Ca sunt o iubitoare de cocos nu mai este o noutate cred, pentru cei care imi vizitati blogul de
mai multa vreme… De curand insa am descoperit faina de cocos, indicata in dieta low carb pe care o urmez.
Biscuiteii astia, varianta celebrilor shortbread cookies, sunt absolut deliciosi. Langa un pahar de
lapte de caju, migdale sau nuci sunt minunati!
Pot fi consumati de catre cei care tin dieta low carb, ketogenica sau au intoleranta la gluten.
Ne trebuie:
200 g unt cu 80% grasime
150 g faina de cocos
un praf de sare
3 linguri cu varf xylitol
vanilie
– cantitati pentru cca 23 bucati –
Cum se fac:
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu sarea, vanilia si xylitolul cca 2 minute la viteza mare.
Adaugam faina de cocos cernuta si omogenizam cu o spatula, apoi cu mana daca este nevoie.
Vom obtine un aluat compact, usor sfaramicios.
Formam bilute din aluat si le aplatizam in tava, pe hartia de copt (puteti folsi baza unui pahart pentru asta).
Se vor crapa pe margini, cum vedeti in imagini, insa asta mi se pare ca le da un farmec aparte 🙂
Coacem la cuptorul preincalzit la 170 C pentru cca 10 minute. Fiti cu ochii pe ele, se rumenesc repede
si se pot arde, timpul putand diferi usor de la cuptor la cuptor.
Enjoy!
Note: Faina de cocos se gaseste in orice plafar mai mare
Puteti inlocui xylitolul cu orice indulcitor preferat sau chiar cu zahr (3-4 linguri).
Minunati!!!
Arata extraordinar!
Par grozavi. Unde se gaseste faina de cocos? Multumesc.
Am scris la note la sfarsit 🙂 Faina de cocos se gaseste in orice plafar mai mare. Se gaseste si in magazinele online, unul din ele este http://www.adiograsime.ro
Buna, ce tine legata compozitia?
Nu se pune ou?
Daca rasnesc fulgi de cocos iese faina?:-)
Merci!
Untul tine legata compozitia. Nu cred ca iese cu fulgi de cocos macinati. Daca nu ai faina de cocos cumparata, poti incerca biscuitii astia, cu nuca de cocos: https://www.edithskitchen.ro/biscuiti-cu-cocos-si-ciocolata/
Eu am facut cu fulgi de cocos macinati, dar mi au iesit ft grasi, unsurosi.
Reteta este cu faina de cocos, nu cu fulgi macinati. Am spus si in comentarii ca nu cred ca iese cu fulgi macinati…
Sunt alergica la unt ( produse lactate) . Cu ce as putea inlocui untul?
Din pacate nu am incercat reteta cu un alt unt, deci nu iti pot spune cum iese. Poti folosi ulei de cocos netopit, usor moale, dar sa incerci doar jumatate din cantitatea totala de ingrediente, pt ca nu garantez rezultatul…
se poate folosi ca baza pt cheesecake?
Daniela, cred ca da, poti incerca…
Buna Edith!
Am facut biscuitii si au iesit foarte buni, dar putin cam sfaramiciosi. Crezi ca daca as adauga si un ou in aluat ar fi mai ok?
Mersi mult!
Catalina, asa este, sunt cam sfaramiciosi. Cred ca este din cauza fainii de cocos. Nu stiu cum iese compozitia cu un ou adaugat. Nu cred ca va mai avea aceeasi consistenta, sa o poti modela usor…
Mie mi-au iesit atat de sfaramiciosi, incat nu-i puteam lua in mana! Asa ca i-am ‘zdrobit’ pe toti intr-un castron, cat erau fierbinti si am adaugat 3 batoane de ciocolatele SweetSafe cu stevia rupte bucatele. S-a omogenizat tot de la caldura si, dupa ce s-a racit amestecul, am adaugat 2 oua, ca sa se lege, plus esenta de rom. Dupa care am facut iar biscuitii, iar i-am dat la cuptor. Au iesit deliciosi, cu aroma de ciocolata si rom. Daca viitoare o sa adaug direct in compozitie ouale, bucatele de ciocolata SweetSafe si esenta de rom. Daca e umeda compozitia, mai adaug faina de cocos.
Diana, imi pare rau ca nu ti-au iesit 🙁
Ai folosit faina de cocos cumparata ca atare sau ai rasnit tu fulgii de cocos? Ai respectat intocmai ingredientele si cantitatile? Mie mi-au iesit ca in poze..
Daca ai urmat intrutotul reteta, chiar nu-mi dau seama ce s-a intamplat 🙁
Intodeauna respect o reteta noua ca la carte, cand o incerc pentru prima oara. Asta ca sa vad cum si daca iese si, daca trebuie sa modific ceva la ea :). Am folosit faina, nu fulgi. Incearca sa adaugi si un ou-doua, ar trebui sa se vada diferenta. Oricum, eu sunt recunoscatoare pentru orice reteta care imi furnizeaza o ‘baza’ de cunoastere, chiar daca urmeaza sa schimb ceva, asa ca multumesc pentru inspiratie! 🙂
Diana, atunci nu stiu ce sa zic.. Mie mi-au iesit exact cu reteta postata pe blog, nu am adaugat oua… Sigur se inmoaie compozitia de la oua, deci nu am de ce sa le adaug.