tarta cu ananas SunFood

Astazi va arat cea mai buna tarta incercata de mine de ceva vreme incoace.

O puteti incerca acum, de Paste sau cu orice alta ocazie, este la fel de binevenita.

Pentru varianta mai rapida, eu am folosit un aluat de tarta cumparat (pentru prima data cand gasesc un aluat

de cumparat cu unt, care nu contine conservanti, ci otet folosit in acest scop).  Se gaseste necongelat, in vitrinele frigorifice.

Eu l-am luat din Carrefour, poate se gaseste si in alte hypermarketuri, gasit link catre poza cu ambalajul mai jos.

Va dau totusi si reteta pentru crusta, pentru cazul in care vreti sa o pregatiti voi.

Ne trebuie:

Pentru crusta:

300 g faina

180 g unt

2 linguri de zahar pudra

cca 70-100 ml apa rece

vanilie

un praf de sare

Pentru umplutura:

2 conserve de ananas (~ 700 g cuburi)

180 g zahar brun

120 g unt

2 lingurite amidon

vanilie

un praf de sare

– cantitati pentru o tarta de cca 24-28 cm diametru –

(eu am facut 2 tarte de 16 cm diametru)

Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase

conserve ananas

Cum se face:

Asa arata ambalajul aluatului de tarta  cumparat pe care l-am folosit eu.

Preparam crusta:

Amestecam faina, cu sare si cu zahar pudra. Adaugam untul rece, taiat cubulete si amestecam cu  degetele

pana obtinem o compozitie asemanatoare unor firimituri.

Adaugam vanilia si apa rece treptat,  omogenizam pana obtinem un aluat compact si nelipicios (nu adaugati toata apa odata!)

Impartim aluatul astfel: o bucata de 2/3 si o bucata de 1/3 din aluat (pentru grilaj).

Dam aluatul la frigider, impachetat in folie de plastic, pentru minim 30 minute.

(daca folositi acest aluat cumparat pe care l-am folosit si eu, el este deja intins in foaie rotunda.

Trebuie doar sa il scoateti cu 10 min inainte din frigider, pentru a deveni mai maleabil.)

Umplutura:

Scurgem conservele de compot si taiem cuburile de ananas mai marunt.

Intr-o tigaie/cratita antiaderenta punem cuburule de ananas, zaharul, sare si unt.

Fierbem amestecul la foc mic cca 30-35 minute, amestecand din cand in cand.

In ultimele 5-7 minute punem amidonul si vanilia si mai lasam sa fiarba.

Lasam amestecul sa se raceasca.

Intindem aluatul de tarta in foaie de cca 2-3 mm grosime, il punem in tava (partea mai mare, de 2/3),

punem compozitia peste crusta, intindem o alta foaie din bucata mai mica de aluat (1/3),

taiem fasii si le punem deasupra umpluturii. Ungem  grilajul cu o pensula cu putin sos ramas in cratita,

Daca va raman 1-2 lg de umplutura, nu e bai, o puteti manca ca atare. Este incredibil de buna.

Aveti grija, daca incepeti sa o gustati, trebuie sa va opriti la timp :))

Asa aratau tartele mele inainte de cuptor.

tarte in tavi

Coacem la cuptorul preincalzit  la 180 C pentru cca 25-30 minute

(daca ati intins crusta prea groasa, posibil sa mai trebuiasca sa lasati inca 5-10 minute in plus).

Feliem tarta doar dupa ce  s-a racit, pentru a obtine felii frumoase.

Cum v-am mai spus, este una dintre cele mai bune tarte mancate de mine, deci nu mai stati pe ganduri si incercati-o! 🙂

tarta cu ananas SunFood 2

Enjoy!

tarta cu ananas SunFood 1