O reteteta pentru iubitorii de cocos sau de ciocolata sau de cocos si ciocolata, low carb, fara faina, fara zahar, fara gluten.
Pot fi consumati de catre cei care tin dieta low carb, ketogenica sau de cei cu intoleranta la gluten.
Sunt unii dintre cei mai buni biscuiti incercati in ultima vreme. Aromati, fragezi si deliciosi.
Prima data (cei din foto) i-am incercat cu unt cu 60% grasime si au iesit mai plati decat i-am bagat in cuptor,
s-au lasat. Cand i-am incercat cu unt de 80% si-au mentinut forma.
Gasiti pe blog si alte idei de retete low carb, fara gluten.
Ne trebuie:
2 oua
100 g unt
250 g nuca de cocos macinata
3 linguri cu varf xylitol
un praf de sare
vanilie
ciocolata 85% pentru ornat
– cantitati pentru cca 28 bucati –
Cum se fac:
Macinam fulgii de cocos in rasnita de cafea.
Mixam untul aflat la temperatura camerei, cu xylitol, vanilie si sare. Adaugam cate un ou, pe rand, mixand in continuare.
Ouale sa fie si ele la temperatura camerei. Obtinem o compozitie care nu este prea omogena, este ok.
Adaugam fulgii de cocos macinati si omogenizam bine compozitia cu spatula. Daca este nevoie dati la frigider 15-20 minute
pentru a se intari compozitia. In functie de cat de cald este in bucatarie, compozitia se va inmuia,
asa ca recomand sa lucrati doar cu 1/2 de compozitie, restul sa il tineti la frigider pana terminati prima parte.
Formam bilute si le aplatizam, punem pe hartie de copt in tava
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 10-12 minte (stati cu ochii pe ei, pt ca se ard repede).
II lasam 5-10 minute in tava sa se raceasca, apoi ii transferam cu paleta pe un gratar sa se raceasca complet.
Atentie cum ii manevrati, sunt fragili cand sunt calzi. Eu i-am tinut neacoperiti mai bine de 24 de ore
si s-au intarit, devenind fragezi si mai buni. Ii ornam cand se racesc cu ciocolata topita in care am pus puutin unt.
Recomand sa ii pastrati neacoperiti. Buni de tot!
Ejoy!
De incercat!! 😀
3 linguri de xylitol corespund cu 3 linguri de zahar??
da, xylitolul are aproximativ aceeasi putere de indulcire cu a zaharului.
Buna!
cum merge cu dieta aceasta? eu sunt tot pe dukan si inca iti incerc retetele dukan desi unele low carb par si mai apetisante. rezultatele sunt la fel de apetisante? 🙂 te pup!
Alina, nu prea m-am tinut asa cum trebuie de ea din pacate.. Trebuie sa-mi revizuiesc comportamentul :))
Daca dukanul iti da rezultate, stick to it 😉
Deliciosi biscuitii cu cocos!
Oare dacă în loc de xylitol pun ștevia pulbere (dupa gust) îmi mai ies biscuiții?
Sigur ies. Numai sa nimeresti cantitatea. Nu imi place stevia si nu o folosesc, deci nu iti pot da o cantitate. 🙂
Va rog sa imi spuneti daca pun faina de cocos si nu fulgi rasniti cat trebuie?am inteles ca faina ingroasa mai mult!! Multumesc!!!
Alina, reteta asta nu am incercat-o cu faina de cocos din pacate si nu stiu sa-ti spun o cantitate. Pune treptat pana obtii o compozitie ce poate fi modelata in mana. Posibil 180-200 g sa fie suficient..
Vor veni pe blog alti biscuiti cu faina de cocos, dar fara oua.
Te astept sa-mi spui cum ai facut 🙂
Multumesc Edith :*
Cu placere! Imi pare rau ca nu te-am putut ajuta mai mult…
Buna, am incercat reteta si a fost un fail. Pe langa faptul ca nu s.a legat compozitia, si precizez ca am pus 5 oua si nici asa nu s.a format un aluat omogen, a trebuit sa ii presez foarte tare ca sa isi mentina oarecum forma de fursec, pentru ca se sfaramita. Apoi dupa ce i.am copt si am gustat, era ca si cum mi.am turnat numai nuca de cocos in gura, era fad si nu se putea manca. Nu stiu ce nu am facut corect in toata operatiunea, nu a avut nicio legatura cu biscuitii din poze. Sigur e ok cantitatea de 250 g de nuca ca cocos? Nu inteleg de ce nu au iesit ok. Multumesc
Andreea, desigur, cantitatile acestea sunt. Insa, cu 5 oua nici gand sa iasa ceva, compozitia a fost mult prea moale.
Ai respectat intocmai procedeul de preparare si cantitatile? Fulgii macinati in rasnita de cafea, untul frecat cu zaharul, etc. Nu are cum sa nu iasa. Mergea tinuta la frigider pentru a se intari (in fct de marimea oualor, compozitia poate iesi mai moale sau mai tare). Daca ai respectat intru totul reteta (si cele 2 oua!) nu avea de ce sa nu-ti iasa..
Biscuitii contin excluziv cocos, nu contin faina sau altceva, deci este normal sa aiba consistenta fulgilor de cocos si gustul acestora…
Da… greseala cred ca a fosrlt ca eu am pus fulgii de cocos asa cum i.am cumparat, nu i am dat prin rasnita si probabil din aceasta cauza nici nu s.a legat compozitia, din acest motiv tot puneam cate un ou cate un ou pana am ajuns la 5, in speranta ca se creaza un aluat, dar ramanea asa nisipos din cauza ca am pus fulgii asa. Am mai incercat retete de la tine si au iesit, de asta ti.am scris ca mi a parut rau de ei, i.am aruncat ca nu se puteau manca.
Imi pare rau 🙁 Fulgii macinati absorb umezeala si leaga compozitia.
Da, daca nu respecti intocmai retetele, sunt sanse f mari sa nu-ti iasa…
Am gresit eu din punctul asta de vedere, am crezut ca e ok si daca ii las asa. Sa-mi fie cu bagare de seama de acum.
In orice caz, cand vreau sa fac ceva dulce, arunc un ochi la tine si caz rezolvat, ma apuc de treaba, nu sunt eu profi dar ma straduiesc.
Sper ca nu te-am suparat, dar asa m-am ofticat ca nu mi-au iesit.
Spor in continuare 🙂
Nu m-ai suparat, doar ma necajesc putin cand nu va iese ceva. Apoi cand vad ca nu ati respectat intocmai reteta, mai mai necajesc inca putin. Dar imi trece 🙂
Timpul fiecaruia este pretios, ingredientele de asemenea, si din cauza asta ma necajesc. Atat 🙂
Te mai astept cu drag!
Mie mi.au ieșit super, am făcut cu cacao în compoziție și ciocolata pe deasupra. Mulțumesc pentru rețetă.
Gina, trebuie sa fi fost tare buni si cu cacao in compozitie. Ma bucur ca ti-au placut. 🙂