Astazi va arat o noua reteta de frittata inventata pe loc pentru ca voiam sa folosesc niste ghebe
pe care le aveam la congelator de la mama. Am servit-o ca cina, preparata rapid cand am vanit de la servici intr-o zi.
Desigur, este mai indicata servita ca mic dejund sau de ce nu, ca si pranz.
Ne trebuie:
3 oua
2 pumni de ghebe – congelate am avut eu
(le puteti inlocui cu cca 200 g dintr-un alt soi de ciuperci)
2 cartofi medii
3 catei de usturoi
3 lg de smantana
patrunjel (optional)
sare, piper
– pt 2 portii –
Cum se face:
Se toaca ghebele bucati potrivite si se pun in 2-3 lg de ulei la calit, acoperite cu capac.
Lasam acolo pana ne ocupam de cartofi, amestecand din cand in cand.
Curatam cartofii si ii tocam cubulete (cam ca la salata de boeuf) si ii punem peste ghebe.
Saram, piperam si acoperim inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand, la sfarsit adaugam usturoiul pisat.
Batem ouale cca 1 minut cu mixerul, adaugam si smantana si mai mixam putin.
Amestecam ghebele cu cartofii cu compozitia de oua, patrunjelul tocat (daca punem)
si turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei
(eu am folosit o forma de tarta cu diametrul de 22 cm).
Coacem la cuptorul incins pentru cca 20 de minute, pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se racoreasca putin si se portioneaza.
Se poate servi cu salata de rosii, salata de varza sau muraturim dar mie mi-a placut si goala.
Enjoy!
Dar usturoiul cand il punem? Arata f bine!
Cartofii sunt fierti inainte?
Usturoiul se adaguga pisat peste ghebe si cartofi. Am completat in reteta.
Cartofii NU se fierb inainte, se inabusa cu ghebele inainte de a pune frittata la cuptor.
Offf, ce pofta mi-ai facut! De unde iau ghebe?
Aha, eu ma gandeam ca fierb cartofii inainte 😀 Multumim de completari, iar reteta e super!
O idee buna! Eu am niste hribi in congelator, as putea sa fac si eu o frittata 🙂
O bunatate ca asta este buna oricand! Arata excelent! Pupici
Nu sunt fan ghebe, dar arata tare bine.Cred ca o sa incerc reteta!
trebuie sa fie un deliciu!
Am incercat-o in seara asta, cu champignon, delicioasa a fost. Iti multumesc mult pentru reteta!
La multi ani de 8 martie! 🙂
E super faina reteta, eu am facut o azi cu ciuperci pleurotus, si a iesit delicioasa. Am pus si ceva mai multi cartofei 🙂 Super! 🙂 Felicitari!
Ma bucur ca ti-a placut. Asa este, fiecare o poate modifica dupa gusturi 🙂