Astazi va arat cea mai buna tarta incercata de mine de ceva vreme incoace.
O puteti incerca acum, de Paste sau cu orice alta ocazie, este la fel de binevenita.
Pentru varianta mai rapida, eu am folosit un aluat de tarta cumparat (pentru prima data cand gasesc un aluat
de cumparat cu unt, care nu contine conservanti, ci otet folosit in acest scop). Se gaseste necongelat, in vitrinele frigorifice.
Eu l-am luat din Carrefour, poate se gaseste si in alte hypermarketuri, gasit link catre poza cu ambalajul mai jos.
Va dau totusi si reteta pentru crusta, pentru cazul in care vreti sa o pregatiti voi.
Ne trebuie:
Pentru crusta:
300 g faina
180 g unt
2 linguri de zahar pudra
cca 70-100 ml apa rece
vanilie
un praf de sare
Pentru umplutura:
2 conserve de ananas (~ 700 g cuburi)
180 g zahar brun
120 g unt
2 lingurite amidon
vanilie
un praf de sare
– cantitati pentru o tarta de cca 24-28 cm diametru –
(eu am facut 2 tarte de 16 cm diametru)
Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se face:
Asa arata ambalajul aluatului de tarta cumparat pe care l-am folosit eu.
Preparam crusta:
Amestecam faina, cu sare si cu zahar pudra. Adaugam untul rece, taiat cubulete si amestecam cu degetele
pana obtinem o compozitie asemanatoare unor firimituri.
Adaugam vanilia si apa rece treptat, omogenizam pana obtinem un aluat compact si nelipicios (nu adaugati toata apa odata!)
Impartim aluatul astfel: o bucata de 2/3 si o bucata de 1/3 din aluat (pentru grilaj).
Dam aluatul la frigider, impachetat in folie de plastic, pentru minim 30 minute.
(daca folositi acest aluat cumparat pe care l-am folosit si eu, el este deja intins in foaie rotunda.
Trebuie doar sa il scoateti cu 10 min inainte din frigider, pentru a deveni mai maleabil.)
Umplutura:
Scurgem conservele de compot si taiem cuburile de ananas mai marunt.
Intr-o tigaie/cratita antiaderenta punem cuburule de ananas, zaharul, sare si unt.
Fierbem amestecul la foc mic cca 30-35 minute, amestecand din cand in cand.
In ultimele 5-7 minute punem amidonul si vanilia si mai lasam sa fiarba.
Lasam amestecul sa se raceasca.
Intindem aluatul de tarta in foaie de cca 2-3 mm grosime, il punem in tava (partea mai mare, de 2/3),
punem compozitia peste crusta, intindem o alta foaie din bucata mai mica de aluat (1/3),
taiem fasii si le punem deasupra umpluturii. Ungem grilajul cu o pensula cu putin sos ramas in cratita,
Daca va raman 1-2 lg de umplutura, nu e bai, o puteti manca ca atare. Este incredibil de buna.
Aveti grija, daca incepeti sa o gustati, trebuie sa va opriti la timp :))
Asa aratau tartele mele inainte de cuptor.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25-30 minute
(daca ati intins crusta prea groasa, posibil sa mai trebuiasca sa lasati inca 5-10 minute in plus).
Feliem tarta doar dupa ce s-a racit, pentru a obtine felii frumoase.
Cum v-am mai spus, este una dintre cele mai bune tarte mancate de mine, deci nu mai stati pe ganduri si incercati-o! 🙂
Enjoy!
Ce bine arata tarta ta! Trebuie sa o incerc neaparat!
Si multumesc mult ca ne-ai spus de aluatul de tarta. Intr-adevar este o solutie rapida si la indemana, iar faptul ca nu are ingrediente aiurea e imbucurator. Il voi cauta si eu 🙂
Ma bucur ca iti place si ca ti-a fost de folos recomandarea mea 🙂
Superba si pun pariu ca la fel de delicioasa!
Ma bucur ca iti place 🙂
Minunata tarta!
daa, tare, tare buna 🙂
Buna,, ai putea sa ne spiu de unde ai luat aluatul? Multumsec.
Cristina, am spus in reteta, de la Carrefour.
Ce fain arata! Vad ca ai facut 2, asta e cu atat mai tentant.
Da, am spus si in reteta ca am facut 2 tarte de 16 cm diametru 🙂
Asa cum ti-am zis si la reteta de sarlota de caramel, am incercat minunatia asta (cu aluatul recomandat de tine) si a iesit BESTIALA! Este cumva printre all-times-favourie!! 🙂
Ma bucur ca ti-a plaucut, Mihaela! Si la mine la feeeel 🙂
Buna,
As vrea sa fac si eu aceasta tarta minunata. Am fost ieri in Carrefour sa caut aluatul si nu l-am gasit. 🙁 Imi poti spune te rog din care Carrfeour ai luat-o? Eu am fost in Orhideea. 🙂
Alina, eu l-am luat din cel din Baneasa.
De cand l-am luat il caut si eu cu disperare pt ca a fost tare bun. Am intrebat sefa de raion de la Carrefour si mi-a spus ca nu l-a mai livrat importatorul. Il aduc destul de rar fiind un produs usor perisabil (are termen de val. cam 2 sapt parca..), iar acum fiind vara ma gandesc ca nu il mai aduc..
Deci nu ne ramane decat sa il facem noi.. 😉
Poti incerca aluatul asta, pentru care nu trebuie intinsa foaie, deci e mai rapid. https://www.edithskitchen.ro/tarta-cu-capsuni/
Ok, am inteles 🙂 Am sa incerc sa-l fac pe asta. Multumesc frumos si multumim pt retele tale minunate 😀
Cu drag! Te astept cu impresii.
Two words: creeaza dependenta! 🙂
O tarta foarte buna si o reteta impecabila! Mi-a iesit perfect din prima 😀 Multumesc.
Sorina, ma bucur tare! 🙂
Te mai astept!
Am incercat deja de 2 ori si este foarte gustoasa. Are o aroma deosebita! Ma bucur ca am gasit reteta ta, se face foarte repede si este extraordinara.,
Irina, ma bucur tare ca ai incercat-o! Este una dintre tartele mele preferate, e minunata! 🙂
Edith, ai niste maini de aur, multa rabdare si multa indemanare, pentru ca arata extraordinar aceasta tarta! Si faci si niste poze de vis! Cum sa rezisti la o asemenea reteta… O sa incerc sa o fac si eu pentru ca da, m-ai ispitit si nu pot sa rezist tentatiei. Dar vreau sa te intreb cu ce compot crezi ca ar mai merge, desi sunt sigura ca textura crocanta a ananasului merge perfect, doar asa daca as vrea sa mai variez fructele. Faina reteta si rapida. O sa o incerc in curand. 🙂
Laura, esti o draguta ca de obicei si iti multumesc! <3
Mie mi-a trecut prin cap sa o fac cu mere sau cu pere (nu din compot!). In cazul asta, cred ca fierberea sosului intai (unt+zahar) vreo 5 min si apoi puse merele cred ca ar fi o idee buna. Si nu cred ca ar fi nevoie de fiert chiar 30 min in cazul asta..
Aseara am facut-o, rapid, cu un aluat de foietaj si am uitat sa pun amidonul 🙁 Cand s-a racit, suprinzator a fost ok si asa.
Te-astept sa-mi spui cu ce ai incercat-o.
Super delicioasa.am trecut-o in meniul zilei.nici-o masa fara tarta
Este fff bunaaa. Astept impresii, Catalin 🙂