tarta cu ciuperci
O tarta aperitiv, destul de rapida, care poate fi folosita cu succes si la petreceri
dar si ca pachetel la servici.
 
Ne trebuie:
Pt. aluat:
180 g unt (am pus cu verdeata)
360 g faina
2 oua
sare
Pt. umplutura:
450 g ciuperci
3 cepeCursiv mari
300 g smantana
3 oua
marar
sare, piper
100 g cascaval (am pus afumat)
Cum se face:
Pt aluat se amesteca toate ingredientele
si coca formata se da 30 min la rece invelita in folie de plastic.
Am folosit unt cu verdeata de la Napolact.
Nu il incercasem si cum imi plac produsele Napolact, am luat.
Nu mi-a placut deloc, avea un gust artificial de marar, ma asteptam la mai mult de la ei.
Intre timp calim putin ceapa tocata in 2 linguri ulei masline, cu putin delikat, apoi adaugam
 ciupercile taiate cubulete si lasam la foc mic pana se evapora tot lichidul si se inmoaie ceapa.
Le lasam la racit.
Batem ouale intregi si adaugam smantana si amestecul de ciuperci, sare, piper.
Intindem aluatul pe o folie alimentara, gros de cca 4-5 mm, apoi cu autorul foliei o punem
 in forma de tarta.
Taiem marginile, intepam aluatul din loc in loc cu furculita
si punem 10 min la cuptorul incalzit. Scoasa de la cuptor:
Apoi scoatem tava, turnam deasupra amestecul de ou+ ciuperci si radem cascavalul deasupra.
Din aluatul ramas de la margini am decupat floricele pe care le-am pus deasupra.
Dam la cuptor pt cca 45min.
Si feliuta:

Buna si calda si rece.