biscuiti-cu-faina-de-cocos-1

Ca sunt o iubitoare de cocos nu mai este o noutate cred, pentru cei care imi vizitati blogul de

mai multa vreme… De curand insa am descoperit faina de cocos, indicata in dieta low carb pe care o urmez.

Biscuiteii astia, varianta celebrilor shortbread cookies, sunt absolut deliciosi. Langa un pahar de

lapte de caju, migdale sau nuci sunt minunati!

Pot fi consumati de catre cei care tin dieta low carb, ketogenica sau au intoleranta la gluten.

Ne trebuie:

200 g unt cu 80% grasime

150 g faina de cocos

un praf de sare

3 linguri cu varf xylitol

vanilie

– cantitati pentru cca 23 bucati –

Cum se fac:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu sarea, vanilia si xylitolul cca 2 minute la viteza mare.

Adaugam faina de cocos cernuta si omogenizam cu o spatula, apoi cu mana daca este nevoie.

Vom obtine un aluat compact, usor sfaramicios.

Formam bilute din aluat si le aplatizam in tava, pe hartia de copt (puteti folsi baza unui pahart pentru asta).

Se vor crapa pe margini, cum vedeti in imagini, insa asta mi se pare ca le da un farmec aparte 🙂

aluat-biscuiti-cu-faina-de-cocos

Coacem la cuptorul preincalzit la 170 C pentru cca 10 minute. Fiti cu ochii pe ele, se rumenesc repede

si se pot arde, timpul putand diferi usor de la cuptor la cuptor.

Enjoy!

biscuiti-cu-faina-de-cocos

Note: Faina de cocos se gaseste in orice plafar mai mare

Puteti inlocui xylitolul cu orice indulcitor preferat sau chiar cu zahr (3-4 linguri).