Imi plac ardeii umpluti foarte mult, inclusiv acestia fara carne.
Este inca o idee delicioasa pentru cei care tin post. Daca nu tineti post, cu smantana sunt o nebunie…
Ne trebuie:
7 ardei
200 g orez
4 cepe (3 in orez si 1 in vas)
patrunjel
ulei
3-4 rosii
2 lg de faina
patrunjel
sare, piper
Cum se fac:
Se caleste ceapa taiata marunt (calim impreuna cele 4 cepe).
Adaugam orezul spalat si lasam sa se caleasca putin la foc mic
(oprim 2-3 linguri de ceapa pentru sosul din vas).
Punem sare, piper, 2-3 linguri de apa si lasam putin pe foc, amestecand des.
Adaugam patrunjel tocat marunt si lasam putin sa se raceasca.
Curatam ardeii de cozi si cotoare (cu varful unui cutit bine ascutit, taiem rotund,
in jurul cotorului, avand grija sa nu decupam prea mult.
Umplem ardeii cu orezul care s-a racit putin si le punem felii de rosii “capacel”
(doar exteriorul, cu coaja) sa nu iasa umplutura in timpul fiertului.
Punem ceapa calita (cele 2-3 linguri oprite initial) in vasul in care urmeaza sa fierbem ardeii
apoi punem ardeii umputi.
Adaugam apa cat sa ii acopere si dam la cuptor.
Intre timp taiem rosiile cubulete si dupa ce au stat ardeii in cuptor cca 20 de min,
le adaugam in vas si le lasam in continuare sa fiarba.
Facem sos din bulion diluat cu apa si faina si cand vedem ca ardeii sunt fiert
(incercam cu unghia sau cu un cutit), adaugam amestecul de bulion
si mai lasam cca 15 min la cuptor.
Cand sunt gata punem patrunjel tocat deasupra.
Servim ardeii umpluti cu smantanaaaaaa (daca nu tinem post).
Daca va mai ramane umplutura, adaugati cateva ciuperci si
puteti face un Pilaf cu ciuperci.
hola!
hola, argentinito!
Foarte bine arata reteta. O sa sar peste partea cu ceapa calita cand o fac.
Mi-am facut si eu blog culinar mai altfel… te invit sa ma vizitezi si daca-ti place sa te abonezi 😀
http://openbucket.blogspot.com/search/label/COOKING%20AND%20FOOD
ca sa nu iasa din ei ardei se mai pot trece la capete putin prin faina. la fel de eficient atunci cand nu ai rosii de exemplu
@Ral: merci! Intr-adevar ceapa calita nu e sanatoasa dar le da un guuust..
O sa intru pe blogul tau sa arunc o privire. Merci!
@Schumitza: merci de info, auzisem dar nu am incercat asa niciodata.
Edith,o alta reteta buna si iar poze care parca te invita sa intri in ele:) !
Ai 2 premii la mine pe blog.Te astept sa le ridici!Pupici multi!!!
Iulia, esti o dulcica, ca de obicei.
Te pupic si acush fug a vad premiile.
Merci ca te-ai gandit la mine!
Merci ca mi-ai amintit de ei,ca eram iar în pana de idei,si vroiam ceva fara carne!merci,Edith! Pup!
Cu placere, Maya! D-aia suntem aici, sa ne dam idei 🙂
Pup!
waw, ce faini ti-au iesit! o idee buna, mersi!
Merci!
I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!
Sorry for offtopic
Si eu ador ardeii umpluti de post, sunt foarte usori! Eu pun si morcov la calit cu ceapa si in plus marar pe langa patrunjel. Ideea cu sosul e excelenta, o sa incerc si eu asa! Eu puneam bulion in compozitia umpluturii.
Ionela, sa incerci si cu sos asa.. Uite ca eu bulion in umplutura de orez nu am pus niciodata, o sa incerc si eu. Merci!
Tare tineo tot asa!!Is super buni!!!Mi-au iesit ca in poza!!
Multumesc :)) Ma bucur ca ti-au placut, te mai astept!
🙁 am urmat toti pasii.. insa si dupa 40-45 de minute de cuptor, orezul din ardei tot nefiert e.. iar ardeii aproape se imprastie.. oare de ce? nu cred ca are vreo importanta ca orezul este integral.. nu e mai bine sa fie fiert putin inainte/ sau oparit? nu inteleg.. (deasemenea, nu am facut in vas de yena, ci intr-o cratita metalica mai larga..)
am avut succes cu multe retete de la tine :), dar aici mi s-a-nfundat.. (poate ca e pt prima oara cand fac ardei umpluti ? :D)
bia
Bia, daca ai lasat orezul cu ceapa putin pe foc, cum scrie in reteta, apoi 45 de min la cuptor, eu cred ca este imposibil sa nu se fi facut.
Spune-mi, focul a fost foarte mic sau cuptorul nu a fost preincalzit inainte de a pune ardeii la cuptor? Astea pot fi 2 motive pt care nu s-a fiert orezul..
Mai coace-i inca 15-20 min.
mi-am dat seama.. am pus multa umplutura (i-am umplut pana la refuz :D) si apoi i-am pus in picioare, nu cum i-ai pus tu, si sosul/zeama se pare ca nu a ajuns bine inauntru.. cred ca asta este.. I-am pus in picioare ca sa economisesc spatiulsi sa nu fiu nevoita sa-i pun in doua straturi, ca atunci ar fi fost nevoie de prea mult sos, uf, complicat.. 😛
dar am facut si ciorbita radauteana dupa reteta ta si a iesit PERFECT!
o zi frumoasa!
bia
bunaa:*…au iesit foarte buni, mi-au placut mult…doar ca am mai pus si ciuperci.
Ma bucur ca ti-au placut 🙂 Cred ca au fost deliciosi si cu ciuperci.
Buna Edith,
Am facut si eu aseara ardei umpluti de post. Am tinut sa postez aici, pentru ca inainte sa ma apuc de gatit, am intrat aici si m-am inspirat. Eu am mai pus in umplutura si morcov si pastarnac ras pe razatoarea mare.
Buna Ileana, ma bucur ca te-am inspirat 😉
la ce temperatura sa punem cuptorul?
Cam ca toate mancarurile/prajiturile: 180 C