Tortul asta simplu si racors, de vara, isi astepta randul inca de anul trecut sa vina pe blog
si abia acum reusesc sa vi-l arat.
Eu sunt o mare amatoare de zmeura, ii ador aroma, asa ca, vrand un desert rapid,
m-am oprit asupra mini-tortului de fata.
Inca se mai gaseste zmeura prin piata, asa ca profitati. Eu am pus si la congelator.
Iese delicios cu orice fructe, oricum.
Tortul l-am facut intr-o forma de cozonac, insa il puteti face si intr-o forma
rotunda de cca 18-20 cm diametru.
Cu reteta de astazi sper ca vor fi incantati si cei care sunt nemultumiti ca public numai retete dukan.
Asta este situatia, trebuie sa ma suportati inca cateva luni, pentru ca eu ce postez mananc.. nu poti face retete special pentru blog..
Insa asa cum le-am mai spus, cele 300 de retete din urma cred ca sunt sursa suficienta de inspiratie pt ei 🙂
Ne trebuie:
piscoturi
200 g crema de branza
5-6 lg zahar pudra
500 ml frisca
cca 150 g zmeura
vanilie
sirop de zmeura
5 g de gelatina (2,5 foi de gelatina am pus eu)
3-4 lg de lapte
2-3 cuburi de ciocolata (pt ornat – optional)
– Lungime tava cozonac – 29 cm –
Cum se face:
Batem frisca lichida si o dam la rece.
Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu zaharul pudra cca 1-2 minute.
Adaugam jumatate din frisca batuta peste crema de branza si omogenizam bine.
Restul de frisca il pastram la frigider pentru imbracat si ornat tortul.
Inmuiem in apa rece pt 5 minute foile de gelatina, le stoarcem bine,
apoi le dizolvam in 3-4 linguri de lapte incalzite in prealabil.
Omogenizam bine pana se topesc folile, luam 4-5 linguri din amestecul de
crema de branza si frisca si punem peste gelatina cu lapte, omogenizam bine,
apoi turnam totul peste restul de compozitie crema de branza si frisca.
Din nou omogenizam bine.
Asamblarea:
Captusim forma de cozonac pe dinauntru cu folie alimentara si lasam marginile sa iasa in afara.
Diluam sirop de zmeura cu cateva linguri de apa si inmuiem pe rand piscoturile,
cate o secunda pe fiecare parte.
Acoperim fundul tavii cu un strat de piscoturi inmuiate,
punem 1/2 din cantiatea de crema de frisca+crema de branza,
adaugam zmeura din loc in loc, in unele locuri o impigem cu degetul in crema,
si punem restul de crema peste ele.
Deasupra punem alt rand de piscoturi insiropate in sirop de zmeura diluat cu apa.
Acoperim prajitura cu marginile foliei lasate si dam la frigider pentru minim 2 ore.
Eu le las peste noapte de obicei.
Punem platoul pe care urmeaza sa asezam prajitura la gura tavii de cozonac si
intoarcem cu grija tava cu gura in jos, pe platou.
Imbracam intr-un strat de frisca tot tortul si ornam dupa preferinte.
Eu am ornat cu cateva “zmeurici” jeleuri si putina ciocolata topita.
Bun, racoros, deloc greu de facut, numai bun pentru o zi de vara.
Enjoy!
E foarte frumos tortuletul. Ma inscriu la o felie. :))
Feliuta asta este pentru mine??? Nu ii rezist…
minunaaat! te pup!
Delicios si apetisant!
ai , ai , ai…cum arata !
Off-topic: am vazut ca foarte multe blogerite au inceput dieta Dukan.. si, pentru ca poftele mele culinare si-au cam pus serios amprenta asupra siluetei mele, ma gndeam sa ma apuc si eu de regim. Intrebarea mea se refera la cat ai reusit sa dai jos prin acest regim?
Ophelia, este un regim care da rezultate daca il tii cum trebuie. Deci daca vrei sa te apuci, iti garantez pt el. Ritmul de slabit depinde in fct de organism, insa se slabeste bine.
mai multe detalii despre dieta poti citi aici: http://dietadukan.ro/
Nu, nu…nu e Dukan…vrem Dukan!!!! Glumesc, normal! Dar am avut un soc cand am vazut minunatele poze :), arata extraordinar de bine! Eu am facut acum tocanita de pipote de curcan si chiftelutele de dovlecei :)! Seara frumoasa!
:))) Pai na, sa fie reprezentanti si din tabara dukan in comentarii, nu numai nedukanii :))
Sper ca ti-au placut tocanita si dovleceii 🙂
Clar, am mancat aman2 pe nerasuflate! Multumim frumos!
Ohhhhh, ce minunatie. In sfarsit o reteta care nu e Dukan! Yupeeee! Arata deliciossss. As manca ecranul!
Eu te inteleg, postezi ceea ce gatesti si mananci, evident doar ca vorbeam zilele trecute cu o prietena si imi spunea ca nu mai are rost sa intre pe blogul tau ( pe care inainte il adorrrrraaaa)pt ca numai retete Dukan ai mai nou ( retele vechi deja le-a incercat si vrea mereu ceva nou de la tine). Sincer o inteleg si pe ea. Si cred ca ar fi pacat ca in timpul asta cat tii dieta sa pierzi atatea persoane care iti urmaresc blogul ( daca prietena mea nu intra 2 luni pe un blog il uita sau cauta altul care sa ii satisfaca cerintele). Imi pare rau daca te-am suparat dar asta e parerea mea.
Va inteleg si punctele voastre de vedere, insa trebuie sa il intelegeti si voi pe al meu…
Eu public pe blog ce mananc, nu imi permit sa fac retete special pentru blog, nici ca timp nici ca enrgie si pana la urma nici ca bani.
Faptul ca lumea va uita blogul meu pentru ca nu mai intra, este un risc pe care trebuie sa mi-l asum. Sunt convinsa ca voi castiga alti cititori, nu care tin dukan neaparat, ci care sunt interesati sa manance mai sanatos. Pentru ca dincolo de a respecta principiile dukan, retetele care se pot consuma in aceasta dieta si pe care le public eu, nu se pot consuma doar de cei care mananca exclusiv dukan.
Ca sa iti dau cateva exemple de retete publicate in categoria Dukan, ce pot fi consumate de catre oricine vrea sa manance mai sanatos, pentru ca sunt retete fara grasimi.
https://www.edithskitchen.ro/2012/04/chiftelute-de-peste.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/06/chiftelute-in-sos-alb.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/06/ciorba-de-pui-cu-salata.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/03/crispy-strips.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/04/drob-de-curcan.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/06/dovlecei-umpluti.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/06/frgarui-asiatice.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/06/pulpe-de-curcan-pane.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/07/supa-rece-de-castraveti.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/05/tocanita-de-pipote-de-curcan.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/05/dovlecei-pane.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/03/desert-la-pahar-cu-matcha.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/08/muffins-cu-cacao-si-glazura-de-vanilie.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/04/salata-de-broccoli.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/04/salata-in-straturi-cu-sfecla-si-morcovi.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/08/salata-in-straturi-cu-somon-afumat.html
https://www.edithskitchen.ro/2012/07/supa-crema-de-ardei-copt.html
Sunt suficinte pentru a va face sa mai treceti dn cand in cand? 🙂
Dumnezeule, ce bine arata! Delicios!
Ft bun. Azi l-am facut!Pupici!
Nu mi se pare deloc genul de blog pe care il poti uita…dar este doar parerea mea. Dukan sau neDukan…toate retetele sunt extraordinare!
Multumesc Anca 🙂
Asta este, este un risc pe care mi-l asum 🙂
Cine apreciaza retetele mele, cu siguranta va reveni (macar din cand in cand..)
Ce deliciosenie! Multumesc, Edith!
Am scapat de dukan? Ce bn!!!!!! Arata delicios prajitura ta. O sa o fac sigur!Pupici!
Iulia, din pacate nu ati scapat de Dukan. Asta e, nu pto impaca pe toata lumea.. 🙂
Insa vor mai veni din cand in cand si retete nedukan.
Exceptional!!!Arata foarte bine.Prezentarea e de nota 11***.
Felicitari!
Te pup:-)
Va multumesc tuturor pentru comentarii. Ma bucur ca va place 🙂
ce bine arata si cu siguranta e racoritor, pe vremea asta numai bun.
Arata minunat! Imi aminteste de prajiturile pe care le vedeam cand eram mica in reviste. Sigur incerc si eu! 🙂
Merci Roxana, sper sa-ti placa 🙂
este EXTREM de buna prajitura. Musafirii mei au fost incantati 🙂
Ma bucur ca ai avut succes cu ea! 🙂
Eu nu tin dieta dukan insa am incercat chiftelutele de dovlecei si tartele cu branza si sincer voi mai incerca si altele pt ca acestea au fost excelente. Oricine poate incerca retetele lui Edith pt ca sunt la indemana, usor de facut si mereu ies delicios.
Ale, ma bucur ca iti sunt de folos chiar si retetele de regim dukan pe care le postez. Asta m-am gandit si eu, ca nu strica sa mai mancam mai sanatos (din cand in cand) 🙂
Te mai astept!
Eu am intrat pe aroma de zmeura si desi nu stiu ce e cu dieta (si nici pe link-ul dat de tine nu am intrat) – wow, ce bine arata torul asta, daca asa se tine regim, vreau si eu :))
Pofta buna si regim usor si retete frumoase in continuare!
Am plecat la savurat pozele tale 🙂
Praji asta nu e de regim 😉 Ma bucur ca iti place.
Ce fel de crema de branza ai folosit…daca nu te superi?
Arata super asa ca nu trebuie trecut cu vederea.
Nu mai retin exact, insa poti folosi o crema de branza care iti place la gust. Cea mai buna este Philadelphia, insa pe piata mai sunt si alte creme de branza ok 🙂
Si nu ma supar, ma puteti intreba orice legat de retete 🙂
Genial arată!
Ce frişcă aţi folosit, dacă se poate? Tare aş vrea să-ncerc şi eu, dar mi-e teamă că atunci când am să-l îmbrac frişca nu va forma acest strat frumos ca în poze:P
Mulţam.
Nu imi amintesc exact, insa de cele mai multe ori folosesc Creme Patiserie de la Megle (ambalaj albastru) 🙂
Stratul de frisca este de cca 1 cm, nu vor fi probleme daca bati frisca bine 🙂
Eu l-am facut intr-o tava rotunda si n-a iesit asa frumos ca al tau dar sper ca la fel de bun 🙂
Cu siguranta a fost la fel de bun 😉
Ce sa ma mai fac oare?! :)) Trebuie sa-ti multumesc din nou pentru o reteta minunata! :)) Am pus dulceata de afine in loc de zmeura, nu vrei sa stii ce bun a fost. :)) La multi ani! Sa ai un 2015 minunat, sa fii sanatoasa si la fel de generoasa in a ne impartasi din experienta ta.
Laura, la multi ani! Cu mult drag! Sper ca ai avut sarbatori frumoase!
Te mai astept! 🙂
Edith o mica intrebare, pot folosi zmeura congelata?
Sigur. Le lasi sa se decongeleze si sa se scurga bine intr-o sita, inainte de a le pune peste crema de frisca. Sa nu fie prea apoase. 🙂
Merci pentru raspuns!!! revin mai tarziu cu rezultat!!!
te astept! 🙂
Am revenit! Chear de a trecut deja citeva zile, nu am uitat gustul zmeurei din tort, a fost bunnn si aromat, foarte apropiat de un cheesecake, merci Edith de receta!!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂