tarta cu piersici

Cea mai rapida tarta ever! Si buna pe deasupra. Sau ce poti face cu aluat de foietaj si fructe.

Stiu, e cu foietaj si nu e chiar sanatos, promit ca nu o sa se mai intample (prea des :)) )
 

Ne trebuie:

aluat de foietaj (400-450 g)
4-5 piersici (nectarine am pus eu)
cca 30 g unt
5-6 lg de zahar
Cum se face:
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.
Taiem piersicile in jumatate, scoatem samburele si taiem feliute subtiri (ca la pepene). Eu am pus si niste pere ce erau ratacite prin frigider,
am facut jumate cu pere, jumate cu nectarine. Cea cu nectarine mi-a placut mai mult.
Ungem o tava cu putin unt, punem fructele, punem cateva cubulete de unt peste ele si zahar (in functie de cat de dulci sunt fructele sau cat de dulce vreti sa iasa tarta)
si dam la cuptorul bine incins pt cca 20-25 min.

IMG_0126

Intre timp, punem aluatul intr-o forma de tarta (sau ce forma doriti), indreptam marginile, intepam cu furculita

IMG_0130_1

si dam la cuptorul incins pt cca 10 min (eu l-am pus cam in acelasi timp cu fructele  in cuptor).

Scoatem aluatul si fructele de la cuptor (dupa ce au stat timpul indicat), punem feliile de fructe cu grija peste tarta.
Deasupra putem pune un grilaj facut din resturile de aluat ramase.
IMG_0135_1
Mai presaram 1-2 lg de zahar peste si dam la cuptorul (pe care nu l-am oprit intre timp) pt cca 25 de min,
Merge de minune cu frisca sau inghetata de vanilie.
Enjoy!
tarta cu piersici 1