bomboane252520cu252520ciocolata thumb25255B425255D - BOMBOANE CU MANDARINE SI CIOCOLATA

A venit in sfarsit timpul sa va arat si bomboanele  facute de Revelion.

Au fost tare bune si aromate si nu se fac deloc greu, in schimb au un aspect “WOW”!

Cu siguranta veti impresiona orice musafir cu ele.

Alt avantaj pe care il au este ca pot fi facute cu 1-2 saptamani inainte de eveniment si pastreza la frigider foarte bine.

Eu chiar am facut un experiment, am pastrat doua bucati intr-o cutie de plastic in frigider, o am si acum si arata la fel ca atunci, insa este si mai buna la gust.

Aromele se intrepatrund abia dupa cateva zile.

Ne trebuie:

150 g nuci

240 g biscuiti

3-4 lg zahar pudra

2 lg cacao

2 lg miere

coaja de la 2 mandarine/portocale

60 ml suc mandarine/portocale

cicolata cu lapte+neagra pt glazura

ciocolata alba pt ornat

– pentru 40 de bucati –

Cum se fac:

1. Macinam marunt, in robotul de bucatarie cu cutit, nucile si biscuitii (separat, pentru ca au texturi diferite si necesita timp diferit de mixare).

2. Apoi facem un amestec din nuci, biscuiti, zahar pudra, cacao, miere, coaja de mandarina/portocala, sucul de mandarina/portocala.

Puteti elimina coaja de mandarine/portocale, sau o puteti inlocui cu esenta de rom, migdale sau cafea.

In loc de sucul de portocala puteti adauga whiskey, rom (bautura, nu esenta) sau visinata..

3. Omogenizam bine amestecul cu o lingura si dam la frigider pt minim 1/2h- 1 ora (puteti lasa si peste noaapte).

4. Formam bilute egale, le asezam pe o tava acoperita cu folie de plastic si le dam din nou la frigider pana pregatim glazura.

5. Pentru glazurarea bomboanelor, topim ciocolata cu lapte+neagra cu 1 lgt de ulei la bain marie (nu mai retin exact cantitatea folosita, incercati cu 100 g initial, daca mai trebuie, mai topiti ulterior).

(in reteta originala se topea cicolata cu unt, insa mie mi s-a format o masa compacta, nu s-a topit,

din cauza untului care cred ca era plin de apa, asa ca a trebuit sa arunc prima glazura…)

Puneti ciocolata topita intr-un bol mic si mai adanc si cu ajutorul unei lingurite, furculite sau ustensile pentru inmuiat bomboanele in ciocolata, le acoperiti de ciocolata pe toate partile.

Lasati putin sa se scurga surplusul deasupra castronului si le asezati usor pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Untitled 2 thumb25255B925255D - BOMBOANE CU MANDARINE SI CIOCOLATA

La baza bomboanelor se vor forma niste depuneri de ciocolata pe care, cand se racesc, le puteti indeparta, cu grija, taind cu cutitul la baza bomboanei de jur imprejur.

Evitati pe cat posibil sa atingeti bomboanele atat cand ciocolata este moale, cat si dupa. Vor ramane urmele degetelor pe ele.

6. Dupa ce le glazuram, le dam la frigider pentru cca 20 de minute, pana se intareste ciocolata.

7. Apoi daca vrem, le ornam cu ciocolata alba topita (punem 4-5 patratele de ciocolata alba intr-o punguta mica,

impreuna cu 1/2 lgt de ulei, o topim in apa fierbinte, omogenizam ciocolata prin punga cu degetele, apoi taiem la un colt un varf subtire, apoi tragem dungulite neregulate pe suprafata bomboanelor).

8. Le dam din nou la frigider cateva minute, apoi le putem pune in hartii pentru bomboane.

Recomandat este sa aveti mainile reci si perfect uscate pt aceasta operatiune, si sa faceti

transferul repede, sa nu tineti mult bomboana in mana, pentru a nu lasa urme de degete pe ciocolata.

Puteti alege si varianta mai simpla, nu le glazurati cu ciocolata, ci le tavaliti prin nuca macinata, cacao sau zahar pudra.

Enjoy!

bomboane252520cu252520ciocolata2525201 thumb25255B325255D - BOMBOANE CU MANDARINE SI CIOCOLATA

Aici puteti vedea sursa retetei si un video care va va ajuta cu siguranta: Joy of Baking.

_________________________________________________

Cu aceasta reteta particip la Sunday Lunch pe blogul Disturbingly delicious!