budinca de paste cu carne

Stiu ca pe vremea asta nu prea-ti vine sa gatesti, dar ce sa-i faci, te pui cu poftele? :))

Asa ca astazi va arat budinca asta de carne, care sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut mie.

Ne trebuie:

300 g paste scurte

600 g carne tocata de pui

2 cepe mari

o conserva de rosii in bulion (sau 3-4 rosii mari coapte)

1 ou

sare, piper

marar

cca 200 g cascaval ras

Pt sos:

2 linguri unt

4 linguri faina

500 ml lapte

sare, piper

Cum se face:

Calim putin carnea tocata, apoi adaugam ceapa tocata marunt, lasam cca 5-7 minute amestecand din cand in cand.

Punem rosiile si lasam sa fiarba la foc mic circa 15 minute.

Untitled-1

Cand carnea este fiarta punem mararul tocat, potrivim de sare, piper si lasam putin la racit apoi adaugam oul batut. Omogenizam.

Fierbem pastele al dente, le strecuram si punem 1 lg de ulei peste ele si amestecam sa nu se lipeasca.

Ungem o tava cu ulei, punem un strat de paste, presaram cascaval ras si continuam cu un strat de carne tocata, si iar un strat de paste.

Apoi facem sosul:

Intr-o craticioara (de preferat cu fundul gros) punem untul la topit, adaugam faina, amestecam repede cu telul sa nu se arda si turnam in fir subtire, laptele.

Lasam sa fiarba pana se mai ingroasa putin, amestecand continuu cu telul. Punem sare, piper.

Sosul astfel obtinut se toarna peste stratul de  paste si dam la cuptorul incins in prealabil cca 40 minute.

In ultimele10-15 min., punem putin cascaval ras deasupra (optional).

Enjoy!

budinca de paste cu carne 1