Am ratacit reteta asta facuta mai de multicel si acum am dat peste ea.
Este facuta cu cartofi noi si cu usturoi verde dar nu e obligatoriu.
Nu este o reteta complicata insa mi-au placut mult si merg consumati si ca atare si ca garnitura.
Ne trebuie:
5-6 cartofi mai maricei (noi am folosit eu)
3-4 fire de usturoi verde (in cazul meu)
4-5 linguri de ulei
sare, piper
fulgi de chilli (optional)
Cum se fac:
Simplu de tot.
Se taie cartofii in 2/4 in functie de marime si ii punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 5-10 min.
Punem intr-o tava ce merge la cuptor hartie de copt (eu am mototolit-o si am udat-o sa se muleze mai bine pe tava).
Puteti sa nu puneti hartie, eu asa am avut mai putin de spalat la tava 😛
Punem cartofii in tava, turnam 3-4 lg de ulei peste ei, mai punem putina sare, rasnim piper si punem fulgii de chilli (optional).
Dam tava la cuptorul bine incins pt cca 30 de min sa se rumeneasca putin.
Intre timp, facem din usutroi o pasta.
Taiem bucati potrivite si le punem intr-un robot de bucatarie cu putin piper si o lg de ulei si mixam bine.
Cand cartofii sunt gata, punem usturoiul (diluat cu putina apa) deasupra si servim ca atare sau ca garnitura.
Enjoy!
hmm ce bine arata, dar unde ii friptura ? 🙂
reteta fost incadrata la “retete de post”, asa ca friptura lipseste din farfurie …..
oricum, cartofiorii sunt deliciosi!
Fripturica n-o fost gata petru photo shoot :))
Dar,arata fain si fara friptura…
Merci Surac! 🙂
Atat de simlpu si atat de bun.
E drep ca si fotografa e artista 🙂
Poza e mai mult decat sugestiva.
Lia, multumesc frumos.
Nu sunt eu asa artista.. insa mi-ar placea daca as ajunge intr-o zi.. 🙂
Multzam de vizita 🙂
Ai articole super, tineo tot asa si voi fi un cititor fidel. Respect !
Merci George, sper ca la retete te referi :))
Te mai astept!
O zi minunata iti doresc
Multumesc, la fel si tie! 🙂
O ce bine arata!si eu fac dar nu pun cele verzi la mixat!e o idee!
Mariana, practic gustul e acelasi, insa ajuta la aspect 🙂
Edith arata minunat cartofeii tai.. Parca le simt gustul .. pupici..
mmmm … deja stiu ce fac maine dupa amiaza cand ajung acasa! :))
Foarte buuuuunnnn! Am sa incerc reteta 100%. De mai bine de un an tot intru pe blogul tau si mi se pare genial 😉 Cand vreau sa fac ceva mai special repede intru si ma uit sa vad ce a mai facut Edith 🙂
Trebuie insa sa te intreb… tie nu ti se face rau de la atata usturoi??? 🙂 si mie imi place la nebunie usturoiul dar de fiecare daca trebuie sa beau un Colebil 😀
Laura, merci, ma bucur ca iti plac retetele mele 🙂
Eu nu am probleme (inca) cu usturoiul 😛 E drept ca nici nu mananc zilnic… 🙂
Te mai astept sa te inspiri 😉
Buna ziua!Vreau sa va spun ca de cand am dat de site-ul dumneavoastra stau foarte mult in bucatarie si am pus in aplicare foarte multe retete de-aici,care culmea este ca mi-au iesit foarte bine din prima,ceea ce deobicei nu-mi iesea neam,oricat de mult as fi urmat pasii si oricat de corect.Pe cand acum….sunt mandra de mine si de mancarurile pe care le gatesc familiei mele si multumesc ca existati.O zi frumoasa!
Buna Anca! Ma bucur tare ca ti-a iesit si ti-a placut ce ai incercat de la mine. Poti avea incredere si pe viitor ca retetele mele ies, pentru ca spun tot ce am facut si eu cand le-am preparat 🙂
Intr-adevar sunt multe retete pe net incomplete sau cu prea putine explicatii si care nu ies..
Te mai astept sa te inspiri si te rog sa nu-mi mai vorbesti cu dvs 🙂
Arata super cartofii!! abi a astept sa-i fac diseara. …ma gandesc ca merg si cu leurda in loc de usturoi verde…
Da, da sigur merg si cu leurda 🙂