bautura-spumanta-cu-caise

Se anunta zile foarte calde, asa ca pe langa ideile de bauturi racoritoare pe care deja le-am postat pe blog,

astazi avem o bautura alcoolica, de sezon, cu caise parfumate, bine coapte imbogatita cu vin spumant sau sampanie.

Reteta face parte din brosura cu retete de Bauturi printata de mine. Cei care ati comandat-o, deja o stiti.

Sper sa va placa si voua la fel de mult cum mi-a placut mie 🙂

Ne trebuie:

7-8 caise bine coapte

200 ml vin spumant

1-2 linguri de zahar (optional)

zeama de la 1/2 lamaie

cca 150 ml apa minerala

– cantitati pentru 3 portii –

Cum se face:

Punem caisele (spalate si fara samburi) in blender impreuna cu zaharul si zeama de lamaie

(eu prefer bauturile dulci, asa ca daca preferati altfel, puteti renunta la zahar),

si punem blenderul in functiune cca 1 minut.

Amestecul obtinut il turnam in pahare, umplandu-le doar pe jumatate, adaugam cateva cuburi de gheata,

apa minerala si vin spumant (de preferat, ambele reci!).

Puteti renunta la apa minerala si sa puneti doar vin spumant, daca preferati o bautura mai puternic alcoolizata.

Omogenizam cu paiul, ornam cu frunze de menta si servim.

Bun si aromat, numai bun intr-o seara de vara calduroasa.

Enjoy!

bautura-spumanta-cu-caise-1