3470421678 8e698270ac 1 - TARTA CU CIUPERCI
O tarta aperitiv, destul de rapida, care poate fi folosita cu succes si la petreceri
dar si ca pachetel la servici.
 
Ne trebuie:
Pt. aluat:
180 g unt (am pus cu verdeata)
360 g faina
2 oua
sare
Pt. umplutura:
450 g ciuperci
3 cepeblank 1 - TARTA CU CIUPERCI mari
300 g smantana
3 oua
marar
sare, piper
100 g cascaval (am pus afumat)
Cum se face:
Pt aluat se amesteca toate ingredientele
IMGP7669 1 - TARTA CU CIUPERCI
si coca formata se da 30 min la rece invelita in folie de plastic.
IMGP7671 1 - TARTA CU CIUPERCI
Am folosit unt cu verdeata de la Napolact.
Nu il incercasem si cum imi plac produsele Napolact, am luat.
Nu mi-a placut deloc, avea un gust artificial de marar, ma asteptam la mai mult de la ei.
Intre timp calim putin ceapa tocata in 2 linguri ulei masline, cu putin delikat, apoi adaugam
 ciupercile taiate cubulete si lasam la foc mic pana se evapora tot lichidul si se inmoaie ceapa.
Le lasam la racit.
Batem ouale intregi si adaugam smantana si amestecul de ciuperci, sare, piper.
IMGP7686 1 - TARTA CU CIUPERCI
Intindem aluatul pe o folie alimentara, gros de cca 4-5 mm, apoi cu autorul foliei o punem
 in forma de tarta.
IMGP7679 1 - TARTA CU CIUPERCI
Taiem marginile, intepam aluatul din loc in loc cu furculita
IMGP7684 1 - TARTA CU CIUPERCI
si punem 10 min la cuptorul incalzit. Scoasa de la cuptor:
IMGP7687 1 - TARTA CU CIUPERCI
Apoi scoatem tava, turnam deasupra amestecul de ou+ ciuperci si radem cascavalul deasupra.
Din aluatul ramas de la margini am decupat floricele pe care le-am pus deasupra.
IMGP7692 1 - TARTA CU CIUPERCI
Dam la cuptor pt cca 45min.
IMGP7724 1 - TARTA CU CIUPERCI
Si feliuta:

tartacuciuperci1 - TARTA CU CIUPERCI

Buna si calda si rece.