Cea mai rapida tarta ever! Si buna pe deasupra. Sau ce poti face cu aluat de foietaj si fructe.
Ne trebuie:
aluat de foietaj (400-450 g)
4-5 piersici (nectarine am pus eu)
cca 30 g unt
5-6 lg de zahar
Cum se face:
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.
Taiem piersicile in jumatate, scoatem samburele si taiem feliute subtiri (ca la pepene). Eu am pus si niste pere ce erau ratacite prin frigider,
am facut jumate cu pere, jumate cu nectarine. Cea cu nectarine mi-a placut mai mult.
Ungem o tava cu putin unt, punem fructele, punem cateva cubulete de unt peste ele si zahar (in functie de cat de dulci sunt fructele sau cat de dulce vreti sa iasa tarta)
si dam la cuptorul bine incins pt cca 20-25 min.
Intre timp, punem aluatul intr-o forma de tarta (sau ce forma doriti), indreptam marginile, intepam cu furculita
Scoatem aluatul si fructele de la cuptor (dupa ce au stat timpul indicat), punem feliile de fructe cu grija peste tarta.
Deasupra putem pune un grilaj facut din resturile de aluat ramase.
Mai presaram 1-2 lg de zahar peste si dam la cuptorul (pe care nu l-am oprit intre timp) pt cca 25 de min,
Merge de minune cu frisca sau inghetata de vanilie.
Enjoy!
Simplu si bun.
Edith, tu cum faci de nu ti se lipeste aluatul de foietaj de tava? Eu ma chinui f tare sa scot tarta din forma dupa ce esta gata, cu toate ca in prealabil o ung cu unt (atat fundul formei, cat si lateralul). Merci mult!
So beautiful!
Asa e, Sara 🙂
Asha, thanks for your visit 🙂
Diana, nu mi s-a lipit niciodata aluatul de tava… (din cate imi amintesc). Foarte ciudat ca tie ti se lipeste.
Uite ce zic sa faci: decupezi din hartie de copt un cerc cat fundul tavii si pui hartia inainte de a aseza aluatul. Asa sigur o sa il scoti mai usor. 🙂
Sau.. ia o tava antiaderenta (chiar am vazut unele faine in Carrefour).
Sper ca ti-am fost de folos.
lasa edith,ca si eu mi-am incercat azi forma de tarta cu fund detasabil,tot cu aluat fraged.e foarte bun si rapid.eu am facut-o cu crema si piersici,da’mi-ai dat o idee buna cu calitul piesicilor in cuptor.
daca nu te superi am sa-i raspund dianei t,desi eu am tava antiaderenta,dar folosesc aluat bella si pe el,scria mai demult sa ungi tava cu apa.si de atunci eu asa fac.
Buna, chiar daca nu foarte sanatoasa.
Pansy, merci pt precizare. Chiar nu stiam de datul cu apa pe tava, interesant.
Tartele cu crema si fructe sunt cele mai bine, insa eu am vrut de data asta o varianta mai rapida si cu cat mai putine calorii (dacase poate:P)
Simpla si delicioasa.
Multumesc pt vizita, Paradis! 🙂
Azi am gatit “Edith”!Am descoperit azi blogul tau, m-am uitat cam la 10 retete si vreau sa incerc vreo 7!:))Serios!Azi am gatit ciulama cu ciuperci (am adaugat pui si mamaliga) a fost suuuuupeeeer!!Pt prima data mi-a iesit si mie ciulamaua!!Multumesc Edith pt reteta!Sotul meu se da in vant dupa vol au vent (hahaha ironia cuvintelor!)care este fix ciulamaua noastra (sotul meu este belgian)dar fara pateul din foietaj. Asa ca azi l-am incantat cu un vol au vent cu mamaliguta ca in Romanica.Am facut si painica cu masline,gustoasa,dar pt gustul meu am sa pun ceva mai multa sare sau poate parmezan data viitoare!Si by the way,pt DIANA:incearca ca dupa ce tapetezi tavita cu unt,sa presari si putina faina.E si asta o solutie impreuna cu cele precizate mai sus. O seara buna tuturor!
Georgi, ma bucur ca mi-ai descoperit blogul si ca ti-a placut ce ai incercat. Ciulamaua de cuperci cu smantana e buna rau. Sa incerci si ciulamaua de pui cu usturoi, e la fel de buna 🙂
Merci mult pentru precizarea cu faina in tava de tarta, orice sfat este util
Te mai astept si spor la treaba! 🙂
Buna Edith,
Desi, pentru ca sunt Dukan:), incerc in principal, retetele dukan, azi am facut sotului, minunatia asta de tarta! Si pt ca sunt in consolidare, am mancat si eu la Masa de Sarbatoare..Doamnee, cat e de simpla si de delicioasa!!! Te pup si iti multumesc pt inspiratie!
Raluk, ma bucur mult ca v-a placut 🙂 Sa incerci si tarte tatin si tortul de mere, sunt minunate 🙂
Te astept in continuare sa te inspiri 😉