O tarta aperitiv, destul de rapida, care poate fi folosita cu succes si la petreceri
dar si ca pachetel la servici.
Ne trebuie:
Pt. aluat:
180 g unt (am pus cu verdeata)
360 g faina
2 oua
sare
Pt. umplutura:
450 g ciuperci
3 cepe mari
300 g smantana
3 oua
marar
sare, piper
100 g cascaval (am pus afumat)
Cum se face:
Pt aluat se amesteca toate ingredientele
si coca formata se da 30 min la rece invelita in folie de plastic.
Am folosit unt cu verdeata de la Napolact.
Nu il incercasem si cum imi plac produsele Napolact, am luat.
Nu mi-a placut deloc, avea un gust artificial de marar, ma asteptam la mai mult de la ei.
Intre timp calim putin ceapa tocata in 2 linguri ulei masline, cu putin delikat, apoi adaugam
ciupercile taiate cubulete si lasam la foc mic pana se evapora tot lichidul si se inmoaie ceapa.
Le lasam la racit.
Batem ouale intregi si adaugam smantana si amestecul de ciuperci, sare, piper.
Intindem aluatul pe o folie alimentara, gros de cca 4-5 mm, apoi cu autorul foliei o punem
in forma de tarta.
Taiem marginile, intepam aluatul din loc in loc cu furculita
si punem 10 min la cuptorul incalzit. Scoasa de la cuptor:
Apoi scoatem tava, turnam deasupra amestecul de ou+ ciuperci si radem cascavalul deasupra.
Din aluatul ramas de la margini am decupat floricele pe care le-am pus deasupra.
Dam la cuptor pt cca 45min.
Si feliuta:
Buna si calda si rece.
Arata tare bine si cred ca e gustoasa. Tare mi-as dori sa gasesc forme de tarta .. cam cat jumatate din cea clasica deoarece pentru 2 persoane ma exaspereaza sa fac o tarta intreaga deoarece de obicei arunc din ea 🙁 Spor la treburi!
Exista niste forme de tarta de portelan de mici dimensiuni pe care le puteti folosi ca portii individuale
Anisoara, comentariul este din 2009. Probabil atunci nu se gaseau prea des formele de mini tarte 🙂
Se gasesc si metalice https://www.edithskitchen.ro/tarta-cu-ciocolata/
Ideea e ca marginea trebuie putin ridicata ca sa tina aluatul si va rezulta multa margine si pusa in forme mici mananci multa “paine”.
Am copt-o la 150 de grade convectie electric 50 min. E buna la gust, doar ca e foarte calorica si “grea”.
Viorel, este o tarta care contine unt, oua, smantana, cascaval, cam ca toate tartele sarate. Este adevarat ca este calorica, insa asta ne putem da seama de cand citim reteta 🙂
Pputem face in schimb ceva mai dietetic, cum ar fi o frittata cu ciuperci https://www.edithskitchen.ro/frittata-cu-ghebe/ 😉
Te astept cu un premiu pe blogul meu.
Arata foarte bine tarta ta cu ciupercute 😉 Felicitari !
Imi place tarta, cred ca foarte buna! am s-o incerc si eu intr-o zi, pup!
ce bine arata!
Hmmm, ciupercile sunt preferatele mele!
Chiar voi avea niste musafiri saptamana viitoare, care sunt vegetarieni….este cea mai buna reteta , si aspectuasa!
Numai bine!
@Bianca: sa stii ca si eu tot pt 2 pers fac, mai luam si ca pachetel la serviciu.. dar poate gasesti mai mica, trebuie sa fie.
@Vicky: merci frumos!
@Ala Oancea: merci! 🙂
@Ducesa: Multmesc frumos! Pup!
@Alison: merci!
@tartoras: ma bucur ca ti-am dat idei. Sper sa va placa tie si invotatilor 😉
mananc paine prajita cu cascaval si ma uit la ce ai mai gatit…
Aniushka, mie imi place painea prajita cu cascaval, las’ ca-i buuna 😛 Oricum poti sa te servesti cu ce vrei tu de aici 😀
Yamiiiii ce bine arata!
Nu stiam ce sa gatesc azi asa ca am intrat putin sa ma inspir.Stiam eu ca voi gasi ceva pe placul meu la tine.
Am si forma de tarta ca a ta asa ca am incercat-o.A iesit super buna!!
Multumesc pentru idee!
Alina, ma bucur ca ti-am dat idei si ca ti-a placut 🙂
Draga mea, ai folosit ciupercute proaspete sau la borcan? Arata atat de bine. Neaparat o incerc maine!
Alecsandra, am folosit ciuperci proaspete (eu nu prea folosesc din cele la borcan, doar ocazional).
Dar poti folosi linistita si pe cele de la borcan 🙂
Sper ca nu a venit prea tarziu raspunsul meu.
Buaah, ce fain arata …sunt convins ca si “gusta” bine !!
De abea astept sa apara ciupercile de padure sa o fac si eu cu un mix de ciuperci .
Cristi, cred ca iese buna tare cu amestec de diverse ciuperci… mmm.
imi place foarte mult ceea ce ai realizat aici,felicitari
Multumesc frumos, Daniela 🙂
Am încercat şi eu reţeta ta şi a iesit foarte bună! O s-o tot repet!:))
Ce tarta apetisanta!!!
Trebuie incercata.
Multumim de idee Edith!!!
Ma bucur ca iti place, Bianca! 🙂
Svea, ma bucur ca ti-a placut tarta. 🙂
Scuze, mi-a scapat comentariul tau.. 🙁
Buna Edith. M-am plimbat prin retetele tale si toate imi fac cu ochiul. Chiar vreau sa incerc unele. M-am oprit la aceasta tarta deoarece imi plac ciupercile. Nu am tava de tarta si as dori sa stiu exact ce dimensiune e cea folosita de tine ca sa-mi incapa exact compozitia. Multumesc.
Buna, tava avea 24 cm diam fundul si 28 cm diam in partea de sus..
Sper ca iti este de folos..
Eu zic ca poti face intr-o tava rotunda care nu-i de tarta cu diametrul intre 24-27 cm…
Sper sa iti placa.
Multumesc mult pentru raspuns!
A, si o problema tehnica.. poate ma poti ajuta: sunt pe aceasta pagina cu reteta pentru tarta cu ciuperci iar dupa reteta este categoria You might also like. Daca dau click pe una din acele retete (de ex. tarta cu ou si cascaval) se redeschide aceeasi pagina cu tarta cu ciuperci. Nu reusesc de nici un fel sa ajung la alte retete in acest mod. Asta s-a intamplat si la alte categorii. Care este problema? De ce nu ma trimite la acea reteta ci revine permanent la aceeasi pagina pe care sunt deja? Multumesc!
La mine funcitoneaza perfect retetele sugerate la sfarsitul fiecarei retete.. Niciodata n-am avut probleme..
Ai incercat sa intri pe mai multe?
Ce browser folosesti?
Da, incercasem mai multe in ziua aceea si nu mergea nici una. Se tot incarca aceeasi pagina. Acum vad ca merge. Probabil a avut netul ceva in ziua aia sau browserul… nu stiu. Multumesc pentru promptitudine!
Buna, Edith !
De cand am descoperit-o anul trecut, prin toamna, am facut-o de cateva ori si e absolut delicioasa si rece si calda. Multumim mult, draga mea !
Buna Diana, ma bucur mult ca iti place tarta asta.
Poate incerci si celelalte tarte sarate care sunt pe blog, toate-s bune 🙂
te mai astept!
Buna,am si eu o intrebare cu privire la temperatura cuptorului.Ai spus ca ai lasat-o cca 45 de minute,dar la cate grade ai incalzit cuptorul?Multumesc!
cand am facut tarta asta, aveam cuptor clasic, pe gaz, fara termostat.
Insa temperatura clasica la care se coc mai toate mancarurile este 180 C (daca nu se precizeaza altfel in reteta).
Sper sa-ti placa 🙂
Multumesc,acum o incerc si revin cu pareri. 🙂
Draga Edith,iti multumesc pentru aceasta minunata reteta!Pe langa faptul ca este usor de facut,este absolut delicioasa!Recomand cu incredere! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
te mai astept!
Cred ca merge si pe piure de cartofi in loc de blat!
Delicioasa aceasta tarta! Retetele tale sunt minunate!
Ma bucur ca iti place 🙂
Multumesc mult!
E la cuptor, miroase minunat…abea astept sao gust!! mmm mmm mmmm!!!!
Astept impresii 😉
Suuuuper tarta! Am respectat întocmai rețeta si suntem extrem de încântați cu toții!
Simona, ma bucur ca v-a placut.
Te astept cu impresii cand mai incerci ceva. 🙂
Wow! Super delicioasă! Am facut astăzi! Si limba cu măsline, tot după reteta ta. A iesit super buna! Multumim pentru retetele deosebite!
Ramona, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept sa te inspiri!
Ce smantana se preteaza mai bine? In diferite variante ale acestei retete, am intalnit si smantana pt gatit, si fermentata -ceea ce cred ca e aici cazul. Dar de cat: 12 sau 20 + % grasime?
Mirela, scuze pentru raspunzul intarziat. Da, in cazul asta smantana fermentata se foloseste. In preparatele sarate, nu este atat de important procentul de grasime, deci poti folosi fie 12% fie 20%. Cum preferi 🙂