri cu diferite galzuri…sper sa imi iasa 🙂
Sunt multe retete care arata super. Promit sa imi fac timp sa le incerc macar.
Succes la bucatarit!
Buna Oana!
Ma bucur ca ti-a placut.
Sa o incerci si cu gem de capsuni ca mie mi-a placut tare mult combinatia. 🙂 Sigur iti iese, si cu glazura de cioco mai poti incerca..
Te astept cu impresii 🙂
Edith, multumesc mult pentru reteta. Am incercat-o de curand si e dementialaaa!!! :X:X, ca de altfel toate cheesecake-urile a caror retete le-ai imparatasit-o cu noi. Cel cu nuci si topping de caramel, e de-a dreptul prestigios, am primit atatea laude si impresii de bine, incat mai mai ca era sa imi iau lumea-n cap :)) Pe bune, imi plac mult, mult de tot cheesecake-urile tale, de fapt primul cheesecake facut de mine(the very first one) acum cativa ani, e cel cu topping de afine, dupa reteta ta….asa ceva?.. mai rar…bun, bun de tot.
Thanks,
Dani (big fan)
Dani, ma bucur mult ca ti-a placut si asta si celelate cheesecakeuri 🙂
Si mie imi plac mult cheesecake-uirile 🙂
Daca tot esti fan, iti recomand sa incerci si: https://www.edithskitchen.ro/2011/05/batoane-de-cheesecake-cu-zmeura.html
Sut mortale 🙂
Te mai astept cu drag si pe viitor!
Edith am facut si eu zilele acestea cheesecake-ul, avand de mult retete de la tine…mi-a iesit foarte bun si l-am facut exact dupa precizarile tale.
Capsunile din gem le-am mixat f.f marunt si s-au scurs si s-au intarif extraordinar.Blatul a fost putin tare prima zi dar a 2-a si a-3 zi a fost de vis. Personal multumesc ca exista persoane care inpartasesc si cu altii asa ceva.
Valentin, ma bucur ca ai incercat cheesecake-ul si ti-a placut 🙂
Te mai astept! 🙂
Arata demential! De ce nu concurezi la masterchef? Ai toate atuurile! M-as bucura sa te vad acolo! 🙂