Stiu ca pe vremea asta nu prea-ti vine sa gatesti, dar ce sa-i faci, te pui cu poftele? :))
Asa ca astazi va arat budinca asta de carne, care sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut mie.
Ne trebuie:
300 g paste scurte
600 g carne tocata de pui
2 cepe mari
o conserva de rosii in bulion (sau 3-4 rosii mari coapte)
1 ou
sare, piper
marar
cca 200 g cascaval ras
Pt sos:
2 linguri unt
4 linguri faina
500 ml lapte
sare, piper
Cum se face:
Calim putin carnea tocata, apoi adaugam ceapa tocata marunt, lasam cca 5-7 minute amestecand din cand in cand.
Punem rosiile si lasam sa fiarba la foc mic circa 15 minute.
Cand carnea este fiarta punem mararul tocat, potrivim de sare, piper si lasam putin la racit apoi adaugam oul batut. Omogenizam.
Fierbem pastele al dente, le strecuram si punem 1 lg de ulei peste ele si amestecam sa nu se lipeasca.
Ungem o tava cu ulei, punem un strat de paste, presaram cascaval ras si continuam cu un strat de carne tocata, si iar un strat de paste.
Apoi facem sosul:
Intr-o craticioara (de preferat cu fundul gros) punem untul la topit, adaugam faina, amestecam repede cu telul sa nu se arda si turnam in fir subtire, laptele.
Lasam sa fiarba pana se mai ingroasa putin, amestecand continuu cu telul. Punem sare, piper.
Sosul astfel obtinut se toarna peste stratul de paste si dam la cuptorul incins in prealabil cca 40 minute.
In ultimele10-15 min., punem putin cascaval ras deasupra (optional).
Enjoy!
Excelenta,imi place in orice combinatie!O saptamana frumoasa!
Minunat arata budinca ta de paste Edith, doar sa se faca putin mai racoros si o punem in aplicare :)) O saptamana frumoasa iti doresc!
si mie imi place aceasta combinatie … delicioasa !!!!
Tocmai a terminat de facut budinca, doar ca nu am avut carne de pui ci amestec porc cu vita.
Ce pot sa spun e …. ca e delicioasa!!! Multumesc pentru reteta!
Concediu placut!
Pur si simplu delicios 🙂 O reteta pe cat de simpla pe-atat de gustoasa!
Concediu placut!
acum ma apuc sa o fac 🙂 am incredere ca o sa iasa f buna pt ca toate retetele ce le-am incercat de la tine au iesit minunat! mai putin prajitura harisi.. cu care am dat-o in bara 🙂 nu mi-a iesit f pufos blatul (cam tare mai bine zis) si prin urmare nu a putut absorbi tot siropul care baltea pe langa ea, daaar tot s-a mancat ceva din ea 🙂
toata admiratea o ai din partea mea pt idei si pricepere! o seara faina!
Anda, ma bucur mult ca ti-a placut si scuze de intarzierea cu care iti raspund.
Councediul bata-l vina, care parca a trecut prea repede 🙂
Andreea, sper ca ti-a placut 🙂
Imi pare rau ca nu ti-a iesit harisi, eu zic sa o mai incerci odata si sa fii foarte atenta la reteta, poate ti-a scapat ceva.. Mie imi place mult 🙂
Te mai astept!
Ce bine arata.. inca nu am incercat reteta asta, ca m-au atras retele asiatice (supele mai ales) si aperitivele, dar in curand.. in curand >:D
Mie imi place si furculita din ultima poza! :))
Meli, sper ca ti-a placut ce ai incercat 🙂
E tare buna, eu sunt amatoare de paste si.. carne tocata 🙂
Si mie imi place furculitaaa 🙂
Te mai astept!
Foarte foarte buna papica! Am lins farfuria! Singurul inconvenient: se termina prea repede :((
Ozana, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Te mai astept!
Buna, Edith! Am incercat budinca in seara asta si a fost delicioasa, asa cum ma asteptam! Multumesc! Te pup!
Corina, sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut! 🙂
pup!
Buna Ediht! Te felicit pt toate minunatele retete.Am incercat cateva,dar nu am lasat nici un comentariu.Acum nu ma pot abtine:E minunata reteta,fenomenala…delicioasa si foarte usor de facut!!!Tine-o tot asa si la cat mai multe retete! Mii de multumiri pt toate ideile impartasite!!!te imbratisez .Bafta in continuare!!cu respect ruk_stela
Stela, ma bucur tare ca ti-a placut ce ai incercat de la mine 🙂
Te mai astept cu drag sa te inspiri! 🙂
DECI azi am citit azi si am zis: perfect, asta fac! desi in casa nu am avut 2 cepe, tot am facut cu jumatatea ce o aveam! si a iesit deliciooooooooooooooooos de fapt, e putin spus delicios! iar acel sos a iesit yammi yamm! abc
solut YAMMI YAMM! felicitari! 🙂 si multam ca impartasesti cu noi papa yammi yamm :*
Gia, ma bucur tare ca ti-a placut. Te mai astept! 🙂
Edith buna reteta si usor de facut,ma bucur ca te-am descoperit.Felicitari ,eu am pus ceapa dubla a iesit mai dulceaga cum am vrut.Sotia este incantata e singurul lucru bun pe care il iau de pe internet.S–auzim numai de bine.Sanatate de la un moldovean pofticios.Best Regards!!
Viorel, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut. Ceapa mai multa e oricand binevenita! 🙂
Te mai astept sa te inspiri!